16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Olt asudă în Poiană

FC Olt asudă în Poiană

Divizionara secundă FC Olt Slatina a plecat duminică spre Poiana Braşov, staţiune unde va susţine un cantonament centralizat, care se va întinde pe o perioadă de zece zile, gruparea olteană fiind găzduită de Hotelul Olimpic din cadrul Centrului Naţional Sportiv. Formaţia olteană nu va evolua în primele două runde ale returului Ligii a II-a, seria a II-a, acesta fiind motivul care i-a determinat pe conducători să programeze atât de târziu acest stagiu de pregătire montană, destinat acumulărilor fizice.
Antrenorul alb-vişiniilor, Dan Oprescu, are la dispoziţie 26 de jucători, fiind vorba despre următorii: portari: Bordea, Bugiu, Perşinaru; jucători de câmp: Anghelina, Bancu, Bîră, Chircan, Cosic, Cruşoveanu, Şerban, Cuedan, Andrei David, Dima, D. Ene, Firţulescu, Fotescu, Gafiţa, Giurcă, Ilinca, Marin, Matei, Polgar, Rioşanu, Vîlcică, Quist şi Sălăjan.
Nu a făcut deplasarea fundaşul central Paul Irimescu, craioveanul fiind în perioada de recuperare, după accidentarea suferită în amicalul cu FC Argeş.

Slătinenii vor transpira bine

Este foarte cunoscut faptul că Dan Oprescu este foarte riguros când vine vorba despre pregătirea fizică, astfel că jucătorii ştiu că nu va fi o perioadă uşoară pentru ei. „O să alergăm de o să ne sară ochii. Ştiu ce vorbesc, pentru că nu sunt la primul cantonament cu Dan Oprescu antrenor“, a spus, pentru GdS, unul dintre jucătorii lui FC Olt, înainte de plecarea la Poiana Braşov.
Cine se pregăteşte bine – va juca, cine nu – va „lustrui“ banca de rezerve, cam asta e deviza după care se ghidează Dan Oprescu, şi asta a spus-o răspicat chiar înainte de plecare. „Ne-am antrenat bine şi pe plan local, dar acum trebuie să ne punem foarte bine la punct cu pregătirea fizică. Vom susţine două antrenamente, cel de dimineaţă va fi tehnico-tactic, iar cel de după-amiază fizic. Eu pun mare accent pe pregătirea fizică, va fi un criteriu hotărâtor în privinţa alcătuirii primului unsprezece. Nu poţi să joci fotbal şi să câştigi, dacă nu alergi bine. Sper ca toţi jucătorii să ducă la bun sfârşit această perioadă şi să nu apară accidentări. Am fost feriţi de neplăceri, sper să nu avem probleme nici de acum înainte“, a declarat Oprescu, pentru GdS.
În cadrul pregătirii efectuate până acum, FC Olt a susţinut 5 jocuri de verificare, înregistrând următoarele rezultate: 2-0 cu Internaţional Brebeni, 0-0 cu SCM Piteşti, 1-2 cu FC Argeş, 6-0 cu Atletic Bradu şi 0-0 cu CS Mioveni. Slătinenii vor mai susţine încă două amicale până vor intra în „pâine“, adversare fiindu-le, pe rând, CSM Vâlcea (9 martie) şi Damila Măciuca (16 martie), adică „surorile de suferinţă“ care vor sta în primele două runde din retur. „Eu vreau să mai luăm un amical pe 12 sau pe 13, dar să vedem ce adversar vom găsi. Am vrea să jucăm cu o echipă din Liga a III-a sau Liga a II-a, seria cealaltă, dar acum rămâne de văzut dacă vom reuşi să batem palma cu cineva“, a punctat Dan Oprescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS