17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar baschetbalistele de la SCM -U joacă acasă

Doar baschetbalistele de la SCM -U joacă acasă

Patru dintre echipele de la SCM-U Craiova evoluează în acest weekend în deplasare, iar una singură – cea de baschet feminin – acasă, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“

Weekendul acesta va fi pauză de meciuri la Sala Polivalentă. O singură echipă a clubului SCM-U Craiova va juca în acest sfârşit de săptămână pe teren propriu. Este vorba despre formaţia de baschet feminin, care va primi, duminică, de la ora 16.00, vizita formaţiei CSM Universitatea Oradea. Partida se va desfăşura în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.
Bihorencele ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii Naţionale, iar oltencele, aflate pe locul 10, sunt obligate să câştige disputa dacă vor să mai păstreze şanse la calificarea în play-off. Elevele lui Milan Nisic se află la un punct în spatele echipei de pe locul 9, Sportul Studenţesc, şi la două puncte distanţă de formaţia Danzio Timişoara, ocupanta locului opt, ultimul care duce în play-off.

Baschetbaliştii şi voleibaliştii nu vor să părăsească locul doi

Baschetbaliştii craioveni vor juca sâmbătă, de la ora 18.00, în deplasare, cu BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, în cadrul etapei a 23-a din Liga Naţională. Cu doar trei victorii în acest sezon, ciucanii pornesc cu şansa a doua în disputa cu oltenii, care sunt neînvinşi în 2013. Cele două formaţii s-au mai întâlnit de şapte ori în istorie, iar SCM-U Craiova a câştigat şase partide. Ultima victorie a echipei din Bănie a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, în turul campionatului, când elevii lui Andelko Mandic s-au impus cu scorul de 77-66.
SCM-U Craiova ocupă locul doi în Liga Naţională, cu 39 de puncte, unul mai puţin decât liderul CSM Oradea, şi cu unul mai mult decât Gaz Metan Mediaş.
Voleibaliştii lui Dan Pascu au trecut la mijlocul săptămânii, destul de uşor de Steaua Bucureşti, iar sâmbătă vor juca pe terenul unei alte rivale tradiţionale, Dinamo Bucureşti, în antepenultima rundă din returul Diviziei A1. Faţă de anii trecuţi, oltenii sunt mai bine poziţionaţi în clasament, locul 2 (33 puncte), faţă de formaţia bucureşteană, care se află pe locul şapte, având 22 de puncte.
„Din punct de vedere al tradiţiei, meciul cu Dinamo are o importanţă mai mare. La Dinamo vom juca în condiţiile lor. Nu este o echipă de neglijat. Am citit şi declaraţiile managerului lor, Dan Drăguşin, care speră ca Dinamo să facă trei victorii şi să intre în play-off de pe locul patru. Au şansele lor şi vor lupta. Bătălia e destul de strânsă şi de la locul doi, la locul şapte, se poate întâmpla orice“ , a spus Dan Pascu, antrenorul craiovenilor.
În tur, oltenii s-au impus în primul lor meci în Polivalentă, în faţa dinamoviştilor, cu scorul de 3-0.
Dacă voleibaliştii de la SCM-U luptă să se menţină pe podium la finalul returului, echipa feminină a clubului din Bănie încearcă să revină pe locul opt, cel care duce în play-off. Fetele lui Mircea Dudaş vor juca sâmbătă, de la ora 18.00, la Târgu Mureş, în compania formaţiei locale CSU Medicina (locul 7), partida contând pentru etapa a 30-a din Divizia A1. Ramona Postea şi coechipierele sale au coborât pe 9, după eşecul de miercuri, de acasă, cu CSV Tomis Constanţa (scor 1-3).

Meci echilibrat la Roman

A cincea echipă a clubului finanţat de municipalitatea craioveană, cea de handbal feminin, va juca sâmbătă (ora 11.00) cu HCM Roman, în cadrul etapei a 15-a din Liga Naţională. Cele două formaţii sunt vecine de clasament, cu 9 puncte, ocupând locurile opt, respectiv nouă. Astfel, meciul se anunţă echilibrat, iar Alexandra Gogoriţă şi colegele sale speră într-o victorie pentru a se revanşa în faţa fanilor după eşecul usturător de runda trecută, din Polivalentă, cu HCM Baia Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS