3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, în laboratorul lui Pustai

Pandurii, în laboratorul lui Pustai

Gorjenii zboară astăzi spre Antalya, unde vor începe acumulările fizice sub comanda noii bănci tehnice

Schimbările au continuat la Pandurii Târgu Jiu, după numirea lui Cristi Pustai în funcţia de antrenor principal fiind desemnaţi şi colaboratorii acestuia. Unul dintre ajutoarele profesorului de matematică va fi craioveanul Valentin David, acesta urmând să se ocupe de pregătirea portarilor, în timp ce Ferenc Bajko este noul preparator fizic. Jucătorii gorjeni au făcut deja cunoştinţă cu cei doi membri ai staff-ului tehnic, sâmbătă dimineaţă efectuând deja un antrenament sub comanda acestora. „Mi s-a cerut ajutorul şi nu puteam refuza clubul Pandurii, la care am avut multe satisfacţii în trecut. Sper să facem o treabă bună şi să ne atingem obiectivul“, a declarat Vali David, pentru GdS.
Cristi Pustai a decis ca antrenor secund să fie Flavius Şomfălean, cu care a lucrat şi la Gaz Metan Mediaş. Deşi lucrurile s-au „aşezat“, conducerea olteană a anunţat pe site-ul oficial că prezentarea staff-ului tehnic se va face pe 5 februarie, după revenirea echipei din primul cantonament.

Azi se pleacă
în Antalya

Gorjenii încep de astăzi o nouă etapă importantă, urmând să demareze primul stagiu de pregătire din perioada precompetiţională, unul în care Cristi Pustai se va axa mai mult pe acumulările fizice. Cantonamentul este programat în intervalul 21 ianuarie – 2 februarie în staţiunea Lara, din Antalya, cartierul general fiind la „Mardan Sport Complex“.
Pandurii au plecat ieri la prânz spre Bucureşti, au înnoptat în Capitală, iar în această dimineaţă, mai exact la ora 6.00, zboară spre Antalya cu o cursă de linie. Oltenii urmează să ajungă la destinaţie în jurul orei 12.00, după o escală de trei ore la Istanbul. Lotul pentru Antalya include 26 de jucători, alături de cei care au evoluat în tur urmând să facă deplasarea şi noile achiziţii: George Alaverdashvili, Viorel Nicoară, Paul Anton, Cornel Predescu şi Alin Buleică. „Aceştia au luat locul în lot celor cinci jucători la care s-a renunţat după evoluţiile mai slabe din turul campionatului. Alin Ignea, Sabin Lupu, Konieha Godwin Onieka, Ionuţ Tătaru şi Alexandru Avramescu vor fi împrumutaţi altor echipe în perioada următoare. Cei trei jucători convocaţi la echipa naţională, Alexandru Maxim, Mihai Răduţ şi Dan Nistor, vor rămâne în Antalya în primul stagiu doar până pe 26 ianuarie, când se vor alătura lotului echipei naţionale a României care va pleca în Spania“, se arată în comunicatul gorjenilor.
De asemenea, Cristi Pustai va testa în Antalya şi doi jucători camerunezi. Unul dintre aceştia este Franck Kom (21 de ani), care joacă la închidere, este internaţional de tineret al camerunezilor şi a evoluat ultima dată la Etoile Sahel. Celălalt african este mijlocaşul Josue Tamen Medrano Ngathie (26 de ani, 1,64 metri), care a jucat ultima dată la Sunshine Stars din Nigeria, iar în 2006 a participat la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă, fiind om de bază al naţionalei cameruneze.
Pandurii va susţine două meciuri de verificare în acest cantonament de pe pământ turcesc, urmând să joace pe 27 ianuarie cu Volga Novgorod (locul 13 în prima ligă din Rusia) şi pe 1 februarie cu Horizont Turnovo (locul 2 în prima ligă din Macedonia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS