17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInvincibili în 2013

Invincibili în 2013

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova sunt de neoprit. Oltenii au continuat seria victoriilor, impunându-se pe terenul formaţiei CSU Atlassib Sibiu (scor 90-62), şi s-au apropiat la doar două puncte de liderul CSM Oradea

Cine şi-ar fi imaginat toamna trecută, când a debutat un nou sezon din Liga Naţională de baschet masculin, că echipa SCM-U Craiova, care an de an se lupta să scape de retrogradare, va defila prin campionat? Rând pe rând, jucătorii pregătiţi de Andelko Mandic au obţinut victorii răsunătoare şi se află pe un incredibil loc doi în clasament, în faţa unor formaţii titrate, cu bugete mult mai mari.
Din cele 21 de partide disputate de alb-albaştri, consideraţi de mulţi surpriza campionatului, au câştigat 16, înregistrând doar cinci eşecuri. O singură formaţie, campioana CSU Asesoft Ploieşti, a plecat învingătoare din Bănie, în condiţiile în care meciul s-a desfăşurat în sala mică „Ion Constantinescu“, nu în Sala Polivalentă, unde, de fiecare dată, peste 3.500 de spectatori poartă echipa olteană spre victorie. Celelalte patru formaţii care au reuşit să-i „smulgă“ puncte Craiovei, dar la ele acasă, au fost: CSS Giurgiu, BC Mureş, CSM Bucureşti şi CSM Oradea. SCM-U Craiova a înregistrat ultimul eşec în luna decembrie, la Oradea, fiind singura formaţie din campionat care nu a pierdut vreun meci în 2013. În aceste condiţii, play-off-ul, unde oltenii vor ajunge cu siguranţă, în premieră, se anunţă interesant şi dătător de speranţe pentru fanii craioveni, care nu sunt puţini la număr.

„Turbo“ Rade,
omul meciului

Ultima „victimă“ a oltenilor a fost CSU Atlassib Sibiul. Meciul s-a jucat sâmbătă seară, în sala „Transilvania“, iar SCM-U s-a impus la o diferenţă de 22 de puncte, scor 90-62 (20-17, 29-17, 19-16, 22-18). „Un meci foarte bun făcut de băieţii noştri. În pofida rezultatului final, partida a fost foarte disputată. A fost un meci în care jucătorii noştri şi-au respectat sarcinile în teren şi s-au dovedit a fi şi foarte motivaţi în obţinerea acestui succes“, a spus managerul echipei SCM-U, Marius Toma, conform unui comunicat remis de clubul oltean.
Antrenorul Andelko Mandic a trimis în teren jucătorii: Darko Habus (21 de puncte), Ionuţ Drăguşin (8), Travis Bureau (8), LeVar Seals (15) şi Rade Dzambic (21). Au mai intrat: Cătălin Petrişor, Iulian Orbeanu, Nikola Djurasovic (7) şi Reinar Hallik (10).
Rade Dzambic a făcut cel mai bun meci al său. În 40 de minute jucate, „Turbo“ Rade a marcat 21 de puncte, a avut zece pase decisive, patru intercepţii, trei recuperări şi o singură posesie pierdută, având un indice de 32 la eficienţă. Dovadă a faptului că echipa este foarte iubită stă faptul că Ionuţ Drăguşin şi colegii săi au fost însoţiţi la Sibiu de un grup de susţinători, aşa cum s-a întâmplat şi în deplasarea precedentă, la Piteşti.
Învinsă de Craiova, echipa din Sibiu a coborât pe locul zece, diminuându-şi şansele de accedere în play-off, fază în care era obişnuită să joace an de an.  

Vin meciuri grele

După victoria de sâmbătă, SCM-U Craiova şi-a consolidat locul doi, cu 37 de puncte, şi s-a apropiat la doar două puncte de liderul CSM Oradea, care a pierdut disputa de pe teren propriu, cu campioana CSU Asesoft Ploieşti, scor 77-91.
Pentru jucătorii de la SCM-U Craiova urmează o perioadă în care vor înfrunta echipe din partea superioară a clasamentului. Primul adversar va fi BC Mureş, ocupanta locului trei, disputa fiind programată duminică, de la ora 20.00, în Sala Polivalentă din Bănie.
În afară de această partidă, în acest retur, baschetbaliştii craioveni vor mai avea de disputat încă opt jocuri: acasă cu CSM Bucureşti, Energia Rovinari, „U“ Mobitelco Cluj şi CSM Oradea, şi în deplasare cu BC Miercurea Ciuc, BC Timişoara, CSU Asesoft Ploieşti şi Gaz Metan Mediaş.

Energia a învins Timba

Cealaltă formaţie olteană, Energia Rovinari, a învins acasă, sâmbătă, pe Timba Timişoara, cu scorul de 102-78 (23-17, 33-18, 23-15, 23-28) şi ocupă locul nouă, cu 32 de puncte. Pe locul opt, ultimul care duce în play-off, se află campioana CSU Asesoft Ploieşti, cu 35 de puncte. În disputa cu bănăţenii, pentru Energia au evoluat: Janjusevic (17), Deconescu, Gliga (6), Darby (22), Roşu, Lăpuşte (3), Steffel (2), Mocanu, Wisseh (25), Kennerly (9), Nikolic (18) şi Alionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS