14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Pena: Sper să ajung cât mai sus

Alex Pena: Sper să ajung cât mai sus

Portarul craiovean a „tras o fugă“ acasă, de Revelion, ca să-şi încarce bateriile pentru returul din Serie B, propunându-şi să devină în scurt timp titularul indiscutabil dintre buturile echipei Bari

Nicăieri nu-i ca acasă, mai ales când vine vorba despre sărbătorile de iarnă. Pe acest principiu s-a bazat şi Alexandru Daniel Pena, portarul craiovean care evoluează în Serie B, la Bari. Chiar dacă vacanţa de iarnă în fotbalul italian este destul de scurtă, jucătorul care în această lună, mai exact pe 26, va împlini 23 de ani, nu a ezitat să vină acasă pentru Revelion, Crăciunul petrecându-l în cantonament, în Italia, şi să se înfrupte, cu cumpătare ce-i drept, din bunătăţile cu specific tradiţional. Ca „desert“, Alex Pena a servit un tenis cu piciorul, în compania fratelui şi prietenilor de la bloc, şi câteva ture de alergare, unde altundeva decât pe terenurile din complexul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, unde a făcut primii paşi în „sportul rege“. Aşa a fost „prins“ şi de GdS, tânărul jucător explicând cum reuşeşte să se menţină mereu în formă şi care îi sunt idealurile.
„E bine acasă, cum să nu fie bine? Toată lumea m-a primit cu braţele deschise şi cu multă dragoste, şi mă bucur că mi-am revăzut prietenii, pentru că aveam nevoie de aşa ceva. Iar oraşul, cum este acum împodobit, arată foarte bine. Din păcate, e foarte scurtă vacanţa, dar decât deloc e bine şi aşa. Noi avem mai multă vacanţă în vară, acum trebuie să ne mulţumim cu nici două săptămâni. Ne întoarcem la treabă, pentru că la sfârşitul lunii ianuarie reîncepe campionatul şi ne aşteaptă un meci important cu Ascoli. În perioada asta am avut parte şi de sărmăluţe, dar şi de alergări. Câte puţin din fiecare, că aşa este cel mai bine. Nu am probleme cu greutatea, dar în general dacă faci exces la mâncare trebuie să munceşti mult după, ca să dai jos“, a explicat Alex Pena, cu un zâmbet în colţul gurii.
 
A „uitat“ de AS Roma
şi are planuri cu Bari
 
Deşi a petrecut ultima parte din juniorat la AS Roma şi chiar a făcut parte din lotul echipei mari în sezonul 2010/2011, Alex Pena nu se declară fan al echipei conduse din teren de Francesco Totti, aşa cum ne-am aştepta. Portarul craiovean îşi aminteşte cu plăcere de perioada petrecută în tabăra romană, dar spune că acum este la Bari şi intenţionează să se facă remarcat în cel mai scurt timp.
„E foarte bine la Bari, chiar dacă sunt în Serie B. Avem o echipă foarte tânără şi rămâne să demonstrăm că avem valoare. Deocamdată e bine pentru mine, chiar dacă până acum nu am prea prins postul de titular. Portarul pe care l-am găsit eu la Bari a avut evoluţii bune până acum şi i s-a acordat lui credit mai mult, eu fiind în perioada de acomodare. Am şansa mea şi îmi aştept rândul. Nu-mi rămâne decât să mă pregătesc cât pot de bine. Ştiu că va veni, pentru că eu aparţin acestui club, pe când el este împrumutat, deci sigur mi se va acorda atenţie în viitor. Şi la Roma a fost bine, dar e un capitol închis. Bogdan Lobonţ a fost tot timpul alături de mine acolo şi nu a ezitat să mă ajute. Şi aici mă refer şi în afara fotbalului. Dar asta a rămas în urmă, acum sunt la Bari şi încerc să-mi fac treaba cât mai bine“, a punctat Alex Pena, care măsoară 1,90 metri.
 
Şcoală, dulce casă!
 
De fiecare dată când a revenit în Craiova, Alex Pena nu a uitat să treacă pe la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ şi să-i salute pe cei care i-au construit viitorul cu multă atenţie, mărturisind că pentru el baza sportivă de la „Hanul Doctorului“ este a doua casă.
„Înseamnă enorm pentru mine acest loc. E a doua casă a mea. Vin din tot sufletul, pentru că am jucat aici opt ani şi aici mi s-au deschis porţile către fotbal. Domnul Gică Popescu, căruia îi mulţumesc din suflet, m-a ajutat foarte mult. Tot timpul vin la Şcoală să mă pregătesc când sunt în vacanţă. Fac un tenis de picior, ca acum, cu prietenii, cu fratele meu, mai fac câte o alergare… Trebuie să fiu în formă! Cum să vin în Craiova şi să nu trec să-mi salut antrenorii, când ei au fost alături de mine tot timpul? Inclusiv acum, de când sunt în Italia, vorbim cât putem de des la telefon şi mai primesc sfaturi. Am multe amintiri plăcute de la Şcoala de Fotbal «Gică Popescu»“, a spus Pena, explicând şi obiectivele din viitor. „Sper să ajung cât mai sus şi să-i fac fericiţi pe toţi cei care au crezut în mine. Vreau să ajung la o echipă de top din Europa şi să evoluez meci de meci şi, bineînţeles, la naţională, care este visul oricărui fotbalist. Eu am evoluat în câteva meciuri sub tricolor, la diverse categorii de vârstă, şi m-am simţit extraordinar de fiecare dată când mi s-a cântat imnul, şi aş vrea să retrăiesc sentimentul acela cât mai curând. Deocamdată, sunt la Bari şi vreau să dau tot ce-i mai bun pentru această echipă, cu care am contract încă un an în afară de acesta. Cu Roma am încheiat orice legătură acum, dar viitorul nu ştiu ce-mi va rezerva“, a completat fotbalistul craiovean.

 „Sper să nu mă întorc prea curând
în România“
 
„Aclimatizat“ cu Serie A şi Serie B, Alex Pena nu intenţionează să revină curând în fotbalul românesc, unde a avut un scurt contact cu Liga I, fiind legitimat o perioadă la Dinamo, şi nu a fost prea încântat. Un alt motiv pentru care exclude „repatrierea“ este absenţa din „peisaj“ a Universităţii Craiova, echipa sa de suflet.
„Îmi doresc să rămân tot în Italia, mă simt bine acolo. Am avut un contact şi cu Liga I, am fost împrumutat de Roma pentru un an la Dinamo (sezonul 2011/2012 – n.r.), dar pentru mine a fost ceva trecător. Sper să nu mă întorc prea curând în România, mai ales că Universitatea Craiova, echipa mea de suflet, nu a revenit în fotbal. Îmi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă, mi se rupe sufletul, dar sper să se revină la normalitate cât mai repede. Oraşul nostru merită o echipă frumoasă, care să se bată la primele locuri…“, a spus Pena, explicând că şi italienii deplâng absenţa Ştiinţei. „Universitatea este o echipă destul de cunoscută şi apreciată în Italia. Majoritatea a auzit ce s-a întâmplat şi mă întreabă de ce s-a ajuns aici. Am încercat să le explic, din ce ştiu şi eu din presă, dar nu au prea înţeles ce e cu dezafilierea. Am văzut la un meci al lui Napoli că a fost afişat un banner cu mesajul «Giustizia per U Craiova» şi am rămas surprins. Am citit pe internet ceva de acel mesaj de la Napoli, dar nu s-a scris prea mult în presa italiană. Oricum, toată lumea era contrariată de ce se petrece cu Universitatea, dar toţi s-au arătat optimişti, spuneau că va fi bine, că se vor îndrepta lucrurile. Şi eu sper să revenim rapid“, a încheiat Alex Pena.

Un jucător de viitor

„Alexandru Daniel Pena este un nume de care veţi auzi cu siguranţă în viitorul apropiat. Este un jucător cu mult potenţial, specific postului său, şi cu mare dorinţă de afirmare. La cum îl cunosc eu, în maximum trei ani va fi titularul unei echipe de top din Serie A.“
Paul Răducan, managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS