22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar vântul i-a pus probleme lui Marius Ionescu

Doar vântul i-a pus probleme lui Marius Ionescu

Alergătorul de la CSM Craiova domină autoritar concursurile interne. „Piciul“ şi-a trecut recent în palmares două titluri de campion naţional la cros şi a declarat că adversarul său cel mai aprig a fost vântul, care a suflat în rafale.

Atletul craiovean Marius Ionescu, legitimat la Clubul Sportiv Municipal (CSM), şi-a completat, weekendul trecut, vitrina de medalii cu două titluri de campion obţinute la Campionatul Naţional de cros, desfăşurat la Botoşani. Sportivul, de 28 de ani, care anul trecut a încheiat pe locul 26 proba de maraton din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, nu mai are adversar pe măsură la concursurile din România. Cel poreclit „Piciul“ a câştigat autoritar proba de 10.000 de metri seniori, spre surprinderea sa, deoarece se aştepta la o concurenţă mai mare. Elevul lui Cătălin Geapana s-a bucurat că pe locul doi a venit colegul său de club, Andrei Ştefana. Fără a glumi, Marius a spus că doar vântul i-a creat probleme în cursă: „Vântul a suflat rău, a fost aspru cu noi şi am avut probleme mai ales în pantă, când ne sufla în faţă. Sincer, mă aşteptam să fie o concurenţă mai puternică. Pentru mine a fost mai mult un concurs de antrenament, nu unul de obiectiv. Mă bucur că imediat în spatele meu a încheiat colegul de club Andrei Ştefana“. Maratonistul nici nu mai ţine minte de când nu a mai încheiat mai jos de locul întâi competiţia internă de cros. „Cu excepţia anului trecut, când nu am participat, cred că la ultimele şase ediţii ale Campionatului Naţional de cros am luat medalie de aur. Sunt specialistul probei“, a spus alergătorul. În ciuda vântului, terenul de alergare, situat la ieşirea din Botoşani, nu a fost cu probleme. Făcând o comparaţie cu alte ţări, Marius a povestit că englezilor le place să alerge prin nămol: „În Marea Britanie, cei care vin la cros adoră să alerge prin nămol, iar la finalul cursei sunt murdari din cap până în picioare. Am văzut nişte poze şi sunt amuzante. De fapt, cros country înseamnă un teren cât mai denivelat, cu obstacole pentru competitori, dar la noi lumea s-a obişnuit să fie mai uşor“.

Patru craioveni merg la Balcaniada de cros

„Piciul“ a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi la echipe, alături de Ştefana şi alţi trei sportivi de la CSM Craiova, Alin Florea, Ionuţ Dragomir şi Marius Buşcă. Marius Ionescu a efectuat pregătirea de iarnă în Turcia, apoi în Portugalia şi va debuta în competiţiile internaţionale chiar sâmbătă, când va lua startul la Campionatul Balcanic de cros, din Serbia. În luna aprilie, craioveanul va lua startul la primul său maraton din 2013, la Hamburg, având ca obiectiv realizarea baremului de participare la Campionatul Mondial.
Pe lângă medaliile de aur cucerite de băieţi, CSM Craiova a mai avut o echipă campioană la Naţionalele de cros. Este vorba despre echipa feminină de tineret, alcătuită din Andreea Ghiţă, Corina Pârvu, Alina Bătilă şi Gabriela Manolache. În total, CSM Craiova a obţinut patru medalii la această competiţie. Şi celălalt club de seniori din Bănie, CS Universitatea, a avut o alergătoare pe podium, Ionela Dincă, medaliată cu bronz la tineret. Alături de Marius Ionescu, vor mai merge la Balcaniadă Andrei Ştefana, Andreea Ghiţă şi Ionela Dincă. Lotul se află în pregătire la Buziaş, iar mâine va pleca spre Serbia.
Şi Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ a obţinut medalii la Botoşani, la categorii mai mici de vârstă. Echipa masculină de juniori, alcătuită din Aurel Rotaru, Alexandru Corzanu, Bogdan Stana, Mihăiţă Câtu, a câştigat medalia de argint, în timp ce echipa feminină de junioare 2 (în componenţa Cătălina Chircă, Daniela Bogdan, Maria Cioveie, Andreea Zamfir) a luat medalie de bronz. Campionatul Naţional de cros a adunat la start 667 de atleţi, din care 306 la feminin şi 361 la masculin, din 79 cluburi.

Medaliaţi şi la Târgu Jiu şi Caracal

Şi alţi olteni au obţinut medalii la CN de cros. CS Pandurii Târgu Jiu a câştigat patru medalii de argint, toate la echipe, şi două de bronz, la individual, prin Elena Moagă şi Alexandru Staicu. Cei doi fac parte din lotul României pentru Balcaniadă. La categoriile mai mici de vârstă, CSS Caracal a obţinut un titlu naţional, prin echipa masculină copii 3 (Dragoş Pavel, Alexandru Constantin, Eduard Militaru şi Robert Moraru), dar şi două medalii de argint, aduse de  Dragoş Pavel (copii 3) şi echipa de copii 2, formată din Florin Stae, Marius Ungureanu, Marius Deneţanu şi Mihai Papuc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS