14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi oltenesc pentru play-off

Derbi oltenesc pentru play-off

Energia Rovinari şi SCM-U Craiova se înfruntă astăzi (ora 19.00), la Târgu Jiu, în cadrul etapei a 11-a din Liga Naţională de baschet masculin. Cele două formaţii au acelaşi număr de puncte, sunt în plutonul fruntaş, iar o victorie le-ar creşte şansele la accederea în play-off.

Liga Naţională de baschet masculin programează astăzi o etapă intermediară. Cele două prim-divizionare oltene, Energia Rovinari şi SCM-U Craiova, se vor înfrunta în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, de la ora 19.00, în tradiţionalul derbi oltean.
Mai mult ca niciodată, meciul se anunţă extrem de echilibrat. Atât Energia, cât şi Craiova au acelaşi număr de puncte, 17, după zece partide disputate. Doar două echipe, liderul CSM Oradea (19 puncte) şi Gaz Metan Mediaş (18 puncte) au obţinut rezultate mai bune în acest sezon.
Energia vine după un succes obţinut pe terenul formaţiei CSM Bucureşti, scor 96-88 după ce elevii lui Slobodan Nikolic au condus ostilităţile în teren pe toată durata partidei.
De partea cealaltă, SCM-U Craiova a continuat parcursul bun, iar sâmbătă, sub privirile a peste 3.500 de fani, a obţinut o victorie mare, în Sala Polivalentă, în faţa formaţiei BC Timişoara, scor 83-76.
Istoricul confruntărilor din prima divizie este favorabil gorjenilor, care au câştigat şase partide, în timp ce doljenii au obţinut doar două victorii.
Atât Craiova, cât şi Energia speră să-şi adjudece victoria pentru a putea continua lupta de calificare în play-off.
„Meciul cu Craiova va fi dificil. Vom avea în faţă o echipă experimentată, cu jucători ca Drăguşin sau Dzambic, care evoluează de ani buni în prima divizie din România. Dar filosofia mea este cunoscută atunci când jucăm acasă. Trebuie să învingem şi pornim cu prima şansă. În plus, avem publicul de partea noastră şi, ca de fiecare dată, ne va ajuta mult. Va fi un derbi adevărat al Olteniei, mai ales că cine va câştiga va avea asigurat în mare proporţie un loc în play-off. Dacă Energia câştigă meciurile din compania Craiovei şi apoi cu Mobitelco Cluj, e clar că terminăm 2012 în primelele patru – cinci locuri“, crede tehnicianul echipei gorjene citat de Sportingorj.ro.
Marius Toma, managerul echipei SCM-U Craiova, speră că elevii lui Andelko Mandic vor continua seria meciurilor bune: este foarte greu meciul, un derbi al Olteniei, vom face tot posibilul să jucăm bine şi să obţinem victoria. Nu ne temem de adversar, dar sper să nu greşim noi prea mult“.

Alegerile mută meciurile din Polivalentă

Duminică, voleibaliştii şi baschetbaliştii de la SCM-U Craiova ar trebui să joace meciuri în Sala Polivalentă. Însă, partidele au fost mutate în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, reprezentanţii clubului motivând că fiind ziua alegerilor parlamentare, nu se poate asigura paza de către Jandarmerie.
„Un dispozitiv foarte mare de jandarmi va participa la alegeri în secţiile de votare, iar la Polivalentă e nevoie de 50 de oameni care să asigure paza şi ordinea. Meciurile se vor desfăşura în Sala Sporturilor «Ion Constantinescu», ce necesită un număr restrâns de forţe de ordine“, a precizat purtătorul de cuvânt al SCM Craiova. După ce abia se obişnuiseră cu peste 3.000 de spectatori, voleibaliştii şi baschetbaliştii vor fi încurajaţi în meciurile importante cu VCM Piatra Neamţ (volei, ora 17.00)
respectiv CSU Asesoft Ploieşti (baschet, ora 20.00) de maximum 400 de spectatori, cât este capacitatea sălii. Restul pot să le privească la televizor, pe DigiSport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS