3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCuplaj de handbal şi baschet la Polivalentă

Cuplaj de handbal şi baschet la Polivalentă

Sala Polivalentă din Craiova găzduieşte astăzi primele meciuri din 2013 ale echipelor craiovene de handbal feminin (ora 17.00 cu „U“ Jolidon Cluj) şi baschet masculin (ora 19.30 cu Timba Timişoara). Faţă de anul trecut, spectatorii, cu excepţia copiilor sub 14 ani, vor plăti bilet, care va costa cinci lei pentru cele două partide.

Două dintre echipele de la SCM-U Craiova dispută astăzi primele partide oficiale din noul an, pe teren propriu, în Sala Polivalentă. De la ora 17.00, echipa feminină de handbal va primi vizita vicecampioanei „U“ Jolidon Cluj într-o partidă restantă din etapa a şaptea din Liga Naţională. Cu doar trei puncte în vistierie, jucătoarele craiovene sunt optimiste şi îşi doresc să scoată măcar un egal în faţa uneia dintre cele două reprezentante ale României în Liga Campionilor. „E un meci greu, îl vom trata serios. Începem de la scorul de 0-0 şi o să ne batem pentru fiecare minge. Nu ne temem de o jucătoare anume, toată echipa e periculoasă. Atuurile noastre sunt omogenitatea şi susţinerea publicului. Ar fi frumos să începem anul cu o victorie“, a spus Dana Băbeanu. Colega sa, Mihaela Briscan, este la fel de optimistă: „Ne-a prins bine această pauză. Am avut două turnee amicale şi am mai pus la punct ceea ce era de rezolvat. Sper să scoatem un rezultat bun“.

Prevăd un meci echilibrat cu vicecampioana

Antrenorul Bogdan Burcea spune că astăzi, mai mult ca niciodată, se anunţă un duel echilibrat: „Ne aşteaptă un meci greu, cu vicecampioana. Anul acesta a evoluat în Champions League, spun eu cu succes, deoarece au fost la debut în această competiţie. Vom încerca să obţinem cel puţin un punct din această dispută. E un obiectiv îndrăzneţ, dar vreau să existe în continuare o motivaţie chiar dacă vom scăpa devreme de emoţiile retrogradării. Aşteptăm iubitorii handbalului să ne urmărească pe viu şi sper să le oferim satisfacţie.
Exceptând echipa Oltchimului, de la locul 2 la 11 echipele sunt puternice, echilibrate, rezultatele o spun. Cluj este valoros, dar este un meci mai echilibrat ca niciodată, din punct de vedere numeric, valoric. Dimpotrivă, sper ca noi să fim destul de motivaţi să ne impunem“. Tehnicianul echipei din Bănie caută un pivot şi speră să transfere până la 1 februarie o jucătoare pe acest post. „Nu s-a pus neapărat problema banilor. Am corespondat mereu în România şi în străinătate cu jucătoare care să ne fie de real folos. În luna noiembrie am avut două jucătoare din Ungaria pe postul de pivot în probe la Craiova, dar din punctul meu de vedere nu aveau calitatea de a veni la noi. Până la 1 februarie, încercăm să acoperim acel post. Echipa trebuie întărită, dar numai cu cineva care ne poate ajuta. Nu neapărat de valoare, ci o jucătoare care să se integreze în modelul nostru de joc. Avem o echipă scurtă pe bancă, din cauza experienţei“, a mai spus Burcea. Deocamdată, singurul transfer din pauza competiţională pentru SCM Craiova este revenirea portarului Ionica Munteanu, care fusese împrumutată în tur chiar la echipa „U“ Jolidon Cluj. Înaintea acestei partide, SCM Craiova se afla pe locul 10 (penultimul) cu 3 puncte, iar clujencele ocupă locul 6, cu 8 puncte.
În al doilea meci al serii, de la ora 19.30, baschetbaliştii craioveni vor înfrunta o nou promovată, Timba Timişoara, în prima etapă din returul Ligii Naţionale. Oltenii pornesc favoriţi, dar nu uită că în tur Timba le-a pus destule probleme. Echipa craioveană a încheiat anul cu un eşec pe terenul liderului CSM Oradea şi vor să înceapă în forţă returul.

Sârbii au avut două antrenamente în „meniul“ de Crăciun

Antrenorul Andelko Mandic speră ca după aducerea estonianului Rienar Hallik echipa să fie mult mai bună. „Probabil acesta este primul meci de când a început campionatul în care pornim favoriţi. Fiecare meci este ca o finală pentru noi. Vrem să continuăm în aceeaşi linie ca în tur. Timba a schimbat doi jucători, deci trebuie să fim atenţi. L-am adus pe Reinar Hallik şi sper să ne ajute să facem un joc bun. Am avut probleme de lot în tur, sperăm să nu mai avem. Consider că suntem mai puternici şi trebuie să fim inteligenţi să depunem efort maxim să câştigăm. Din 3 noiembrie am jucat mereu în cinci, prea mult. Acum am adus un jucător, iar dacă cineva are probleme de sănătate putem face rotaţia cu altcineva. A revenit şi Miskovic la antrenamente. Sper că în 15 zile va fi la capacitate maximă. Obiectivul nostru este să jucăm bine şi să câştigăm cât mai multe meciuri“. Andelko Mandic şi ceilalţi sârbi din lotul craiovean au sărbătorit ieri Crăciunul pe rit vechi, dar nu au făcut nimic deosebit. „Ne-am obişnuit de când suntem în România să nu mai ţinem obiceiurile. Acum, de exemplu, ne antrenăm de Crăciun, iar seara poate vom organiza o masă“, a adăugat Mandic, care se află în baschetul românesc de mai bine de un deceniu.

Hallik, nerăbdător să întâlnească publicul craiovean

Ultimul sosit la echipa craioveană, Reinar Hallik, abia aşteaptă întâlnirea cu publicul craiovean: „Craiova este o echipă bună. Sper să ajut echipa. Nu vreau să pierdem meciuri, în special pe teren propriu. Abia aştept să cunosc fanii olteni“.
Sărbătoritul zilei de ieri, Ionuţ Drăguşin, spune că Timba nu are cum să le pună probleme lui şi coechipierilor săi: „Mi-a fost dor să joc din nou în Polivalentă, dar cui nu i-ar fi, cu 4.000 de oameni în tribune. Nu vor fi probleme dacă vom trata totul serios. Atmosfera este excelentă. Am declarat-o la început, nimeni nu m-a crezut, şi o spun şi acum: la Craiova nu vor veni echipe să câştige. Este bine că a venit un jucător nou. Singura mea concurenţă sunt eu, nu mă tem. Concurenţa este benefică. Reinar e mai mult poziţia 4 decât 5“. După un tur de excepţie, pe care l-au încheiat pe locul patru, cu 25 de puncte, la fel ca echipa de pe locul trei, oltenii vor a 11-a victorie stagională. Timba Timişoara se află pe locul 13, cu 19 puncte acumulate.

Doar copiii mai intră gratis

Pentru prima dată la meciurile echipelor de la SCM-U Craiova, spectatorii trebuie să scoată bani din buzunar pentru a asista la partide. Suma nu este mare. Pentru cele două jocuri de astăzi, un bilet costă cinci lei, iar copiii sub 14 ani au gratuitate. Ca bonus, organizatorii l-au invitat pe cântăreţul craiovean Aurelian Temişan, care va interpreta câteva melodii în pauza dintre partide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS