21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovencele au meci greu cu Alba Blaj

Craiovencele au meci greu cu Alba Blaj

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova începe anul cu un meci tare. Oltencele, clasate pe locul şase, primesc sâmbătă (ora 16.15) vizita unei formaţii solide, Volei Alba Blaj (locul 4), în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“

În primul meci din 2013, programat sâmbătă, cu începere de la ora 16.15, voleibalistele de la SCM-U Craiova primesc vizita nou-promovatei Volei Alba Blaj, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Finalul turului de campionat a găsit cele două echipe în partea superioară a clasamentului Diviziei A1. Jucătoarele din Blaj se află pe locul patru, cu 23 de puncte, şi şi-au depăşit de mult statutul de nou-promovate. Ce-i drept, formaţia ardeleană a avut parte de investiţii financiare serioase în jucătoare. După prima parte a campionatului, oltencele au avut un parcurs oscilant, cu şase victorii şi cinci înfrângeri, acumulând 18 puncte.
În scurta pauză competiţională, formaţia craioveană, pregătită de Mircea Dudaş şi Alexandru Cozma, nu a realizat nici un transfer, spre deosebire de adversarele de la Blaj, care au adus două jucătoare de peste ocean: Josefina Fenandez (Argentina) şi Sherisa Livingston (SUA).
Mircea Dudaş se confruntă cu o problemă de lot, Alexandra Badea accidentându-se la spate, dar speră ca elevele sale să înceapă anul cu o victorie: „Ne aşteaptă un meci dificil. Formaţia din Blaj este pe locul patru, dar vrea mai sus. În acest sens, a făcut şi achiziţii. Sper să facem un meci bun şi să câştigăm“. În tur, oltencele au fost învinse, la Blaj, cu scorul de 3-1, un eşec ce a surprins pe toată lumea atunci. Numai că în rundele ce au urmat ardelencele au dovedit că sunt o echipă solidă care pune probleme multor adversare.

Băieţii vor măcar un punct de la Zalău

Echipa masculină de volei a clubului craiovean joacă duminică la Zalău, pe terenul campioanei Remat, cu începere de la ora 17.00 (în direct la DigiSport). Gazdele vin după un tur de campionat dezamăgitor, dar, după ce au schimbat antrenorul şi au adus câţiva jucători străini, au din nou ca obiectiv câştigarea campionatului. Oltenii lui Dan Pascu sunt mai bine poziţionaţi în clasament decât adversarii, locul doi, faţă de locul şase ocupat de Remat, şi în plus au un ascendent moral în faţa campioanei pe care au învins-o în runda inaugurală din noul sezon al Diviziei A1.
Dan Pascu s-ar mulţumi şi cu un punct scos pe terenul campioanei din ultimele sezoane. „Va fi un retur greu. Vom debuta pe terenul campioanei, care s-a întărit prin aducerea unor jucători străini şi a altui antrenor. Nici un punct scos acolo nu va fi de ici de colo, pentru că avem ca obiectiv clasarea pe un loc ce duce în cupele europene, adică între primele şase echipe“, a spus antrenorul SCM-U Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS