5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTravis Bureau a avut lipici la majorete

Travis Bureau a avut lipici la majorete

Jucătorul american de la SCM-U Craiova, autor al unor slam-dunk-uri de senzaţie, a fost asaltat ieri de majoretele Liceului „Ştefan Odobleja“ la meciul demonstrativ dintre echipa liceului şi formaţia pregătită de Andelko Mandic

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova, revelaţia sezonului din Liga Naţională, sunt înconjuraţi în această perioadă de un val de simpatie. Simt acest lucru la meciurile de pe teren propriu, pe stradă, la supermarket, dar şi la liceele unde merg să popularizeze baschetul prin disputarea unor meciuri demonstrative.
După ce săptămâna trecută au întâlnit elevii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“, jucătorii de la SCM-U Craiova s-au deplasat ieri în cartierul Sărari, la un liceu cu tradiţie şi rezultate în baschet, „Ştefan Odobleja“. La fel ca la confruntarea precedentă, au fost prezente două echipe de la SCM-U, de seniori şi U23. Partida a fost arbitrată de profesoara elevilor, Iliana Ionescu, care a fost obiectivă şi a fluierat toate faulturile şi abaterile de paşi. În prima parte, pentru SCM-U au evoluat jucătorii cunoscuţi de toţi elevii, cei de la echipa mare, apoi aceştia le-au cedat locul în teren mai tinerilor colegi de la U23. Aşa cum era de aşteptat, s-a pus accentul pe spectacol, nelipsind slam-dunk-urile şi finalizările de la distanţă. Nici tinerii baschetbalişti ai liceului nu s-au lăsat mai prejos şi au efectuat câteva pătrunderi spectaculoase acompaniate de aplauze şi încurajări de pe margine, venite din partea colegilor acestora.
Pentru „Odobleja“ au evoluat jucătorii:  Micki Văsîi, Ionuţ Diaconu, Mateo Stancu, Andrei Iordache, Albert Vlad, Daniel Sanda, Răzvan Dicu, Dragoş Irimia, Alexandru Niţă, Iustin Sârbulescu, Alexandru Ceapă şi Ovidiu Uruşoianu.
Întâlnirea s-a încheiat cu o şedinţă de autografe şi poze, jucătorii de la SCM-U Craiova fiind asaltaţi de mulţimea de tineri nerăbdători să aibă o amintire de la favoriţii lor.
Americanul Travis Bureau, autorul unor slam-dunk-uri de senzaţie în acest sezon, a fost de departe cel mai solicitat pentru fotografii. Majoretele de la „Odobleja“ s-au fotografiat minute în şir, individual şi în grup, cu Bureau, care a fost extrem de amabil. Fetele i-au promis jucătorului de 24 de ani că nu vor lipsi la meciul următor al „alb-albaştrilor“ din Polivalentă.
Miercurea viitoare, Rade Dzambic şi ceilalţi jucători din trupa lui Andelko Mandic vor juca un meci demonstrativ în compania echipei Colegiului Naţional „Elena Cuza“.

Fetele au părăsit locurile de play-off

Echipa feminină de baschet SCM-U Craiova continuă seria meciurilor cu rezultate negative. Oltencele au suferit ieri a treia înfrângere consecutivă, fiind depăşite de CSM Sportul Studenţesc Bucureşti, cu scorul de 65-53 (17-9, 15-17, 12-10, 21-17), în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, în prezenţa a nici 100 de spectatori. Acest eşec le costă pe elevele lui Milan Nisic, SCM-U coborând de pe locul opt, ultimul calificant în play-off, pe nouă. Pentru SCM-U Craiova au evoluat: Larisa Toma (7 puncte), Marija Prlja (3), Zorica Mitov (8), Janina Ninu (7), Alexandra Cutaş (6). Au mai intrat: Irina Borş (21), Corina Ceauşu şi Bianca Barbu (1).
„Am jucat slab, adversarele au avut multe contraatacuri pe care le-au transformat în puncte. Am avut trei înfrângeri cu echipe bune, care au făcut achiziţii în această iarnă. Noi avem un lot mai puţin numeros şi suntem jucătoare care evoluăm peste 35 de minute pe meci, iar acest lucru se vede, deoarece s-a acumulat oboseala“, a spus Larisa Toma, care a stat pe teren aproape 38 de minute, a reuşit şapte recuperări şi tot atâtea puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS