21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni s-au plimbat printre avioane

Voleibaliştii craioveni s-au plimbat printre avioane

Angajaţii SC Avioane SA au fost întâmpinaţi ieri după-amiază, la ieşirea din tură, de componenţii echipelor de volei feminin şi masculin de la SCM-U Craiova. Însoţiţi de antrenori, jucătorii au mers la fabrica de Avioane să se facă cunoscuţi şi să invite oamenii la meciurile de acasă, din Sala Polivalentă. Chiar dacă nu ştiau să vorbească româneşte, sud-americancele Aylin Pereira şi Aline Galan au împărţit surâzătoare oamenilor flyere cu programul echipelor. Primul popas al sportivilor a fost în biroul de şedinţe al fabricii, unde i-au primit directorul general Ion Sava, directorul adjunct Dumitru Siiu şi liderul sindical Victor Peţa. Acesta din urmă le-a transmis „să ajungă cât mai sus pentru că au vizitat uzina considerată în trecut numărul 1“. Jucătoarea Sorina Buz i-a înmânat lui Peţa o minge de volei cu autografele tuturor jucătorilor, iar colega sa, Adriana Vâlcu, a primit de la directorul fabricii macheta unui avion. Sportivii nu au vrut să părăsească locaţia până nu au făcut un tur al fabricii şi s-au fotografiat alături de un avion. Dan Pascu, managerul secţiei de volei de la SCM-U Craiova, consideră că acţiunea de promovare a fost o reuşită: „După ce săptămânile trecute am mers prin şcoli, acum ne-am gândit să mergem prin fabrici. Angajaţii SC Avioane SA poate nu auziseră de echipele SCM-U şi ne-am gândit să venim noi în întâmpinarea lor. Mulţi sportivi nu sunt din Craiova şi nu ştiau de această fabrică. Ne bucurăm de primirea făcută, sperăm să vină să participe la meciurile echipelor, să ne susţină“.
Pascu a smuls o promisiune de la Victor Peţa. „Vrem ca fabrica de avioane să revină în prim-planul industriei româneşti, iar echipele noastre să joace cu avionul pe tricouri“, a spus antrenorul, la care liderul sindical a replicat: „Dacă ne vom reveni, dacă se vor materializa proiectele venite, vom deveni sponsori. Preferăm fetele, că suntem mai mulţi bărbaţi aici“.
Prima ocazie în care angajaţii de la Avioane pot vedea pe viu echipele craiovene la Polivalentă va fi mâine. De la ora 17.30, voleibalistele vor juca împotriva celor de la Dinamo Bucureşti, iar de la 20.00, baschetbaliştii de la SCM-U vor înfrunta pe CSM Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS