5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞi-a revenit Barca!

Şi-a revenit Barca!

Catalanii au întors rezultatul din tur, eliminând-o pe AC Milan la capătul unei evoluţii excelente

FC Barcelona s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (2-0), la capătul unui joc extrem de spectaculos, formaţia italiană AC Milan, în manşa secundă a optimilor competiţiei. Golurile spaniolilor au fost marcate de Messi (‘5, ‘40), Villa (‘55) şi Jordi Alba (‘90+2).
FC Barcelona: Victor Valdes – Dani Alves, Pique, Mascherano (‘77, Puyol), Jordi Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro (‘84, Adriano), Messi, Villa (‘75, Alexis Sanchez). Antrenor: Jordi Roura.
AC Milan: Abbiati – Abate, Mexes, Zapata, Constant – Flamini (‘75, Bojan), Ambrosini (‘60, Muntari), Montolivo – Boateng, Niang (‘61, Robinho), El Shaarawy. Antrenor: Massimiliano Allegri.
A arbitrat: Viktor Kassai (Ungaria).
În tur, Milan s-a impus cu scorul de 2-0.
Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală va avea loc mâine, la Nyon. „Am reuşit un rezultat istoric, în care am crezut de la bun început, de la sfârşitul meciului de la Milano. Ne-a ajutat mult şi publicul, iar într-o zi frumoasă ca asta se uită toate lucrurile rele. După această victorie cu Milan, eu cred că ne putem bate cu orice echipă, deşi vom avea meciuri grele. Nu contează cu cine vom juca în sferturi“, a spus atacantul catalanilor, David Villa.

Allegri este fair-play

Tehnicianul lui AC Milan, Massimiliano Allegri, a declarat că FC Barcelona mai poate da semne de slăbiciune, pierzând din când în când câte un meci, dar rămâne în continuare cea mai bună echipă din lume. „Cred că am făcut un meci aşa cum am putut. Evident, această eliminare ne lasă un gust amar, dar nu am reproşuri de făcut echipei. Presiunea la care am fost supuşi de FC Barcelona în primele 30 de minute a fost devastatoare. Dacă Niang înscria la ocazia pe care a avut-o, partida lua alt curs, dar nu îi reproşez nimic jucătorului. Cât despre Barcelona, rămâne cea mai bună echipă din lume. Bineînţeles, poate să piardă câteva meciuri, cum s-a întâmplat în tur, când noi am jucat foarte bine. Dar rămâne cea mai bună echipă din lume, cu trei jucători care pot face diferenţa: Messi, Iniesta şi Xavi“, a spus Allegri.

Messi, „arogant“

La finalul partidei, spectatorii de pe „Nou Camp“ au asistat la un moment după care mulţi s-au grăbit să-l catalogheze pe Lionel Messi ca fiind „arogant“. Conform imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, atacantul argentinian a refuzat să facă schimb de tricouri cu tânărul atacant al Milanului, Stephan El Shaarawy, care s-a întors şi şi-a văzut de drum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS