16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinala, un vis devenit realitate

Finala, un vis devenit realitate

După ce au eliminat în semifinale campioana ultimelor trei sezoane, Remat Zalău, voleibaliştii craioveni vor lupta pentru titlul naţional cu Tomis Constanţa. Elevii lui Dan Pascu au medaliile de argint asigurate şi încearcă să le transforme în aur.

Performanţă de excepţie a echipei masculine de volei SCM-U Craiova, care joi seară s-a calificat în finala campionatului Diviziei A1, după o pauză de mai bine de două decenii.
Elevii lui Dan Pascu şi Claudiu Mitru au trecut în semifinale, cu scorul general 3-0, de campioana ultimelor trei sezoane Remat Zalău. În cele trei întâlniri, echipa din judeţul Sălaj nu a câştigat decât un singur set în faţa oltenilor, joi, la Zalău, când SCM-U s-a impus cu scorul de 3-1.
După acest succes istoric pentru clubul SCM-U, la care puţini se aşteptau la început de sezon, Dan Pascu abia şi-a găsit cuvintele: „A fost extraordinar, o performanţă de excepţie să eliminăm Zalăul după doar trei meciuri. Băieţii au fost fantastici, motivaţi, s-au concentrat şi nu aveam cum să pierdem“.

Pascu: I-am oltenizat
pe jucători

Pascu a explicat care a fost cheia meciului al treilea cu Zalău: „În acest meci, antrenorul Vlaicu l-a aruncat în luptă pe Nagy, artizanul ultimelor titluri de campion, dar care acum nu este refăcut sută la sută după accidentare. Am făcut tactica pe contracararea lui şi am reuşit să-l blocăm, nelăsându-l să-şi facă de cap. Am fost superiori Zalăului la toate capitolele. Îmi doream să batem şi acolo pentru a le închide gura după ce au acuzat arbitrajul la primele noastre victorii din Bănie“.
Antrenorul SCM-U a rămas impresionat de atmosfera creată de elevii săi după meci: „Când faci o echipă cu jucători din toate colţurile ţări şi îi auzi cântând imnul Craiovei de la cap la coadă, ca şi craiovean îţi râde inima de bucurie. I-am oltenizat, cu ajutorul fanilor noştri“.

Constanţa a pierdut doar două meciuri
în acest sezon

Chiar dacă SCM-U a realizat o performanţă ajungând în finală şi are deja medalia de argint asigurată, suporterii craioveni visează mai departe, adică Laurenţiu Vânătoru şi colegii săi să devină campioni. „Vom întâlni o echipă care de patru ani încearcă să iasă campioană. De la an la an, Constanţa investeşte mai mult, are un buget de cinci – şase ori mai mare ca noi, jucători străini valoroşi. Cu toate acestea, ne vom juca şansa şi vom face tot posibilul să obţinem cât mai mult din finală“, a adăugat Pascu.
Tomis Constanţa şi SCM-U Craiova sunt echipele care au dominat campionatul până acum, încheind sezonul regulat pe locurile 1, respectiv 2. Constanţa are doar două înfrângeri în acest sezon. Singurele echipe care au reuşit să-i învingă pe jucătorii bulgarului Martin Stoev sunt Agronomia Bucureşti şi Unirea Dej.
Finala se va juca după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două dispute vor avea loc la Constanţa, pe 8 şi 9 aprilie, următoarele două la Craiova, pe 16 şi 17 aprilie, iar dacă mai e nevoie, decisivul se va desfăşura în oraşul de la malul mării, pe 21 aprilie.
Reamintim că, încă de când s-au calificat în semifinalele campioantului, jucătorii de la SCM-U Craiova au obţinut „biletul“ de participare în cupele europene. Dacă vor câştiga titlul, oltenii vor evolua în Liga Campionilor, iar dacă nu, există variantele CEV Cup şi Challenge Cup.

Rezultatele din semifinale

Meci 1: Craiova – Zalău 3-0
Meci 2: Craiova – Zalău 3-0
Meci 3: Zalău – Craiova 3-1
Meci 1: Constanţa – Baia Mare 3-0
Meci 2: Constanţa – Baia Mare 3-0
Meci 3: Baia Mare – Constanţa 0-3

Felicitări!

Gazeta de Sud felicită pentru calificarea în finala campionatului Diviziei A1 jucătorii Laurenţiu Vânătoru, Bogdan Bratosin, Nicu Ghionea, Mihai Dumitrache, Ştefan Romanescu, Teodor Milotin, Dan Borota, Ion Ion Velicu, Vladimir Jovic, Filip Todor, Ştefan Someşan, Adrian Briscan, Ionuţ Teleleu şi Dragoş Toma, dar şi pe antrenorii Dan Pascu (principal) şi Claudiu Mitru (secund).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS