11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii şi Severinul, afară după puncte

Pandurii şi Severinul, afară după puncte

Reprezentantele Olteniei din Liga I, Pandurii Târgu Jiu şi CS Turnu Severin, vor evolua în deplasare în etapa a 24-a, programată în acest weekend.
Pandurii vor juca la Bucureşti, contra Rapidului, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 21.30 (Digi Sport 1), iar antrenorul Cristi Pustai speră ca echipa sa să se întoarcă neînvinsă din Giuleşti. „Am spus că mai sunt 11 finale până la sfârşitul campionatului şi acest meci cu Rapid este o finală. Nu există meci facil în Liga 1. Avem exemplul din etapa trecută şi dacă ne uităm la primul 11 al celor de la Rapid nu înseamnă că Abrudan şi Oros nu au jucat şi înainte, că Pecanha nu este un portar foarte bun, nu înseamnă că în zona centrală Dică şi cu Grigorie, sau Pancu, sau Herea, Roman ori Ioniţă în faţă nu ar fi jucat. Acolo pot să apară Voicu sau Mardare, sunt jucători care acum şase luni sau 12 luni jucau pentru Europa League“, a declarat Pustai, care consideră că problemele financiare pot afecta atmosfera din lotul echipei Rapid, dar nu neapărat şi jocul echipei: „Într-adevăr, fiind acele probleme financiare, s-ar putea să nu existe o atmosferă foarte bună. Dar la ora jocului să ştiţi că, în general, jucătorii uită de probleme. E o problemă legată de modul în care s-au pregătit pe o perioadă mai lungă şi aia ar putea să concure la o formă a Rapidului care nu ar mai fi cea din sezonul trecut, când se bătea chiar pentru câştigarea titlului, însă nu putem să spunem că e un meci uşor“.

Frăţică: Ar fi foarte bune trei puncte

La rândul său, CS Turnu Severin va juca în Moldova, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, confruntarea având loc duminică, de la ora 17.00 (Dolce Sport 1).
„Întâlnim un adversar cu probleme, care, ca şi noi, luptă pentru evitarea retrogradării. Va fi un meci greu, ca toate celelalte. Ceahlăul e o echipă incomodă, care pune probleme, dar care are şi slăbiciuni. Noi trebuie să fim atenţi şi să nu lăsăm spaţii, să fim pragmatici şi să valorificăm ocaziile pe care le avem. Dacă vom reuşi să ieşim victorioşi, eu cred că vom face un pas foarte mare. Şi un punct ar fi bun, în contextul în care mai avem zece etape de disputat. Îmi doresc să facem un joc bun şi să venim neînvinşi de la Piatra Neamţ. Pare un meci decisiv, dar, indiferent de rezultat, nu e totul pierdut“, a declarat antrenorul Jerry Gane, într-o conferinţă de presă.
„Pe mine nu mă sperie Ceahlăul. Trebuie să ne concentrăm asupra jocului nostru şi să luptăm pentru cele trei puncte, care ar însemna foarte mult pentru noi. Echipa a plecat de azi (vineri – n.r.), va înnopta la Buzău, se va antrena acolo mâine (sâmbătă – n.r.) şi duminică va continua deplasarea la Piatra Neamţ. Cum oboseala drumului va fi foarte mică, eu sunt optimist şi cred că vom învinge“, a declarat preşedintele CS Turnu Severin, Gheorghe Frăţică, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS