16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGeorge Biţă, noul secund de la Severin

George Biţă, noul secund de la Severin

Jerry Gane i-a cerut ajutorul lui George Biţă pentru a redresa situaţia de la CS Turnu Severin, fostul tehnician de la ALRO Slatina urmând să semneze astăzi angajamentul cu gruparea de la Dunăre

Numirea lui Jerry Gane în funcţia de antrenor principal a condus la eliberarea postului de secund la CS Turnu Severin, Tibi Lung ocupându-se doar de pregătirea portarilor. Cum team-managerul grupării oltene, grecul Stathis Smyris, i-a dat „mână liberă“, Ionel „Jerry“ Gane a decis să apeleze la bunul său prieten George Biţă pentru postul rămas vacant. Răspunsul primit din partea fostului antrenor al lui ALRO Slatina a fost pozitiv, astăzi urmând ca tehnicianul craiovean să semneze înţelegerea cu CS Turnu Severin.
„Îmi trebuia un antrenor secund, pentru că nu le pot face singur pe toate. În plus, trebuie să am lângă mine un om de încredere, cu care să mă consult. M-am gândit la George Biţă, cu care am mai colaborat în trecut, este un antrenor cu experienţă şi un bun pedagog. Sunt convins că alegerea mea este una foarte bună. Am discutat cu el şi a fost de acord să vină şi să mă ajute, iar mâine (astăzi – n.r.) va veni la Severin să discute cu conducerea. Sunt convins că nu vor fi probleme şi că se va semna contractul“, a declarat Jerry Gane, pentru GdS. „Mai rămâne o problemă de rezolvat pentru zilele următoare, mai exact cooptarea unui preparator fizic. Am câteva persoane în vedere şi sper să facem o alegere bună“, a completat tehnicianul severinenilor.

„Sărbătoresc prin muncă“

Ionel „Jerry“ Gane şi-a serbat ieri, de Sfântului Ion, onomastica, aşa cum a făcut-o şi în ultimii ani, mai exact prin muncă. „Vă mulţumesc mult pentru urări şi vă întorc aceleaşi gânduri bune. Chiar dacă este o zi specială pentru mine, mă văd nevoit să sărbătoresc prin muncă, aşa cum am făcut şi în anii trecuţi. Fotbalul ne menţine în priză, mai ales că vrem să redresăm situaţia de la club, şi e clar că nu vom avea o misiune uşoară. Sunt la club acum şi discut cu conducerea mai multe probleme care trebuiesc rezolvate, pentru că sunt multe de pus la punct. Acum trebuie să fim foarte atenţi la fiecare pas, dar noi suntem optimişti că vom face o treabă bună. Alte noutăţi le veţi afla probabil miercuri, când va avea loc şi o conferinţă de presă cu ocazia reunirii lotului“, a punctat Jerry Gane.

Moutinho: Nu rămân
în orice condiţii

CS Turnu Severin se va reuni mâine în vederea reluării pregătirilor pentru returul campionatului, conducerea olteană urmând să prezinte programul de lucru şi noutăţile de la echipă. De asemenea, în aceste zile, oficialii de la Dunăre vor purta discuţii şi cu majoritatea jucătorilor din vechiul lot care şi-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract, încercând să-i „întoarcă“ din drum. Doi dintre fotbaliştii cei mai curtaţi în această perioadă sunt Milan Mitic şi Hugo Moutinho, ACS Poli Iaşi fiind interesată de serviciile acestora.
„Iaşiul se interesează de mult de mine, dar nu am discutat nimic concret cu ei până acum şi, din câte ştiu, nici impresarul meu, Eugen Bojin. Miercuri am ultimul termen la LPF şi devin liber, deci pot să mă duc la Iaşi dacă oferta va fi bună. Eu vin vineri în România şi voi purta discuţii şi cu cei de la Severin, pentru că aşa este normal. Ei au zis că se vor rezolva problemele, că va fi bine, dar nu vreau să rămân doar eu cu doi-trei jucători din vechiul lot, pentru că în felul acesta şansele de salvare sunt mici. La Severin nu rămân în orice condiţii, asta e clar. Sunt de cinci ani acolo şi mi se rupe sufletul să plec, dar asta e situaţia în acest moment. Am oferte din Portugalia şi din alte ţări, din România nimic concret“, a declarat Moutinho, pentru GdS.
CS Turnu Severin i-a pierdut deja în această iarnă pe portarii Mihai Şteţca şi Andrei Marinescu, pe atacantul Cosmin Vancea, care a semnat deja cu Oţelul Galaţi, tot acolo fiind vândut şi mijlocaşul Alexandru Zaharia.
Un caz special este cel al lui Nicolo Napoli, tehnicianul italian fiind nevoit să se prezinte la lucru zilele acestea, deoarece contractul său este în vigoare până pe 15 ianurie, oficialii severineni încheindu-i înţelegerea doar verbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS