22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, amical cu Australia

Tricolorii, amical cu Australia

România va juca pentru prima dată un amical în compania Australiei în cadrul cantonamentului pe care îl va susţine în Spania, stagiu în care îşi va măsura „muşchii“ şi cu reprezentativa Poloniei.

Echipa naţională a României va întâlni pe 6 februarie, de la ora 21.00, pe „Estadio Municipal“ din Marbella (Spania), reprezentativa Australiei, într-un meci amical. Aceasta va fi prima confruntare a tricolorilor contra reprezentativei de la Antipozi, care ocupă locul 36 în clasamentul FIFA, cu trei poziţii sub naţionala României, informează frf.ro.
Confruntarea este ultima pentru tricolorii antrenaţi de Victor Piţurcă înaintea jocurilor cu Ungaria (22 martie, pe stadionul „Puskas Ferenc“ din Budapesta) şi Olanda (26 martie, pe „Amsterdam ArenA“), respectiv pentru „canguri“ înaintea meciului cu Oman (26 martie, la Sydney), toate în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.
Cu patru zile mai devreme, mai exact pe 2 februarie, de la ora 21.45, România va întâlni, la Malaga, Polonia, ambele echipe urmând să alinieze exclusiv jucători din campionatele ţărilor respective. Delegaţia României se va deplasa în cantonamentul de la „Gran Hotel Elba&Thalasso Spa“ din Estepona (Spania) pe 27 ianuarie, urmând să revină în ţară în 7 februarie.

„Cangurii“, în progres

Australienii, adversarii noştri din 6 februarie, s-au calificat, cu cinci victorii şi o înfrângere (0-1 în Oman – n.r.), în ultimul tur preliminar al zonei Asia. Acesta se dispută sub forma a două grupe a câte cinci echipe şi se joacă în sistem „fiecare cu fiecare“, tur-retur, primele două clasate în fiecare grupă calificându-se la turneul final din Brazilia. Naţionalele care vor încheia această fază pe poziţia a treia vor juca baraj, acesta desemnând echipa care va disputa play-off-ul intercontinental, împotriva reprezentativei ce se va clasa pe poziţia a cincea în zona America de Sud.
Până în acest moment, repartizată în grupa B a ultimei faze preliminare asiatice, Australia se află în luptă pentru locul 2, prima poziţie fiind aproape sigur adjudecată de Japonia, care are 13 puncte obţinute în cinci jocuri. Australienii au contabilizat cinci puncte în patru confruntări, fiind la egalitate cu Irak şi Oman, un punct mai puţin având ocupanta ultimului loc din grupă, Iordania. Ultimele trei naţionale enumerate au disputat câte cinci partide. Până în prezent, Australia a înregistrat următoarele rezultate în grupa B: 2-1 în Irak, 1-2 în Iordania, 1-1 cu Japonia (acasă) şi 0-0 în Oman.
În actuala campanie de calificare, pentru reprezentativa australiană au evoluat, dintre jucătorii mai cunoscuţi, Mark Schwarzer (Fulham), Lucas Neill (Al Wasl/Emiratele Arabe Unite), Tim Cahill (New York Red Bulls), Brett Holman (Aston Villa), Luke Wilkshire (Dinamo Moscova) sau Marco Bresciano (Al Gharafa/Qatar).

Osieck apreciază echipa noastră

Selecţionerul Australiei, germanul Holger Osieck, a declarat că naţionala României este o echipă competitivă, iar jucătorii săi vor susţine un test foarte bun în perspective partidelor oficiale. „Meciul cu România este o bună oportunitate să vedem la lucru o serie de jucători împotriva unei echipe foarte bune, echipa României este un adversar foarte competitiv, interesant. La partidele cu Coreea şi Hong Kong am integrat o serie de jucători în lot, iar concurenţa a crescut. Meciul cu România nu va fi pentru noi un simplu amical, ci un bun test pentru echipa mea înaintea importantului joc de calificare cu Oman“, a spus Osieck, conform Mediafax, care citează site-ul oficial al Federaţiei Australiene de Fotbal.
Tehnicianul Holger Osieck antrenează formaţia de la Antipozi de pe 11 august 2010. Ca antrenor, germanul de 64 de ani a reuşit să câştige CM din 1990 cu Germania (ca secund al lui Franz Beckenbauer), CONCACAF Gold Cup cu naţionala Canadei (2000) şi Liga Campionilor Asiei cu Urawa Red Diamonds (Japonia) în 2007. Între 2004 şi 2006, el a fost şeful Departamentului Tehnic al FIFA, cariera de antrenor purtându-l, în afara echipelor menţionate, la Olympique Marseille (tot asistent al lui Beckenbauer), VfL Bochum, Fenerbahce Istanbul şi Kocaelispor. În 2011, a dus naţionala Australiei până în finala Cupei Asiei pe naţiuni, pierdută cu 0-1 (după prelungiri) în faţa Japoniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS