5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVestergaard: Avem şanse egale cu Gyor

Vestergaard: Avem şanse egale cu Gyor

Tehnicianul principal al Oltchimului, Jakob Vestergaard, a declarat la finalul meciului contra campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana, că nu se teme de dubla din semifinale cu ETO Gyor. „Ne-am dorit să terminăm grupa pe primul loc, dar importantă este calificarea. Contra lui Krim au fost momente foarte bune, dar şi altele de care sunt foarte dezamăgit. Sunt mulţumit de victorie, dar nu şi de joc, în totalitatea lui. În următoarea fază a competiţiei, noi şi ETO Gyor pornim cu şanse egale, indiferent de ce se spune. Nu mă tem de campioana Ungariei şi veţi vedea, ne vom bate până în ultima secundă. Din păcate, urmează o perioadă în care o parte dintre fete merg la loturile naţionale. Se vor întoarce şi ne vom concentra numai la meciul contra maghiarelor“, a declarat Vestergaard.
Principala marcatoare a Oltchimului în meciul cu Ljubljana, Ramona Farcău, a recunoscut că şi-ar fi dorit să evite pe Gyor în semifinale, dar spune că nu se teme de campioana Ungariei: „Azi, Oltchim a avut şi momente foarte bune, dar am şi greşit foarte mult. Ne doream primul loc. Ne-a mai despărţit un singur gol de acest obiectiv, dar asta este. Nu ne temem de Gyor. Noi avem ca obiectiv câştigarea trofeului şi atunci trebuie să fim capabile să eliminăm orice adversar. Le aşteptăm pe unguroaice la primul meci. Trebuie să le învingem la o diferenţă cât mai mare şi să obţinem calificarea în Ungaria. E drept că în sezonul trecut ne-au eliminat, tot în semifinale, dar şi noi le-am eliminat pe ele. Nu sunt invincibile“.

Berbecaru: Cele mai plauzibile variante sunt Vâlcea şi Craiova

Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat, ieri, că sunt şanse mici ca meciul cu ETO Gyor, din semifinalele Ligii Campionilor, să se dispute la Romexpo, cele mai plauzibile variante fiind Sala „Traian“ din Râmnicu Vâlcea şi Sala Polivalentă din Craiova.
„Dacă vom schimba locul, va trebui să anunţăm la Federaţia Europeană de Handbal până la finalul acestei săptămâni. Se pare că varianta Romexpo va pica, am înţeles că acolo va fi un concert exact în acea perioadă. La Bucureşti ar mai rămâne ca variantă Sala Polivalentă, dar eu mă gândesc că ar fi mai bine la Craiova sau chiar să rămânem la Râmnicu Vâlcea. Ne gândim şi la modul în care spectatorii pot ajuta echipa şi e clar că în Oltenia se creează o atmosferă senzaţională. În orice caz vom analiza toate variantele şi vom lua o decizie în scurt timp“, spus Berbecaru. Turul cu Gyor va avea loc, în 6 sau 7 aprilie, în timp ce returul se va juca la Veszprem, pe 13 sau 14 aprilie.

Calificarea a adus şi bani de la sponsor

Imediat după terminarea meciului, Oltchim a semnat un nou contract de sponsorizare cu firma Petrom. „Noi premiem performanţa şi Oltchim face performanţă. Vom vira clubului vâlcean suma de 300.000 de euro până la finalul acestei luni, apoi încă 100.000 de euro dacă se reuşeşte calificarea în finală şi încă 100.000 de euro dacă se câştigă trofeul. Eu cred că formaţia vâlceană se va impune şi va câştiga Liga Campionilor. În ceea ce ne priveşte, nu ne interesează unde se joacă partidele din semifinale şi finală, dar pot da un sfat: ar fi perfect ca măcar prima partidă să se joace la Râmnicu Vâlcea. Publicul de aici poate ajuta mult echipa şi ar fi păcat ca vâlcenii să fie privaţi de o partidă cum va fi cea cu Gyor“, a declarat directorul Răzvan Nicolescu, care a adăugat că autorităţile locale ar trebui să se implice mai mult în susţinerea echipei.
Campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a învins duminică, pe teren propriu, formaţia slovenă Krim Ljubljana, scor 23-20 (9-12) şi se califică în semifinale, dar de pe poziţia secundă din grupa principală 2, urmând a se duela cu Gyor ETO în penultimul act al Ligii Campionilor.

A patra semifinală pentru Oltchim

Oltchim s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor pentru a patra oară în ultimii şase ani. Formaţia vâlceană a mai întâlnit Gyor, în semifinale, de două ori în ultimii patru ani. Scorul duelurilor directe este egal, 1-1. În 2010, Oltchim s-a calificat în finală, după un 25-25 la Gyor şi o victorie, 24-20 la Vâlcea. Sezonul trecut însă, maghiarele au ajuns în finală, deşi au pierdut, scor 31-35 pe terenul Oltchimului, reuşind să întoarcă soarta „dublei“ la Veszprem, cu o victorie la opt goluri, 31-23. Surprinzător însă, ambele echipe au pierdut finala în respectivele ediţii ale Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS