27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele şi baschetbalistele nu găsesc drumul spre victorie

Voleibalistele şi baschetbalistele nu găsesc drumul spre victorie

Cele două echipe feminine de volei şi baschet de la SCM-U Craiova au suferit al doilea eşec consecutiv în 2013, dar încă se menţin pe locuri ce asigură participarea în play-off

După un debut cu stângul în 2013, cu eşecuri pe teren propriu în faţa a două formaţii din judeţul Alba (Volei Blaj Alba şi Universitatea Alba Iulia), echipele de volei şi baschet feminin de la SCM-U Craiova au evoluat la sfârşitul săptămânii în deplasare, dar nu au găsit drumul spre victorie nici pe teren advers.
Voleibalistele au jucat la Piatra Neamţ, cu formaţia locală VC Unic, în ceea ce se anunţa o partidă echilibrată, între două echipe din prima parte a Diviziei A1, vecine de clasament. Oltencele, conduse de pe margine de Mircea Dudaş, chiar au început promiţător, au câştigat primul set cu 25-20, şi au fost foarte aproape să şi-l adjudece şi pe al doilea. Adriana Vâlcu şi colegele sale au condus cu 23-21, dar gazdele, cu un aport considerabil al jucătoarei Liana Smarandache, originară din Craiova, au revenit pe tabelă. Oltencele au ratat o oportunitate de a închide setul, după ce la 26-25 Ramona Postea a servit în aut. Imediat, Unic a profitat şi a câştigat setul cu scorul de 28-26.
Setul trei a fost câştigat fără probleme de gazde, cu 25-17, ele preluând conducerea cu 2-1 pe seturi. Jucătoarele de la SCM-U Craiova nu au vrut să plece acasă fără nici un punct şi au început în forţă setul patru. După câteva faze reuşite de argentinianca Aylin Pereyra, elevele lui Dudaş conduceau cu 23-18. Unic a revenit periculos şi s-a apropiat la 23-22. Au urmat două mingi de set pentru Craiova, dar una a fost irosită deoarece antrenorul Dudaş a primit cartonaşul galben pentru schimbare întârziată. A fost momentul de cumpănă al setului patru, care a fost şi ultimul al meciului, după ce pietrencele s-au impus cu 27-25.
„Deşi am pierdut jocul, pot spune că am câştigat ceva mai important, şi anume o echipă. Am jucat bine, însă am pierdut două seturi în prelungiri din mai multe motive. Cred că puteam pleca chiar cu trei puncte dacă reuşeam să ne impunem în setul doi. Una peste alta, sunt mulţumit de evoluţie, şi cred că trebuie să ne gândim la partidele viitoare. Astăzi nu am avut nici şansă“, a spus, la finalul jocului, antrenorul Mircea Dudaş, citat de Blocaut.
Pentru Craiova au jucat: Aline Galan, Adriana Vâlcu, Mihaela Ilina, Adriana Bobi, Sorina Buz, Aylin Pereyra şi Ioana Pristavu (libero). Au mai jucat: Ramona Postea şi Ana Maria Ghionea.
De partea cealaltă, tehnicianul gazdelor a menţionat pentru aceeaşi sursă că a avut mari emoţii:„Bine că a ieşit aşa, deşi pot spune că am avut mari emoţii. Am început destul de greu, însă ne-am revenit apoi. Este bine că fetele au avut forţă să câştige două seturi în prelungiri. Este mult de muncă, pentru că avem multe jucătoare noi şi relaţiile de joc au încă de suferit“.
După a şaptea înfrângere din acest sezon, SCM-U Craiova se află pe locul șase în clasament, la egalitate de puncte (15p) chiar cu echipa din Piatra Neamţ, dar la şapte puncte în spatele ocupantei locului cinci, CSM Bucureşti.
Craiovencele vor juca sâmbătă (ora 16.00), acasă, cu liderul campionatului, Ştiinţa Bacău.

Eşec la nouă puncte diferenţă în Banat

Baschetbalistele de la SCM-U Craiova au fost învinse, în deplasare, de BCM Danzio Timişoara, una dintre contracandidatele directe la accederea în play-off, scor 62-71 (16-20, 12-12, 17-13, 17-26). Cu un lot îmbunătăţit în pauza competiţională, formaţia bănăţeană s-a desprins abia în sfertul patru, după ce la finalul sfertului trei scorul era egal (45-45).
Antrenorul SCM-U, Milan Nisic, a plătit tribut unei bănci scurte, pe foaia de joc fiind trecute doar opt jucătoare: Larisa Toma (9 puncte), Marija Prlja (5), Zorica Mitov (15), Janina Ninu (12), Alexandra Cutaş (8). Au mai intrat: Elena Ceauşu, Irina Borş (6 puncte) şi Bianca Barbu (7). Chiar şi după eşecul de la Timişoara, baschetbalistele craiovene nu au părăsit zona locurilor calificante în play-off, aflându-se pe locul opt, cu 21 de puncte, la fel ca și următoarele două clasate.

Voleibaliştii au învins CSM Bucureşti

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova şi-au revenit repede după eşecul de etapa trecută cu Remat Zalău şi au învins aseară, pe teren propriu, formaţia CSM Bucureşti, scor 3-0 (25-21, 25-21, 25-23). După acest succes, elevii lui Dan Pascu au urcat pe locul doi în Divizia A1, la egalitate de puncte cu formaţia Unirea Dej. Aseară, pentru SCM-U Craiova au evoluat jucătorii: Bratosin, Milotin, Vânătoru, Ghionea, Dumitrache, Romanescu, Jovic (libero). A mai intrat: Borota. Etapa viitoare Craiova va juca în deplasare cu „U“ Cluj, meci programat vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS