16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciuri de 1x2 în Liga Campionilor

Meciuri de 1×2 în Liga Campionilor

Liga Campionilor oferă astăzi două partide extrem de interesante, din cadrul primei manşe a optimilor de finală.

Pe „Emirates”, Arsenal Londra va da piept, de la ora 21.45 (Digi Sport 1), cu Bayern Munchen, ambele formaţii având obiectivul de a câştiga. Tehnicianul francez al londonezilor, Arsène Wenger, este convins că „tunarii” se pot impune, mizând pe calitățile și forța mentală a jucătorilor săi. „Știu din experiența acumulată că aceste confruntări se joacă 180 de minute. Trebuie să avem mereu în cap că avem 180 de minute la dispoziție, deci nu trebuie să ne grăbim. Nu ne plângem că am nimerit să jucăm cu Bayern pentru că, dacă vrei să avansezi într-o astfel de competiție, trebuie să fii conștient că la un moment dat vin și echipele mari. Am încredere în calitățile noastre, în spiritual nostru și în forța noastră mentală. Este foarte important să jucăm cu convingerea că putem câștiga și în general stăm bine la capitolul pregătire psihică”, a declarat Wenger, citat de romaniansoccer.ro.
Laurent Koscielny este incert pentru meciul cu Bayern din cauza unei contracturi musculare. Nu vor juca sigur Kieran Gibbs și Nacho Monreal, accidentați. Revin după accidentări Thomas Vermaelen, Francis Coquelin și Jack Wilshere.
Optimismul primează şi în tabăra nemţilor, antrenorul Jupp Heynckes consideră că Liga Campionilor este o competiție specială și le va cere jucătorilor săi să se implice mai mult decât la meciurile din Bundesliga. „Champions League este mai specială, pentru că se joacă la un nivel mai înalt. Trebuie deci să dăm mai mult pe teren. Arsenal este o echipă foarte bună, în special în atac, deci va trebui să fim atenți să nu le lăsăm spații. Adversarii noștri sunt capabili să țină mingea foarte mult și ne va fi greu să ne facem jocul nostru obișnuit. Wenger a imprimat echipei un stil de joc foarte dinamic. Nu-mi doresc un rezultat anume la Londra, dar cred că dacă vom da totul pe teren putem câștiga”, a declarat antrenorul bavarezilor.
Jérôme Boateng își va ispăși prima din cele două etape de suspendare și deci nu va juca la Londra. Incert este Javi Martinez. Nu vor juca sigur Claudio Pizarro (răcit) și Holger Badstuber (accidentat la genunchi).
Echipele probabile:
Arsenal: W. Szczesny – B. Sagna, P. Mertesacker, L. Koscielny, T. Vermaelen – J. Wilshere, M. Arteta – T. Walcott, S. Cazorla, L. Podolski – O. Giroud.
Bayern: M. Neuer – P. Lahm, D. van Buyten, Bonfim Dante, D. Alaba – J. Martínez, B. Schweinsteiger – T. Müller, T. Kroos, F. Ribery – M. Mandzukic.

 

Malaga are pretenţii cu FC Porto

 

O dispută acerbă se va da cu siguranţă şi în Portugalia, unde FC Porto va primi vizita spanionilor de la Malaga, confruntarea urmând să înceapă tot de la ora 21.45 (TVR 1).
Vitor Pereira, antrenorul echipei FC Porto, a declarat, luni seară, la conferința de presă de după antrenamentul oficial, că-și cunoaște bine adversara de astăzi și a lăudat formația iberică. „Obiectivul nostru este victoria. Dacă ar conta doar experiența acumulată în această competiție, am fi deja învingători. Dar să nu uităm ca Malaga le-a lăsat în urma ei pe Milan și Zenit. Am văzut de două ori adversara noastră din tribună și pot spune că este o echipă de calitate cu mulți jucători valoroși. Primesc puține goluri și știu să țină bine de minge. Și pe contraatac sunt periculoși”, a spus tehnicianul lusitan.
De la Porto va lipsi Steven Defour, accidentat la o coapsă, în timp ce Varela s-a refăcut și a fost inclus în lot.
Din tabăra spaniolă, antrenorul Manuel Pellegrini a declarat că echipa sa va practica la Porto un joc defensiv. „În 180 de minute se pot întâmpla multe. Porto este o echipă foarte bună, dar noi am demonstrat în acest sezon că suntem la un nivel înalt. E probabil ca la Malaga să se decidă calificarea. Fanii noștri trebuie să se bucure de fiecare meci, pentru că nimeni nu se aștepta să ajungem până aici. În Champions League nu am intrat niciodată pe teren doar cu intenția de a ne apăra. Și nici la Porto nu mergem cu acest gând. În același timp , nu vom uita că ei au jucători de atac foarte buni, precum Lucho González, Jackson Martínez și João Moutinho”, a declarat Pellegrini.
Eliseu nu va putea juca la Porto, cauza fiind o accidentare la ligamentele genunchiului drept, suferită pe 3 februarie la un meci cu Zaragoza.

Echipe probabile:
Porto: Helton – Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro – Lucho, Fernando, Moutinho, Atsu – Martinez, Rodriguez.
Malaga: Caballero – Sanchez, Weligton, Demichelis, Antunes – Toulalan, Camacho, Joaquin, Isco – Portillo, Saviola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS