6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNu le-a mers bine deloc

Nu le-a mers bine deloc

Patru dintre echipele de la SCM-U Craiova au pierdut meciurile disputate în weekend, după ce etapa trecută formaţiile de la clubul municipalităţii obţinuseră victorii pe linie

Dacă acum două etape echipele de la SCM-U Craiova au obţinut victorii pe linie, runda trecută nu a fost deloc una cu noroc pentru patru dintre cele cinci formaţii ale clubului finanţat de municipalitate. Rând pe rând, handbalistele, voleibalistele, voleibaliştii şi baschetbalistele au părăsit terenul învinşi. A cincea echipă a clubului, cea de baschet masculin, a evoluat aseară, după închiderea ediţiei, în Polivalentă, cu BC Mureş Târgu Mureş.
Vineri seară, handbalistele din Bănie a trebuit să recunoască superioritatea adversarei, HCM Baia Mare, ocupanta locului doi în Liga Naţională. Carmen Amariei şi colegele sale au suferit prima înfrângere din 2013, la diferenţă mare de scor, 31-17. Bogdan Burcea, antrenorul gazdelor, a recunoscut superioritatea oaspetelor, dar a acuzat şi maniera de arbitraj: „A fost o victorie meritată a echipei din Baia Mare, dar obţinută la o diferenţă mult prea mare faţa de valoarea celor două echipe. A fost un meci care ne-a oferit ceva ce nu mai dorim să vedem la Craiova. Nu cred că Baia Mare avea nevoie de ajutor. La Craiova avem un public avizat şi s-a văzut reacţia lui faţa de ceea ce s-a întâmplat. Nu dorim să mai vedem aşa ceva la Craiova de acum înainte. Ne dorim să oferim publicului nostru spectacole sportive. Aşa i-am obişnuit şi nu vrem ca altcineva să strice ceea ce muncim noi“. Craiova a rămas pe locul nouă, cu nouă puncte, iar etapa viitoare va juca în deplasare, cu HCM Roman.
Sâmbătă, au jucat trei dintre echipele craiovene, toate în deplasare. Voleibalistele au întâlnit CSM Sibiu, iar gazdele s-au impus cu scorul de 3-2 (22-25, 25-20, 20-25, 25-22, 16-14). „Partida a fost dificilă, mai ales că noi încă ne confruntăm cu probleme de lot. Pereira a jucat accidentată şi echipa gazdă ne-a pus probleme. În tie-break, am avut două mingi de meci, dar nu am reușit să le punem jos“, a spus Mircea Dudaş. Acesta a trimis în teren jucătoarele: Aline Galan, Adriana Vîlcu, Mihaela Ilina, Adriana Bobi, Aylin Pereyra, Sorina Buz şi Ioana Pristavu (libero). Au mai jucat: Ramona Postea, Ana Maria Udubaşa şi Alexandra Badea.

Probleme
cu arbitrajul la Dej

Voleibaliştii craioveni, aflaţi pe locul doi în clasament, au pierdut derbiul cu Unirea Dej, ardelenii impunându-se cu scorul de 3-1 (25-21, 25-20, 21-25, 25-20). Oltenii au protestat vehement, atât în timpul meciului, cât şi la final, faţă de maniera de arbitraj a cuplului bucureştean Niculae Stan – Cristian Cristea. „Părerea mea este că nu am fost lăsaţi să jucăm. Să nu mai fie de mirare pentru nimeni faptul că se destramă echipe. Dacă dumneavoatră investiţi şi după un timp vedeţi că echipa nu este lăsată să joace volei, în anul următor vă puneţi un semn de întrebare dacă mai are rost să continuaţi. O să ajungem un campionat fără echipe, deja în acest sezon s-au retras două, una la masculin şi alta la feminin“, a declarat antrenorul Craiovei, Dănuţ Pascu, citat de Blocaut. Pentru Craiova au jucat: Laurenţiu Vânătoru, Mihai Dumitrache, Teodor Milotin, Nicuşor Ghionea, Ştefan Romanescu, Dan Borota şi Vladimir Jovic (libero). Au mai jucat: Ionuţ Teleleu, Adrian Briscan, Bogdan Bratosin şi Filip Todor. SCM U Craiova rămâne şi după această etapă pe treapta a doua a podiumului, cu 33 de puncte, în timp ce Unirea Dej (locul trei) s-a apropiat la un singur punct distanţă de olteni. Etapa viitoare se va disputa miercuri, iar formaţiile craiovene vor juca în cuplaj la Sala Polivalentă. De la ora 17.00, voleibalistele de la SCM-U vor întâlni campioana Tomis Constanţa, iar de la ora 19.00, elevii lui Dan Pascu vor primi vizita echipei Steaua Bucureşti. Echipa feminină de baschet SCM-U Craiova a jucat pe terenul formaţiei Sepsi Sfântu Gheoghe, iar gazdele s-au impus cu scorul de 70-47 (24-10, 19-8, 18-13, 9-16). Pentru Craiova au jucat: Larisa Toma (10), Marija Prlja (6), Zorica Mitov (10), Janina Ninu (5), Alexandra Cutaş (5). Au mai intrat: Corina Ceauşu (5), Irina Borş (2) şi Bianca Barbu (4). Craiova se află pe locul zece, cu 27 de puncte, la două puncte distanţa de locul opt, care duce în play-off.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS