18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPartidă cu miză mare la Piteşti

Partidă cu miză mare la Piteşti

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova joacă duminică (ora 18.00, în direct la DigiSport) la Piteşti, în compania formaţiei locale BCM-U, în cadrul etapei a 17-a din Liga Naţională. Partida se anunţă extrem de echilibrată. Piteştenii au înregistrat deja două eşecuri în 2013, unul în Cupă, competiţie pe care o câştigaseră anul trecut, şi unul în campionat, cu CSM Oradea, iar o victorie în faţa Craiovei este aproape obligatorie pentru ca elevii lui Tudor Costescu să mai păstreze şanse de accedere în play-off. „Piteştiul este ca o leoaică rănită. Pentru ei meciul cu noi este ca o finală. Dacă pierd, îşi cam pierd şansele de play-off. În acelaşi timp, dacă noi ne vom impune va fi o victorie mare“, a spus Marius Toma, manager al echipei oltene.
Craiova, care a învins şi în tur pe BCM-U Piteşti, scor 84-73, ocupă locul şase în clasament, cu 27 de puncte, la fel ca formaţia de pe locul cinci, CSM Bucureşti, în timp ce argeşenii se află pe poziţia a 11-a, cu 23 de puncte. După aducerea lui Reinar Hallik, clubul SCM-U are şase jucători străini, dar pentru acest meci antrenorul Andelko Mandic nu va fi nevoit să renunţe la vreunul dintre ei, deoarece Ivan Miskovic nu este încă apt de joc. Delegaţia craioveană va pleca spre Piteşti chiar în ziua meciului.

Baschetbalistele joacă acasă

Echipa feminină de baschet SCM-U Craiova joacă pe teren propriu, sâmbătă (ora 19.00), cu CS Universitatea Alba Iulia, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Fără americana Kyla Guidry, care s-a despărţit de echipă în condiţii amiabile, deoarece nu a corespuns aşteptărilor, echipa craioveană nu va avea un meci uşor. Elevele lui Milan Nisic ocupă locul opt, ultimul calificant în play-off, în timp ce echipa din Alba Iulia are cu trei puncte mai mult şi se află pe locul patru în Liga Naţională. Interesant este că directorul sportiv al oaspetelor, Petru Eleş, consideră că jocul trebuie tratat cu atenţie, nu neapărat că s-ar teme de echipa craioveană, ci mai degrabă de o lipsă de concentrare a ardelencelor. „Întotdeauna un meci care se desfăşoară după o pauză mai lungă trebuie tratat cu atenţie sporită. Mergem la Craiova să jucăm cel mai bun baschet al nostru, să evităm orice experienţă neplăcută“, a declarat Eleş pentru sport.alba24.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS