16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGheorghe Frăţică: Ne putem salva de la retrogradare

Gheorghe Frăţică: Ne putem salva de la retrogradare

Preşedintele CS Turnu Severin e optimist în privinţa returului de campionat, considerând că noul lot îşi poate realiza obiectivul dacă va avea linişte şi va fi susţinut de public

Unul dintre fondatorii CS Turnu Severin şi totodată preşedintele grupării de la Dunăre, craioveanul Gheorghe Frăţică, s-a arătat încrezător în noua formulă de echipă, fiind convins că antrenorii Jerry Gane, George Biţă şi Tibi Lung vor reuşi să scoată echipa la „lumină“.
„Mă uit în urmă, la meciurile din tur, şi spun cu mâna pe inimă că echipa trebuia să aibă mai multe puncte şi să fie mai bine clasată. Au fost ceva probleme financiare, ca la toate echipele, de altfel, pentru că şi Rapidul, Dinamo şi iată că şi Steaua au salarii restante către jucători, şi jucătorii au fost nemulţumiţi. Dar uşor-uşor lucrurile intră în normalitate şi spun eu că vor veni şi rezultatele. Am încredere în băieţi, i-am văzut cu Minerul Mătăsari şi cu CSM Vâlcea şi spun că se mişcă bine, sunt tineri şi ambiţioşi. Între timp au venit şi Florin Costea, Dorel Stoica şi Ovidiu Dănănae, deci am crescut mult în valoare şi abia aştept returul. La cum îi cunosc eu pe Jerry Gane, George Biţă şi Tibi Lung, sunt convins că vor şti să gestioneze bine lucrurile şi vor face o treabă bună. Bine, suntem deficitari la capitolul omogenitate, pentru că o echipă este «sudată» abia după doi-trei ani, dar acest lucru se compensează prin dăruire şi valoarea jucătorului. Eu cred în echipă, ne putem salva de la retrogradare“, a declarat Gheorghe Frăţică, pentru GdS. „Atmosfera este bună acum şi, dacă echipa va avea linişte şi susţinere din partea publicului, vor veni şi rezultatele, o să vedeţi. Va fi o nucă tare pentru granzi. Publicul joacă un rol important, trebuie să se facă simţit la meciuri şi să aibă răbdare cu jucătorii“, a completat oficialul severinean.

„Returul va fi de foc“

Întrebat despre ce va fi în miniretur, Gheorghe Frăţică crede că lupta pentru titlu este încheiată, Steaua nemaiputând fi ajunsă din urmă. În schimb, este convins că bătălia pentru supravieţuire se va da până în ultima etapă.
„Returul va fi de foc, asta e clar. Întotdeauna aşa a fost. În ceea ce priveşte lupta la vârf, e greu de crezut că Steaua mai poate fi ajunsă. Eu cred că a scăpat în câştigătoare. În schimb, pentru celelalte locuri de cupe europene se joacă. Pe noi nu ne interesează astea, ci să ne salvăm, iar lupta pentru evitarea retrogradării va fi foarte grea. Eu cred că toate echipele de la locul zece în jos sunt în pericol şi spun asta pentru că am urmărit cu atenţie în această iarnă mişcările făcute, transferurile şi rezultatele din amicale. Eu zic că se poate să evadăm de acolo, din subsol, dar e foarte important să începem bine, să obţinem sâmbătă un rezultat pozitiv la Chiajna. Concordia nu e o echipă de nebătut, băieţii trebuie să intre încrezători pe teren şi să pună osul la treabă, să-şi dorească victoria cu adevărat“, a spus conducătorul CS Turnu Severin. „Eu cred că era mai bine să începem în martie, am şi votat împotrivă când s-a pus în discuţie ca etapa a 20-a să se joace începând cu 23 februarie. Şi eu, şi Dinu Vamă, restul nu au comentat. Se anunţă ploi, terenurile sunt proaste, eu zic că este un dezavantaj că începem mai devreme, pentru că la noi e vorba de lipsa omogenităţii. Nu avem ce face, trebuie să jucăm şi să o facem cât mai bine. Repet, lupta nu e terminată, ne putem salva de la retrogradare“, a încheiat Gheorghe Frăţică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS