10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBerbecaru: Regret că nu jucăm cu Gyor la Craiova

Berbecaru: Regret că nu jucăm cu Gyor la Craiova

http:http://www.youtube.com/watch?v=8hZ0JGOxDgw

Văzând cu câtă căldură au fost primite jucătoarele de la Oltchim în Polivalenta din Bănie, preşedintele echipei campioane a declarat că îi pare rău că meciul din semifinale, cu Gyor, nu se va juca la Craiova

Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioana României la handbal feminin, este iubită în toată ţara. Şi cei 4.000 de spectatori craioveni prezenţi miercuri seară în Sala Polivalentă şi-au arătat dragostea faţă de cea mai valoroasă formaţie românească la sporturi de echipă.
Formaţia locală, SCM, a fost învinsă de „galactice“, cu scorul de 25-20 (10-10), într-un meci restant din etapa a 17-a din Liga Naţională, dar Ada Nechita şi colegele sale au părăsit terenul nu în fluierături, ci în uralele publicului.
Văzând atmosfera din Polivalenta craioveană, Petre Berbecaru, preşedintele clubului vâlcean, a declarat după meci că regretă că partida cu Gyor, din semifinalele Ligii Campionilor, nu se dispută în Bănie. „Ne-am simţit la Craiova ca şi la Vâlcea. Sunt impresionat de numărul mare de spectatori, deşi weekendul trecut am văzut că la Trofeul Carpaţi interesul a fost mai scăzut. Îmi pare teribil de rău că nu am fost inspiraţi să jucăm la Craiova, pentru că se putea. Sunt poveşti cum că era nevoie de patru tribune.
Sunt convins că am fi avut o atmosferă poate mai incendiară ca la Vâlcea. Cei 500 de fani vâlceni, alături de 3.500 de craioveni, ar fi pus o presiune extraordinară pe Gyor. Asta e, vom juca la Bucureşti, oraş care ne-a întins o mână de ajutor, financiar vorbind. Faptul că jucăm în Polivalenta din Bucureşti este o recompensă pentru acest gest al lor“, a spus Berbecaru.

Viitorul depinde
de rezultatul cu Gyor

Oficialul formaţiei vâlcene a vorbit şi despre viitorul echipei Oltchimului, aşa cum îl vede el: „Depind foarte multe de rezultatul cu Gyor, care este un fel de finală. Dacă vom juca finala, avem semnale bune de la oameni importanţi, care au contribuit ca noi să putem continua activitatea şi în acest sezon. Bineînţeles, am făcut o estimare şi spun că dacă vom beneficia de un buget la jumătate faţă de cel de anul acesta putem rămâne la acelaşi nivel ca acum. Cu o condiţie: să păstrăm cele mai importante jucătoare. Dar, deocamdată, nu pot să le fac ofertă dacă nu am un contract concret. Pot spune că fete precum Bulatovic şi Barbosa, despre care se tot scrie că au semnat cu alte echipe, îmi zic zilnic că în cazul în care Oltchim le va oferta vor accepta să rămână la Vâlcea“, a mai spus Berbecaru.
Preşedintele Oltchimului nici nu concepe ca echipa să se desfiinţeze: „Eu sper să nu dispară echipa cu care practic mă confund. De 32 de ani sunt la acest club. Avem destule semnale că vom continua, acum rămâne de văzut la ce nivel. Ar fi păcat să nu continuăm la un nivel apropiat de cel de acum. Suntem un brand, singurul din România care an de an se bate cu granzii. Nu e puţin lucru ca în ultimii patru ani să ajungi de trei ori în semifinalele Ligii Campionilor şi o dată să joci finala“.

„Vrem să împrumutăm Craiovei multe jucătoare“

SCM Craiova şi Oltchim au colaborat mereu foarte bine. Au susţinut numeroase amicale, iar Oltchim a împrumutat jucătoare la Craiova. „Existenţa noastră din ultima vreme se datorează în mare parte Oltchimului, care ne-a susţinut cu fete, şi mulţumim celor de acolo. Anul trecut ne-au dat-o pe Roxana Gatzel, care ne-a ajutat să evităm retrogradarea, iar anul acesta pe Dana Băbeanu“, a spus Bogdan Burcea, antrenorul SCM.
Petre Berbecaru a dat o veste bună craiovenilor: „Dacă totul va merge la Oltchim cum ne aşteptăm, am vrea ca la anul, pe lângă Băbeanu, să mai trimitem la Craiova pe Eliza Buceschi, Luciana Marin, Andreea Polocoşer şi alte jucătoare ale noastre împrăştiate la echipe din toată ţara. Am ajutat cât am putut Craiova, care are un antrenor bun“.
Oltchim rămâne lider neînvins în campionat, cu 15 victorii din tot atâtea meciuri, iar SCM Craiova staţionează pe locul 10, penultimul, cu 11 puncte acumulate.  Până la confruntările cu Gyor din semifinalele Ligii Campionilor, Oltchim mai are de disputat un meci în campionatul intern, sâmbătă, acasă, cu CSM Ploieşti.  
Partida a început cu 20 de minute întârziere, deoarece două jucătoare străine din lotul Oltchimului nu aveau viza medicală la zi pe carnetele de joc. Prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor dintre Oltchim şi Gyor va avea loc pe 6 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Capitală. Returul va fi pe 11 aprilie, la Veszprem.

SCM Craiova – Oltchim 20-25 (10-10)

Sala Polivalentă Craiova, spectatori: 4.000.
Craiova: Vlăsceanu, Barbu, Ianaşi, Mitran, Băbeanu (6 goluri), C. Ilie, Pătuleanu (3), Briscan (5), Dincu, Gogoriţă (2), E. Nicu (2) şi C. Florică (2). Antrenor: Bogdan Burcea.
Oltchim: Ungureanu, Navarro, Curea (4), Managarova (3), Nechita (2), Safta, Farcău, Meiroşu (1), Manea, Bulatovic (3), Brădeanu (5) şi Barbosa (7). Antrenor: Jakob Vestergaard.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS