3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrandafir şi Auraş luptă pentru locul lui Obreja

Trandafir şi Auraş luptă pentru locul lui Obreja

Dezafiliat de AIBA, boxul românesc trebuie să-şi aleagă astăzi preşedintele pentru ca sportivii din ţara noastră să poată participa din nou la competiţii internaţionale. Candidaţii validaţi sunt craioveanul Fănel Trandafir (vicepreşedintele FRB) şi Relu Auraş (antrenor federal).

Telenovela din boxul românesc s-ar putea încheia astăzi, când la sediul Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST) din Bucureşti vor avea loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), ocupată de Rudel Obreja, care este însă suspendat până în 2017.
Biroul Federal a validat luni doar doi candidaţi, pe craioveanul Fănel Trandafir, în prezent vicepreşedinte al forului, şi pe Relu Auraş, antrenor federal.
Au fost respinse dosarele foştilor mari campioni ai României: Francisc Vaştag, Leonard Doroftei și Marian Simion, precum și ale lui Titi Tudor şi Bogdan Stoicescu. „Am interpretat ad-litteram statutul Federaţiei Române de Box, care spune că pot candida numai persoane care au făcut parte din Biroul Federal precedent, cel dintre 2007 şi 2011. Eligibili sunt Auraş şi Trandafir, singurii care au făcut parte din acel Birou Federal dintre cei care au depus dosare“, a precizat Rudel Obreja.

Întâi îl revocă pe Obreja din funcţie, apoi votează

Astăzi, înainte ca aproximativ 100 de reprezentanţi cu drept de vot să îşi pună ştampila pe numele unuia dintre candidaţi, delegatul Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret / (ANST) va avea o intervenţie şi va solicita vacantarea postului de preşedinte, adică revocarea lui Obreja din funcţie pentru ca alegerile să fie statutare.
„Adunarea Generală nu poate declanşa procedura de alegere pentru un nou preşedinte atâta timp cât este deja unul în funcţie. Postul se vacantează doar prin retragere, revocare ori deces. Biroul Federal de luni a respins propunerile depuse de cluburi privind demiterea preşedintelui, deoarece nu se regăseşte în nici una din cele trei situaţii“, a declarat directorul Mihai Căpăţînă, delegatul ANST citat de Gazeta Sporturilor. Căpăţână a precizat însă că va avea o intervenţie la Adunarea Generală: „Calitatea pe care o am îmi va da dreptul de a solicita Adunării vacantarea postului de preşedinte, adică revocarea lui Obreja din funcţie“.

Sportivii au suferit de pe urma dezafilierii

Alegerile vin în contextul în care Federaţia Română de Box a fost dezafiliată de AIBA la începutul lunii octombrie, iar sportivii români nu au putut participa la două competiţii internaţionale importante, Campionatul Mondial masculin de tineret şi Europenele feminine. Carmen Tocală, şefa sportului românesc, a cerut FRB să returneze 100.000 de lei, bani repartizaţi pentru competiţiile neefectuate în urma dezafilierii AIBA.
Printre cei patru pugilişti care ar fi trebuit să participe la Mondialele ce vor debuta duminică în Armenia se afla şi craioveanul Leonard Curti, de la CSM, care ar fi avut şanse să urce pe podium.

Trandafir: Să voteze cu creierul, nu cu inima!

Craioveanul Fănel Trandafir a afirmat ieri pentru GdS că este optimist şi speră că oamenii din box vor vota proiectul său managerial. „Pot spune că am şanse să câştig, cu seriozitatea mea, cu un proiect adecvat de management. Lumea boxului este o lume aparte şi îi rog pe cei care vor vota să o facă cu creierul, nu cu inima. Dacă s-ar fi validat candidatura lui Francisc Vaştag, eu m-aş fi retras şi l-aş fi lăsat pe el. A fost un mare campion şi merita să îl lăsăm să-şi prezinte proiectele. În acelaşi timp, cred că dacă va ieşi preşedinte Relu Auraş, în două-trei luni va schimba statutul şi îl va aduce pe Leonard Doroftei preşedintele. Pe viitor, după ce se va schimba statutul, l-aş vrea pe Mihai Leu la conducerea federaţiei. În ceea ce priveşte relaţia mea cu Rudel Obreja, domnul Titi Tudor a vrut ca lumea să înţeleagă că eu şi Obreja nu suntem de aceeaşi parte a baricadei. Chiar suntem duşmani. Eu am vrut să-l dăm jos anul trecut“, a spus vicepreşedintele FRB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS