16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBavarezii visează la trofeu

Bavarezii visează la trofeu

Victoria obţinută pe terenul „tunarilor“ i-a determinat pe germanii de la Bayern München să creadă că pot câştiga trofeul celei mai importante competiţii intercluburi din Europa

Bayern München a încântat marţi seară, pe „Emirates Stadium“, predând o lecţie de eficienţă britanicilor de la Arsenal Londra. Bavarezii s-au impus cu scorul de 3-1 (2-0), în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, golurile învingătorilor fiind marcate de Kroos (‘7), Muller (‘21) şi Mandzukici (‘77), replica „tunarilor“ venind de la Podolski (‘55).
Arsenal: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen – Wilshere, Arteta – Ramsey (‘71, Rosicky), Cazorla, Podolski (‘72, Giroud) – Walcott.
Bayern: Neuer – Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba – Javi Martinez, Schweinsteiger – Muller, Kroos (‘73, Luiz Gustavo), Ribery (‘63, Robben) – Mandzukici (‘78, Gomez).
„Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, care a profitat de toate ocaziile pe care le-a avut în prima repriză. Noi am fost apoi puţin nervoşi. La 0-2, ne-am luptat frumos şi am fost aproape de a egala. Golul de 3-1 a fost o lovitură dură şi ultimele zece minute au fost dificile. Bayern este o echipă foarte eficientă, valorifică ocaziile la maximum şi merită felicitări. Va fi foarte dificil pentru noi, dar să încercăm să facem imposibilul posibil. Trebuie să mergem în Germania şi să încercăm să jucăm ca şi cum am fi acasă“, a spus Arsene Wenger, tehnicianul lui Arsenal.
„Faptul că am învins o echipă engleză la ea acasă, cu 3-1, reprezintă un succes major. Am avut un început foarte bun de joc şi o prestaţie excelentă, în special în prima repriză. Anul trecut, am ajuns în finală, iar acest lucru se poate realiza doar cu maturitate şi clasă. Putem s-o facem și de această dată. Putem chiar câștiga trofelul Ligii, dar trebuie să luăm meciurile pe rând și să nu ne entuziasmăm peste măsură. Rezultatul de 3-1 este meritat pe deplin, dar vom trata și returul cu aceeași seriozitate“, a spus tehnicianul german Jupp Heynckes (67 de ani), care la vară va fi înlocuit la Bayern cu spaniolul Pep Guardiola.

Malaga contestă golul lui FC Porto

FC Porto şi-a atins obiectivul în meciul tur din optimile Ligii Campionilor, lusitanii au învins greu, pe teren propriu, cu 1-0, formaţia spaniolă Malaga. Unicul gol al meciului a fost marcat de Moutinho (‘56), dar andaluzii au contestat vehement reuşita de pe „Dragao“. „Cei de la Porto nu au fost mai buni ca noi, iar golul a fost din ofsaid“, a spus antrenorul chilian Manuel Pellegrini, adăugând: „Nu am avut nevoie de reluări. Am văzut din prima că Moutinho a fost afară din joc“.
Acelaşi lucru l-a susţinut şi starul lui Malaga, mijlocaşul Isco. „Golul a fost marcat din poziţie afară din joc şi nu ar fi trebuit să fie validat“, a spus fotbalistul de 20 de ani. Acesta s-a arătat optimist în privinţa returului şi a calificării: „A fost un meci slab al nostru. Nu am ţinut mingea suficient şi portughezii nu ne-au lăsat să ne facem jocul. Mai este, însă, încă un meci de jucat şi trebuie să fim încrezători că putem întoarce rezultatul în faţa fanilor noştri, în retur. Acum suntem trişti pentru rezultat, dar cred că putem să ne calificăm“.
„Nu am fost Malaga pe care o ştiam cu toţii, iar Porto ne-a presat bine. Jucând atât de prost, nici nu ne-am creat ocazii. Sper că pe teren propriu vom remedia situaţia“, a adăugat şi antrenorul Pellegrini.
FC Porto: Helton – Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro – Lucho Gonzalez (‘90+1, Andre Castro), Fernando, Moutinho – Izmailov (‘70, Atsu), Martinez, Varela (‘58, J. Rodriguez). Antrenor: Vitor Pereira.
Malaga: Willy Caballero – Sergio Sanchez, Demichelis, Welington, Antunes – Joaquin (‘63, Portillo), Toulalan, Iturra (‘78, Camacho), Isco – Julio Baptista (‘78, Piazon), Santa Cruz. Antrenor: Manuel Pellegrini.
Meciul a fost arbitrat de englezul Mark Clattenburg.
Returul celor două partide este programat pe 13 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS