17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu luat un set, dar nici un punct

Au luat un set, dar nici un punct

Voleibalistele de la SCM-U Craiova au cedat, acasă, în faţa liderului Ştiinţa Bacău (scor 1-3), dar rămân fără nici un punct acumulat în 2013

Voleibalistele de la SCM-U Craiova au înregistrat sâmbătă, pe teren propriu, al treilea eşec consecutiv în 2013, după ce au fost învinse de liderul Ştiinţa Bacău cu scorul de 3-1 (25-9, 25-23, 21-25, 25-18). Unicul set câştigat în faţa moldovencelor nu le-a fost suficient elevelor lui Mircea Dudaş să obţină vreun punct în clasament. Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost, de departe, craioveanca Denisa Rogojinaru (Drâmboi), transferată în vară de la SCM-U la formaţia condusă de Florin Grapă.
Antrenorul gazdelor, Mircea Dudaş, a recunoscut superioritatea echipei Ştiinţa Bacău şi a spus că echipa a resimţit absenţa a două jucătoare din sextetul de bază, Alexandra Badea şi Andreea Smultea, ambele accidentate. „Am întâlnit, în opinia mea, cea mai bună formaţie din campionat. Cred că diferenţa s-a făcut pe mingile înalte, pe care ele le-au rezolvat mult mai bine ca noi. La noi se cunoaşte lipsa lui Badea şi Smultea, mai ales la antrenamente. Una peste alta, este bine că am câştigat un set, mai ales pentru moralul fetelor“, a spus Dudaş, citat de Blocaut.
Pentru Craiova au evoluat: Aline Galan, Adriana Vâlcu, Mihaela Ilina, Adriana Bobi, Aylin Pereyra, Sorina Buz şi Ioana Pristavu (libero). Au mai jucat: Ramona Postea, Ana Maria Ghionea şi Andreea Matei.
Chiar dacă formaţia pe care o antrenează a plecat acasă cu toate cele trei puncte puse în joc, Florin Grapă, antrenorul Ştiinţei Bacău, s-a arătat nemulţumit de evoluţia elevelor sale: „Am câştigat, dar nu sunt mulţumit de joc. Sper să fie un avertisment pentru fetele mele, pentru că dacă vom juca aşa nu avem şanse să câştigăm campionatul. Trebuie să ne revenim, şi eu cred că o vom face până la partidele grele. Oricum, important este să jucăm bine în play-off“. Fostul selecţioner al naţionalei feminine a României a mizat la Craiova pe jucătoarele: Kim Staelens, Roxana Iosef, Alexandra Sobo, Emilce Sosa, Denisa Rogojinaru, Kremena Kamenova şi Lucia Gaido (libero). Au mai jucat: Sabina Miclea-Grigoruţă, Ramona Breban şi Crina Bălţatu.
După acest meci, SCM-U Craiova a coborât două locuri, de pe 6 pe 8, în timp ce Ştiinţa Bacău şi-a consolidat locul întâi.

Băieţii n-au avut probleme la Cluj

Voleibaliştii din Bănie au învins, vineri seară, fără probleme, în deplasare, ultima clasată, „U“ Cluj, scor 3-0 (25-20, 25-18, 25-23). Deşi au întâlnit o echipă care nu a înregistrat nici o victorie în acest sezon, Dan Pascu, antrenorul craiovenilor, a felicitat echipa ardeleană: „Am întâlnit o formaţie ambiţioasă, dar, aşa cum am declarat înaintea partidei, a fost un meci pe care l-am tratat cu toată seriozitatea. Băieţii au fost concentraţi şi exacţi în teren, astfel că la final am obţinut ceea ce ne-am propus, victoria“. Miercuri este etapă intermediară, dar craiovenii vor sta deoarece ar fi trebuit să joace cu CSM Oradea, echipă retrasă din campionat. Sâmbătă, SCM-U Craiova, care se menţine pe locul doi în Divizia A1, va avea meci greu, în deplasare, cu Phoenix Şimleul Silvaniei (locul 7).

Voleibalistele intră în Polivalentă în februarie

Pe 9 februarie, în Sala Polivalentă din Craiova va avea loc primul cuplaj voleibalistic al echipelor de la SCM-U Craiova, conform spuselor managerului secţiei Dănuţ Pascu. Fetele vor juca primul lor meci în sala de 4.000 de locuri, cu CSM Lugoj, iar băieţii vor înfrunta pe Ştiinţa Explorări Baia Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS