21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au capotat în Giuleşti

Pandurii au capotat în Giuleşti

Deşi au fost avertizaţi de Pustai cu privire la valoarea lotului rapidist, gorjenii nu şi-au luat foarte în serios adversarii şi au pierdut confruntarea de sâmbătă seară

Pandurii Târgu Jiu nu a reuşit să se întoarcă cu nici un punct de la Bucureşti, pierzând confruntarea de sâmbătă seară, scor 0-2, cu Rapid, contând pentru etapa a 24-a din Liga I. Giuleştenii au deschis scorul prin Nicolae Grigore (‘61), care a preluat pe piept mingea venită dintr-o centrare de pe partea stângă, şi a şutat imparabil de la 7 metri lateral dreapta, balonul trecând printre picioarele portarului Pedro Mingote. Rapid a fost sigură de cele trei puncte abia în ultimele secvenţe ale jocului. Mihai Roman a scăpat singur pe partea stângă, a driblat un fundaş al oltenilor şi a pasat decisiv pentru Alexandru Coman, care a înscris cu un şut de la 11 metri, la colţul lung (‘90+4).
Rapid: Pecanha – Voicu, Abrudan, Oros, V. Niculae – Grigore, Dică (‘86, Al. Coman) – Roman, Herea (‘88, Mardare), Grigorie – Pancu (‘79, Ioniţă I). Antrenor: Marian Rada.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Vlad – Anton – Predescu (‘46, Boutadjine), Nistor, Răduţ (‘67, Popin) – Lemnaru (‘62, Nicoară), Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Grigore ‘32, Voicu ‘49, Mardare 90+1, 90+1 / Viera ‘48, Matulevicius ‘82.
Cartonaş roşu: Mardare 90+1.
Mardare, care a intrat pe teren în minutul 88, a fost eliminat în minutul 90+1. Iniţial, Mardare a făcut un fault la marginea careului de 16 metri, a fost avertizat de Cristian Balaj, însă a continuat să protesteze, iar centralul i-a acordat al doilea cartonaş galben.
Partida a fost arbitrată de o brigadă avându-l la centru pe Cristian Balaj, ajutat la cele două linii de Sebastian Gheorghe şi Iulian Radu, în timp ce Horaţiu Feşnic a fost rezervă.
Observatorii partidei au fost Victor Berbecaru şi Octavian Goga.

Pustai: 2-0 este un scor cam mare

Tehnicianul echipei Pandurii Târgu Jiu, Cristian Pustai, a afirmat că rezultatul de pe tabelă nu reflectă jocul celor două combatante de pe teren, precizând că elevii săi trebuie să îşi schimbe atitudinea la jocurile în deplasare.
„Am ştiut că vom avea un meci greu în Giuleşti. Am avut ceva ocazii, dar nu am reuşit să înscriem, din păcate. După cum a decurs jocul la un moment dat, am încercat să obţinem chiar şi un egal, dar s-a făcut în ultimele secunde 2-0, un scor cam mare, din punctul meu de vedere. Azi atât am putut. Trebuie să ne schimbăm atitudinea la meciurile din deplasare. Tratăm fazele cu prea mare lejeritate şi ne asumăm riscuri inutile în apărare. Din păcate, istoria din Giuleşti nu se schimbă pentru mine. Nici cu Gaz Metan şi nici acum, cu Pandurii, nu am reuşit să obţin nici măcar un punct“, a spus Pustai, conform Mediafax.
Matematicianul consideră că Pandurii are, în continuare, şanse la cupele europene: „Dacă nu reuşim să facem faţă presiunii acesteia pentru un loc de cupe europene înseamnă că nu avem ce căuta în Europa. Dar eu spun că avem în continuare şanse la cupele europene“.

Rada: Am câştigat meritat acest meci

De partea cealaltă, antrenorul formaţiei Rapid, Marian Rada, a declarat că victoria obţinută cu Pandurii este meritată, mai ales având în vedere faptul că elevii săi au „lovit şi de două ori bara“.
„După victorie, nu poţi fi decât fericit. Consider că am câştigat meritat acest meci, mai ales că am lovit şi de două ori bara. Jucătorii au arătat spirit de sacrificiu pentru această echipă, dar şi pentru ei, asta e adevărata lor valoare. Repet, aceşti jucători care au rămas nu joacă aici pentru bani. Banii vor veni, dacă nu acum, altă dată. Remarc toată echipa, dar în mod special pe Roman, care de la meciurile amicale din Spania şi până acum a jucat constant foarte bine. M-a nemulţumit Mardare, pentru că va fi suspendat etapa viitoare şi, în plus, a lăsat echipa în zece oameni într-un moment dificil“, a spus Rada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS