10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii şi Severinul, spectaculoase

Pandurii şi Severinul, spectaculoase

http:http://www.youtube.com/watch?v=WqkAcRYd0lA
http:http://www.youtube.com/watch?v=4THXRfNmbGE
http:http://www.youtube.com/watch?v=RbaB-kblj8k
http:http://www.youtube.com/watch?v=-sl13qEGyJE

Derbiul Olteniei din Liga I s-a încheiat nedecis, scor 2-2, dar cele două combatante au oferit publicului un fotbal de calitate şi goluri frumoase

Pandurii Târgu Jiu nu şi-a confirmat statutul de favorită în derbiul Olteniei, cu CS Turnu Severin, terminând la egalitate, scor 2-2 (1-1), meciul disputat luni, pe teren propriu, din etapa a 14-a a Ligii I. Golurile gorjenilor au fost marcate de Călin Cristea (‘19) şi Ousmane Viera (‘58), replica mehedinţenilor venind de la Alexandru Zaharia (‘41, ‘83).
Pandurii: Mingote – Rusu (‘46, Pleaşcă), Viera, Mamele, Vlad – Voiculeţ, Nistor, C. Cristea – Boutadjine (‘46, Răduţ), Lemnaru, Maxim (‘84, Băcilă). Antrenor: Petre Grigoraş.
CS Turnu Severin: Marinescu – Mitic, Durimel, Dandea, Giurgiu (‘78, Kader) – Golic, Moutinho – Buleică, Vancea, Zaharia – Arnăutu (‘57, Neacşa; ‘90+3, Gugu). Antrenor: Nicolo Napoli.

Grigoraş se gândeşte la demisie

Pandurii se află la al patrulea joc consecutiv fără victorie (două egaluri şi un eşec în campionat, un eşec în Cupă), iar antrenorul Petre Grigoraş recunoaşte că nu are momentan soluţii să pună punct crizei. „Nu sunt chiar surprins de acest rezultat, pentru că este clar că suntem într-o cădere liberă de vreo săptămână. Am ratat ambele obiective, acela de a ne consolida poziţia a doua şi de a ne califica în sferturile Cupei. Era şi o chestie locală cu Severinul. Chiar pandurii aveau un complex cu mehedinţenii, în Liga a II-a nu prea câştigau cu Severinul. Îmi este foarte greu să scot echipa din impas acum. Aş vrea să se termine turul acum. Nu găsesc o explicaţie pentru cădere. Era extrem de important un succes pentru descătuşare. Până la urmă, Severin a meritat acest punct. Părem obosiţi şi chiar cred că suntem obosiţi. Avem o echipă lipsită de experienţă, care nu ştie să joace din trei în trei zile. Trebuie să intrăm în şedinţă şi să rezolvăm problemele pe care le avem. A fost o săptămână neagră pentru noi“, a spus Grigoraş, la conferinţa de presă. „Trebuie să se producă un declic la echipă, iar dacă acest lucru înseamnă ca eu să mă retrag, sunt dispus să o fac. O să discut cu conducerea şi o să vedem ce e de făcut. Dacă îţi iubeşti munca, trebuie să faci şi sacrificii. Efectiv, nu am nici o soluţie în momentul de faţă ca să ieşim din criză. Nu am acum, dar mâine, poimâine trebuie să o găsim“, a completat Petre Grigoraş, punctând că nu i-a plăcut cum a funcţionat apărarea în acest meci şi că jucătorilor săi le-a lipsit luciditatea în momentul finalizării.

Condescu, susţinere totală pentru antrenor

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii, Marin Condescu, s-a declarat nemulţumit de atitudinea jucătorilor gorjeni şi a punctat că antrenorul Petre Grigoraş are în continuare creditul său. „Am fost şi noi acum vreo cinci ani în situaţia lor şi atunci când nimeni nu ne mai dădea nici o şansă să ne salvăm de la retrogradare am obţinut 27 de puncte consecutiv şi am rămas în Liga I. Eu am spus că vom avea un meci foarte greu cu Severinul. Din punctul meu de vedere, nu am făcut un joc rău, dar asta nu înseamnă că jucătorii noştri au făcut ce ar fi trebuit să facă. În ultimul timp, batem pasul pe loc. Vom avea o discuţie cu toţii, pentru că trebuie să existe o soluţie. Poate că a venit vacanţa prea devreme… Nu e presiune pe noi, ce presiune să fie? Anul trecut, dacă vă aduceţi aminte, am obţinut 30 de puncte şi acum mai avem ceva până să ajungem acolo. Trebuie tratat cu seriozitate tot turul. Dacă crezi că ai făcut 24 de puncte, adică baremul, şi e «foarte bine», atunci… Am încredere în Petre Grigoraş, a avut mână liberă şi va avea şi de acum înainte. Atitudinea jucătorilor trebuie însă să se schimbe“, a spus Marin Condescu.

Napoli: Îmi felicit jucătorii, au dat dovadă de caracter

Pentru CS Turnu Severin, punctul obţinut pe stadionul „Municipal – Tudor Vladimirescu“ este al doilea din deplasare, asta în condiţiile în care jucătorii grupării de la Dunăre traversează o perioadă dificilă, nefiind plătiţi de multă vreme. Antrenorul italian Nicolo Napoli s-a declarat mulţumit de atitudinea elevilor săi şi a punctat că rezultatul este just. „Am făcut o partidă bună împotriva unui adversar valoros, echipa de pe locul doi în clasament. Am avut destule ocazii de gol, în ultimele două minute puteam câştiga dacă Vancea reuşea să marcheze, dar sunt mulţumit de rezultat, este unul care reflectă perfect ceea ce s-a întâmplat. Îmi felicit jucătorii, au dat dovadă de caracter. Sper ca băieţii să joace la fel de bine în continuare şi să mai câştigăm câteva puncte în acest tur, pentru că nu suntem resemnaţi în privinţa salvării de la retrogradare. E un punct în clasament şi încercăm acum să câştigăm vineri, cu Gloria Bistriţa, pentru că avem nevoie de victorie. Pentru mine nu a fost derbiul Olteniei, pentru că a lipsit Universitatea Craiova“, a spus Nicolo Napoli.

Zaharia vrea să plece

Autorul „dublei“ pentru CS Turnu Severin, mijlocaşul Alexandru Zaharia, a afirmat că speră ca reuşitele de la Târgu Jiu, coroborate cu alte evoluţii bune până la finalul turului de campionat, să îi aducă un transfer în iarnă la o echipă fără probleme financiare din Liga I. „Sunt primele mele goluri în Liga I şi sunt foarte bucuros, pentru că au fost două reuşite fantastice. Suntem într-o situaţie foarte grea la club, nu am mai luat bani de foarte mult timp şi este foarte greu să găsim motivaţie. Suntem fotbalişti şi trebuie să ne facem datoria. Mai sunt câteva meciuri de jucat în acest tur, sper să evoluez bine şi apoi mă pot gândi la un transfer în iarnă“, a spus Zaharia (22 de ani, 1,70 metri), care este cotat de site-ul transfermarkt.de la 465.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS