16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞahtior, precaută cu Dortmund

Şahtior, precaută cu Dortmund

Formaţia românilor Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, Şahtior Doneţk, va întâlni astăzi, pe teren propriu, de la ora 21.45 (Digi Sport 2), pe Borussia Dortmund, partida contând pentru prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. „Minerii“ ucraineni vor să acceadă pentru a doua oară în sferturile competiţiei, iar pentru asta tehnicianul român şi-a atenţionat jucătorii să fie precauţi cu germanii.
„Borussia e o echipă bine organizată, nu un grup de individualităţi. Ne luptăm. Nu ştiu dacă suntem favoriţi, pentru că Dortmund a câştigat totuşi o grupă importantă, poate una dintre cele mai puternice, având în vedere că a jucat cu Real Madrid, Manchester City şi Ajax. Noi am jucat întotdeauna bine cu echipele nemţeşti. La Stuttgart am câştigat cu 2-0, la Schalke am câştigat cu 1-0, ne-am calificat, dar era vorba de Cupa UEFA. Depinde şi de jucătorii accidentaţi, starea de spirit a echipei şi de multe alte aspecte. Fotbalul german permite echipelor cu un stil mai latin să joace. Eu nu mă gândesc la adversar, ci la echipa noastră, la ce avem de făcut“, a spus Lucescu, citat de Digi Sport.
Șahtior Donețk a scăpat de un adversar important, internaționalul german Kevin Grosskreutz devenind indisponibil pentru partida de astăzi, după ce a fost spitalizat, din cauza unei pneumonii. El nu a jucat nici cu Hamburger SV, în Bundesliga.
La rândul său, tehnicianul Borussiei, Jurgen Klopp, anticipează că meciul cu Șahtior va fi una dintre surprizele Ligii Campionilor: „Este o mare provocare. Va fi un meci între marile surprize ale Ligii Campionilor. Nu există o favorită, iar noi trebuie să jucăm perfect pentru a ne califica. Vă avertizez, Şahtior nu este un adversar facil. Sunt foarte buni în defensivă şi au câţiva jucători puternici în atac, iar clima nu va fi în favoarea noastră. Dacă vom practica acelaşi joc ca în faza grupelor, ne putem califica mai departe“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS