10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Borota: Putem spera la o medalie

Dan Borota: Putem spera la o medalie

Căpitanul naţionalei de volei masculin a României, Dan Borota, crede că noua sa echipă, SCM-U Craiova, are şanse să urce pe podiumul Diviziei A1

Obişnuit cu marea performanţă, Dan Borota, căpitanul naţionalei de volei a României, transferat săptămâna aceasta la SCM-U Craiova, crede că, dacă ar avea puţin noroc, formaţia pregătită de Dan Pascu ar putea încheia campionatul pe podium. „Deşi nu prea îmi place să am aşteptări în viaţă pentru a nu avea dezamăgiri, în adâncul sufletului meu vreau să câştig locul întâi. La Remat Zalău s-au produs schimbări şi consider că această echipă se va ridica şi va prinde primele patru locuri. Şi Constanţa s-a întărit, are antrenor nou, şi consider că sunt echipele care se vor bate la titlu. Sper să fim şi noi în «careul de aşi» şi, dacă sorţii ne vor ajuta şi nu vom pica în play-off cu una dintre cele două echipe, putem spera şi la medalie“, a spus jucătorul sosit de la echipa de pe primul loc, Tomis Constanţa, cu care în acest sezon a evoluat în Liga Campionilor. Borota, care evoluează pe postul de extremă, are în palmares şi un titlu de campion naţional cu Remat Zalău.
Un argument adus de Borota pentru a se face performanţă este liniştea de la club: „Pe mulţi colegi îi cunosc şi este mai uşor să te încadrezi într-un colectiv unde ştii cu cine lucrezi. Am auzit numai lucruri bune despre Craiova, despre conducere, şi ştiu că este linişte aici. Pentru mine este foarte important să fac treabă în linişte, nu cum este acum la unele cluburi unde, pe lângă faptul că se cere foarte mult, nu ai liniştea care trebuie să-ţi asigure un climat pentru a putea face performanţă“.

Pascu: Am exersat mult serviciul şi preluarea

Dan Pascu, antrenorul SCM-U, crede că venirea lui Borota va aduce un plus echipei: „Dan este un jucător titrat, cu multă experienţă, căpitanul echipei naţionale. Sper să ne aducă acel plus de personalitate şi experienţă, lucruri care ne lipseau“.
Vorbind despre partida de duminică, cu CSM Agronomia Bucureşti, de la ora 17.00, din Sala Polivalentă, Dan Pascu a spus că jucătorii săi au exersat intens serviciul şi preluarea, elemente care nu le-au ieşit deloc în meciul precedent, de la Zalău, pierdut de olteni cu scorul de 3-0: „Am făcut antrenament special. Sunt elemente care ne-au costat mult la Zalău, am avut multe greşeli pe servicii şi preluare. CSM Bucureşti este o echipă periculoasă, care a obţinut victorii în faţa unor formaţii mult mai bine cotate, şi trebuie tratată cu maximum de seriozitate. Acest lucru am încercat să îl imprim jucătorilor în această săptămână. Se pare că au înţeles, au răspuns bine la pregătire şi aşteptăm cu încredere meciul“. Echipa feminină de volei SCM-U Craiova a jucat vineri seară, după închiderea ediţiei, la Piatra Neamţ.

Tot cinci lei cuplajul

Intrarea la cele două partide de duminică din Sala Polivalentă se va face pe bază de bilet, care costă cinci lei, pentru ambele evenimente. De la 17.00, joacă voleibaliştii de la SCM-U Craiova cu CSM Agronomia Bucureşti, iar de la 19.00, baschetbaliştii din Bănie vor primi vizita formaţiei CSS Giurgiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS