21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportExperienţa şi-a spus cuvântul

Experienţa şi-a spus cuvântul

„Grădiniţa“ lui Ionel Luţă a pierdut greu cu liderul din C4 şi s-ar fi putut întoarce neînvinsă de la Motru dacă ar fi îndrăznit mai mult în atac

CS Apa Craiova nu a început returul aşa cum şi-ar fi dorit, elevii lui Ionel Luţă, Ţâcă Zamfir şi Florin Dumitru pierzând la limită, scor 0-1, meciul disputat vineri, la Motru, cu Minerul, din cadrul etapei a 14-a din Liga a III-a, seria 4. Gruparea din Bănie s-a apărat bine în prima repriză şi s-a apropiat în câteva rânduri de poarta echipei lui Ştefan Nanu, lidera seriei, fără să pună mari probleme. Scenariul s-a repetat în a doua parte a partidei, numai că norocul nu le-a mai surâs oaspeţilor, care au încasat un gol chiar în final, Răduca (’84) fiind „călăul“ craiovenilor, la fel ca şi în meciul tur, când a înscris în minutul 74. În această partidă, CS Apa Craiova, echipă formată din jucători foarte tineri, mulţi dintre ei aflându-se la primul joc la acest nivel fotbalistic al ţării, a arătat că are potenţial, dar că îi lipsesc experienţa şi omogenitatea.

Ionel Luţă: Trebuie
să continuăm munca

După joc, antrenorul CS Apa Craiova, Ionel Luţă, s-a arătat dezamăgit de înfrângerea suferită. „A fost un meci greu, de la care noi ne-am dorit mai mult. Din păcate, am primit gol în minutul 84, cred că nemeritat, pentru că jocul se ducea spre un rezultat de egalitate şi era cel mai bun scor pentru ambele echipe. Nu am reuşit să ajungem de prea multe ori la finalizare pentru că am întâlnit o echipă agresivă, care a jucat de multe ori şi peste limita regulamentului, iar jucătorii mei au început să fie puţin temători la duelurile de unul contra unul. Toţi şi-au dorit un rezultat bun, însă acum trebuie să continuăm munca, să avem mai multă determinare şi cred că meciul următor vom reuşi şi noi să câştigăm. Mă bucur că am lăsat o impresie bună, avem o echipă foarte tânără, poate prea tânără pentru Liga a III-a. Ne vor prinde bine aceste jocuri în viitor şi, mai ales, dacă vor veni şi rezultatele, cu mai mult curaj şi încredere, eu cred că aceşti copii vor deveni o certitudine pentru fotbalul mare. Ei trebuie să înţeleagă că pot mult mai mult decât au reuşit astăzi. Să sperăm că după acest joc nu o să avem probleme de lot şi ne pregătim temeinic pentru jocul de sâmbătă, cu Minerul Mătăsari, de pe teren propriu. Vreau şi trebuie să câştigăm, pentru că situaţia din clasament nu este prea bună, iar cele trei puncte puse în joc sunt foarte importante“, a declarat „principalul“ craiovenilor, Ionel Luţă, pentru GdS.

Ştefan Nanu: Nu sunt bani pentru Liga a II-a!

Deşi ocupă primul loc în C4, antrenorul Minerului Motru, Ştefan Nanu, susţine că nu sunt fonduri pentru participarea în Liga a II-a din sezonul viitor. „Victorie muncită, dar nu cu emoţii. Am avut trei-patru ocazii în prima repriză şi, dacă dădeam gol în primele minute, ne făceam un meci uşor. Aşa sunt meciurile cu echipe care se mobilizează, vin şi fac antijoc, dar e bine că am dat gol dintr-o fază frumoasă, lucrată de Inclăzan cu finalizarea lui Răduca. A fost greu, a fost primul meci, dar acum vor prinde curaj şi sper eu că vom fi acolo, în faţă, până la final, deşi, vă spun sincer: nu sunt bani pentru Liga a II-a! Noi încercăm să fim acolo şi vom vedea ce va fi pe parcurs. Dacă terminăm primii e bine, dacă nu, nu e nici un fel de problemă, pentru că la Liga a II-a îţi trebuie un buget de cel puţin 2,5 milioane, iar aici avem 600.000-700.000 pe an. Avem contracte foarte mici, ca la divizia C. Aşa, avem condiţii bune, avem infrastructură, dar nu-i suficient“, a spus Nanu, impresionat de tinerii de la CS Apa. „Am întâlnit o echipă de copii foarte bună şi i-am şi spus domnului Constantin Mitriţă că, dacă ar ţine echipa asta doi ani şi ar mai aduce doi-trei jucători care să se muleze pe ceea ce vrea antrenorul, cred că vor face o echipă cum era Electroputere Craiova. Şi noi la fel am crescut în Valea Roşie. Eram eu, Adrian şi Sabin Ilie, care veneam din urmă, şi erau Biţă, Ghiţă, care ne-au ajutat să creştem. Câţi jucători buni a dat Electro… Iar acum nu mai e nici Universitatea… E mare păcat! Îmi doresc din suflet să se facă din nou echipă la Craiova. Infrastructură au, oameni de fotbal, slavă Domnului, sunt, totul e să pună cineva piciorul în prag şi să înfiinţeze echipa. Primăria poate aduce sponsori, se găsesc pe parcurs resursele necesare, dar important e să fie cineva cu iniţiativa“, a spus Ştefan Nanu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS