12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPustai: Trebuie să câştigăm cu Vaslui

Pustai: Trebuie să câştigăm cu Vaslui

Pandurii îşi doresc să contabilizeze toate cele trei puncte cu FC Vaslui, pentru a-şi consolida poziţia a treia din clasament

Succesul de la Piatra Neamţ le-a dat încredere lui Cristi Pustai şi jucătorilor, dar tehnicianul echipei Pandurii Târgu Jiu ştie că trebuie să-şi ţină elevii cu picioarele pe pământ, pentru că „războiul“ este abia la început. Pentru gorjeni urmează o partidă extrem de importantă. Aceştia se întâlnească luni, de la ora 19.30 (Dolce Sport 1), pe teren propriu, pe FC Vaslui, una dintre contracandidatele la locurile care duc în cupele europene.
„Ne aşteaptă un meci foarte important luni, ca de altfel orice joc din campionat, din cele 14 meciuri rămase de disputat. Este un joc mai special, pentru că, dacă vom reuşi să obţinem toate cele trei puncte puse în joc, ne consolidăm poziţia a treia, care duce în Europa. Bineînţeles că meciul de acasă va arăta cu totul diferit faţă de cel de la Piatra Neamţ, unde a fost importantă finalitatea actului cu cele trei puncte aduse la Târgu Jiu. Să sperăm că starea terenului ne va permite să prestăm acel joc frumos, cu posesie bună şi cu realizări. Trebuie să câştigăm cu Vaslui“, a spus Cristi Pustai, în cadrul unei conferinţe de presă. „Sunt multe puncte puse în joc şi orice meci este important, dar nu decisiv. Poate în etapa 30, când vom face calcule. Până atunci orice punct se adună în clasament. Contează rezultatul direct cu Vasluiul, dar e puţin probabil ca meciul de la Târgu Jiu să fie tot 0-0, ca în tur. Alt rezultat de egalitate oricum nu ne avantajează. Sunt foarte importante jocurile de pe teren propriu. N-aş vrea să zic că meciul cu Iaşi nu este la fel de important precum cel cu Vasluiul. Jucăm acasă cu Vaslui, Petrolul şi Dinamo, sunt trei meciuri foarte importante, care ne dau ponderea faţă de ceea ce vrem noi să facem. Dacă am obţinut punctaj maxim, înseamnă că şi merităm să fim în faţa acelor echipe. La sfârşit se stabileşte ierarhia“, a completat tehnicianul oltenilor.

„Întâlnim o echipă puternică“

Cristi Pustai şi-a atenţionat elevii asupra viitoarei adversare, punctând că FC Vaslui trebuie respectată, fiind una dintre echipele de valoare din Liga I. „Vasluiul este de patru-cinci ani o echipă care a terminat în primele locuri în clasament, care îşi propun an de an să câştige acest campionat. Este o echipă omogenă. Nu a făcut în iarnă multe transferuri, dar este o formaţie care ne-a reprezentat şi în Europa cu cinste. Dacă a pierdut din forţa ofensivă în această iarnă? E prematur să vorbim despre asta după prima apariţie. L-a pierdut pe Marius Niculae, dar aşa cum s-a desfăşurat jocul cu CFR Cluj, era este greu să înscrii. Dacă ar fi marcat, altfel ar fi stat şi scorul final. FC Vaslui este o echipă puternică, cu jucători cu talie mare, foarte periculoasă la fazele fixe“ a spus Pustai.
Antrenorul echipei Pandurii nu întâmpină mari probleme de lot şi este convins că va avea emoţii la acest meci de debut în faţa propriilor spectatori. „Nu sunt mari probleme medicale, doar Christou Paraskevas e accidentat. Avem, în schimb, un suspendat, Viorel Nicoară, şi mai sunt câţiva jucători pasibili de suspendare. Emoţii sunt la orice joc, nu neapărat în faţa spectatorilor. Vrem să jucăm pe orice stadion cu tribu nele pline şi asta o putem face numai prin serviciile prestate“, a încheiat Cristi Pustai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS