16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCuvântul de ordine: victoria!

Cuvântul de ordine: victoria!

Patru echipe de la SCM-U Craiova joacă mâine şi vor să bucure fanii cu victorii de Ziua României. Voleibaliştii şi baschetbaliştii au meci la Polivalentă, voleibalistele la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, iar baschetbalistele evoluează în deplasare, la Oradea.

Mâine, de Ziua Naţională a României, sportivii de toate naţionalităţile de la SCM-U Craiova vor să aducă bucurie fanilor, cum altfel decât prin victorii în meciurile pe care le dispută fie pe teren propriu, fie în deplasare.
Primele vor intra în teren baschetbalistele. Elevele lui Milan Nisic vor evolua, de la ora 10.30, în deplasare, cu Universitatea CSM Oradea, şi au toate şansele să câştige, deoarece bihorencele sunt „lanterna roşie“ a Ligii Naţionale, fără meci câştigat în 12 etape disputate.
Alte trei formaţii de la clubul muncipalităţii craiovene vor evolua în faţa propriilor suporteri. Voleibalistele vor juca, de la ora 18.30, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, în compania formaţiei CSU Medicina Târgu Mureş, în cadrul etapei a 9-a din Divizia A1. Se anunţă o partidă echilibrată între două formaţii de valoare apropiată. Craiovencele se află pe locul şase în clasament, cu 13 puncte, iar Târgu Mureş are cu două puncte mai puţin şi ocupă locul opt.

Derbi cu Dinamo
la volei

La Sala Polivalentă vor fi două partide. De la 15.30, voleibaliştii de la SCM-U Craiova primesc vizita rivalei de o viaţă, Dinamo Bucureşti.
O victorie i-ar menţine pe craioveni în zona echipelor fruntaşe ale Diviziei A1. „Este un moment special. Suntem pe locul patru, un loc pe care echipa nu l-a mai ocupat, cred, dinainte de necazul cu Polivalenta, acum 18 ani. De trei ani de când sunt la echipă îmi doresc să fiu în fruntea clasamentului. De la an la an am progresat. Pot spune că suntem pe un loc merituos, pe care îl aşteptăm de mult. Campionatul e greu, e dur, valoarea echipelor s-a uniformizat, nu mai există meci uşor, se poate întâmpla orice. Suntem la trei puncte distanţă de locul întâi şi la două puncte de locurile doi şi trei, deci putem spune că avem o oportunitate foarte mare să câştigăm şi să ne menţinem în topul clasamentului. Faptul că jucăm cu Dinamo primul meci în Polivalentă îi face pe jucători să fie mai concentraţi. M-au sunat prietenii şi cunoştinţele că vin la meci. Sunt convins că sala va fi plină“, a spus antrenorul Dan Pascu. Acesta a adăugat că dinamoviştii nu au primit deloc cu bucurie vestea că va trebui să joace împotriva unei echipe care este susţinută de 4.000 de spectatori: „Cei de la Dinamo au făcut o diversiune ieftină. Ne-au «ameninţat» că o să vină cu o galerie de 100 de persoane, iar a doua zi nu au confirmat când le-am cerut detalii pentru asigurarea pazei şi ordinii. În mod sigur nu le va conveni că vor juca la Polivalentă“. Bucureştenii ar putea fi mai obosiţi decât Laurenţiu Vânătoru şi colegii lui deoarece au jucat miercuri în Cupa României un meci lungi. Dinamo a bătut în patru seturi (scor 3-1) pe Extrem Baia Mare şi s-a calificat în Final Four-ul Cupei.

„Leii din Bănie“ contra „Leii din Banat“

În al doilea meci de la Polivalentă, de la ora 19.00, se vor înfrunta pe parchet baschetbaliştii de la SCM-U Craiova şi BC Timişoara, aceştia din urmă rămaşi fără antrenorul Predrag Badnjarevic, după eşecul de la mijlocul săptămânii din Eurochallenge.
Marius Toma, manager al echipei craiovene, a spus că meciul se anunţă greu, mai ales că echipa resimte absenţa lui Ivan Miskovic, plecat în Serbia la recuperare musculară la gambă. „Ne aşteaptă un meci foarte greu. Fără Miskovic, rotaţia este mai scurtă. Alţi doi jucători au avut probleme. Orbeanu este 80 la sută recuperat, iar Dzambic e recuperat 90 la sută, după ce a acuzat nişte dureri la tibie“.
Va fi o confruntare între „leii din Bănie“ şi „leii din Banat“, iar Toma crede că oltenii sunt cei mai îndreptăţiţi să poarte denumirea de „lei“:
„Şi noi, şi ei avem mascotă leu. Numai că clubul lor e de trei-patru ani, iar al nostru din 1948, de când s-a înfiinţat CS Universitatea Craiova“.
Timişoara se află pe podiumul Ligii Naţionale, pe locul trei, având un punct mai puţin decât primele două clasate, CSM Oradea şi Gaz Metan Mediaş, iar echipa gazdă, antrenată de Andelko Mandic, ocupă locul opt. Pentru câţiva dintre jucătorii craioveni, Cătălin Petrişor, Darko Harbus şi Rade Dzambic, va fi un meci special deoarece vor înfrunta fosta echipă.
Între meciurile de volei şi baschet, Oana Radu&Friends vor susţine un program artistic, apoi, înainte de meciul de baschet, solista va interpreta imnul României.
Intrarea la meciuri se va face pe bază de invitaţii, care se pot ridica de la Sala Polivalentă, Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, în limita a 4.000 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS