16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, cu un pas în semifinale

Oltchim, cu un pas în semifinale

Oltchim Râmnicu Vâlcea are şanse mari de calificare în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce s-a impus sâmbătă, cu 30-23 (15-15), pe terenul formaţiei ungare Ferencvaros Budapesta, în penultimul meci din grupa principală 2 a Ligii Campionilor. Formaţia olteană a urcat pe locul doi în clasament după acest rezultat şi are nevoie de o victorie în ultima partidă, duminică, pe teren propriu, cu Krim Ljubljana, pentru a se califica în semifinalele competiţiei fără a mai depinde de jocul rezultatelor.
Oltchim a început grupa cu două înfrângeri, pe fondul gravelor probleme financiare, dar şi-a revenit şi a obţinut apoi trei victorii consecutive. „Este cea mai importantă victorie, pentru că au obţinut-o cu sufletul. Au lăsat deoparte toate problemele, au dat dovadă de caracter“, a declarat preşedintele clubului, Petre Berbecaru, la Digi Sport. Berbecaru a plâns în faţa televizorului: „Oltchim este o echipă de nivel mondial. Era un meci de totul sau nimic. Am plâns la televizor, le voi aştepta pe fete cu flori. Avem nevoie de victorie acasă“, a mai declarat Petre Berbecaru. Pentru Oltchim au marcat: Bulatovic (7 goluri), Managarova (5), Barbosa (5), Brădeanu (4), Manea (4), Curea (3) şi Pineau (2).
Clasamentul grupei: 1. Krim Ljubljana 6p (4j, +11), 2. Oltchim 6p (5j, +9), 3. Ferencvaros 6p (5j, -7), 4. Zvezda 0p (4j, -13).
Aseară, după închiderea ediţiei, s-a jucat partida Krim-Zvezda, iar în weekend se vor disputa ultimele două jocuri: Zvezda – Ferencvaros (sâmbătă, ora 15.00) şi Oltchim – Krim (duminică, ora 18.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS