10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliştii fără sală

Pugiliştii fără sală

Pugiliştii de la Box Club Universitatea Craiova se vor pregăti pentru concursul de luna viitoare prin parcuri, după ce directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Chiţu“ le-a pus lacăt pe sala de antrenament. Motivul este lipsa unui contract între clubul condus de Constantin Cucu şi instituţia şcolară mai sus menţionată.

Cu nici o lună înainte de următorul concurs oficial, Campionatul Universitar, pugiliştii de la Box Club Universitatea Craiova se văd nevoiţi să se antreneze în aer liber, după ce directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Chiţu“ a pus lacătul pe sala din strada Brestei, unde s-au pregătit în ultimii doi ani elevii lui Constantin Cucu. Antrenorul craiovean a explicat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, deşi nu are un nici un contract cu instituţia de învăţământ menţionată, şi-a dorit să intre în legalitate, dar directorul colegiului, Dumitru Iftimov, nu i-a arătat înţelegere şi, mai mult, l-a pus să achite 25.048 de lei, reprezentând chiria şi utilităţile pe ultimele 25 de luni.
„La conducerea veche a şcolii am găsit înţelegere, doamna director Prică este o femeie extraordinară. În sală am ajuns în 2010, după ce am mers la viceprimarul de atunci Teodor Sas. Eu am făcut atunci o cerere către conducerea şcolii, în care ceream să ni se pună sala la dispoziţie sub orice formă juridică, fie comodat, asociere, închiriere, dar nu am primit nici o hârtie şi am fost lăsaţi să ne antrenăm. Noi am amenajat acel spaţiu care arăta deplorabil şi am cheltuit aproximativ 53.000 de lei să-l facem funcţional, sumă care se regăseşte în contabilitatea clubului şi a membrilor fondatori şi poate fi dovedită cu acte. Acum, noul director ne-a cerut la începutul lunii octombrie să părăsim sala, iar săptămâna trecută ne-au pus lacătul pe uşă. Nu mai putem intra şi avem acolo materiale, saltele, ring. În plus, luna viitoare vom organiza la Craiova Campionatul Universitar, iar sportivii se vor antrena prin parcuri. Cred că domnul director Iftimov sabotează sportul de performanţă. Nu vrem să stăm gratis niciunde, vrem asociere cu cineva. Suntem clubul privat din Oltenia cu cele mai mari rezultate în box în ultimii cinci-şase ani“, a explicat Constantin Cucu.

Cucu vrea să intre în legalitate, Iftimov îi cere să plătească din urmă

În replică, directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Chiţu“, Dumitru Iftimov, a declarat ieri pentru GdS că Box Club Universitatea „ocupa abuziv sala“ şi că antrenorul Cucu a fost cel care a cerut o calculaţie de preţ pe lunile anterioare: „Nu ştiu ce a fost înaintea mea, dar eu respect legea. Avem 600 de elevi care nu au o sală unde să facă ora de educaţie fizică şi vrem să o reamenajăm. Domnului Cucu i-am cerut să părăsească sala, fără să plătească nimic, sau să intre în legalitate. Dumnealui a spus că vrea să plătească din urmă şi să continue să stea acolo. Am calculat la contabilitate şi a rezultat suma de 25.048 de lei, petru 25 de luni. Nu pot să îi las pe elevii noştri să facă sport în frig şi ploaie, iar în sală să stea nişte sportivi de la un club privat şi fără să plătească nimic“. În replică, Constantin Cucu a spus că a cerut să i se calculeze doar consumul celor cinci becuri, nu valoarea chiriei: „Da, i-am zis că, dacă e plătim din urmă cât am consumat noi acolo cu trei becuri, dar nu am zis de chirie. Cum ne pot cere bani dacă nu avem? Menţionez că am cerut şcolii ca elevii lor să facă orele de sport în acea sală, nu le-am îngrădit accesul“. Iftimov chiar a punctat că nu a cerut deloc un preţ mare pe chirie: „Noi am calculat o chirie destul de mică, 9,54 lei metrul pătrat, adică 996 de lei pe lună, pe cei 104,5 metri pătraţi. Dacă ţineam cont că acolo e zona zero a oraşului, chiria era de 3-6 euro pe lună..“. Cucu a replicat din nou: „Păi cum să ne facă nouă chiria de 3-6 euro, suntem firmă şi avem spaţiu comercial?“.
Directorul a mai spus că singura soluţie ca Box Club Universitatea Craiova să continue în sala de la „Gheorghe Chiţu“ era să urmeze calea legală: Consiliul de Administraţie, aviz de la primărie, apoi plata unei chirii.

Alin Olteanu: Sunt dezamăgit

Dincolo de conflictul dintre conducătorii Colegiului şi cei ai clubului, sportivii sunt cei care suferă. „Am cărat de acolo vreo câteva zile bănci grele, am zugrăvit, am pus ciment, am schimbat geamurile sparte. Am făcut performanţă, deoarece aveam şi noi unde să ne antrenăm, chiar dacă nu erau duşuri. Acum, dacă domnii de acolo nu ne mai acceptă, nu ştiu unde ne vom antrena, mai ales că în noiembrie participăm la Campionatul Universitar, care se va desfăşura chiar la Craiova!“, a spus sportivul Irinel Olaru, prezent la conferinţă.
Colegul său, Alin Olteanu, care s-a antrenat câţiva ani la un club din Danemarca, s-a arătat scârbit de situaţia din sportul românesc. „Sunt dezamăgit de ce se întâmplă în oraş. Am făcut şi eu prin rezultatele mele imagine bună oraşului şi nu am primit nimic în schimb. Mi-am pierdut copilăria pentru box, iar când am început să fac performanţă am fost nevoit să plec în Danemarca deoarece aici nu aveam sprijin. Acolo sunt condiţii bune, dar nu sunt prea mulţi oameni dornici să facă sport. Am învins adversari care au participat ulterior la Jocurile Olimpice de la Beijing şi Londra, dar eu nu am avut condiţiile lor. Nu se mai investeşte în copii, care sunt viitorul. Ne bucurăm că am câştigat şapte-opt medalii la Jocurile Olimpice. Eu cred că la ediţiile viitoare ale Jocurilor Olimpice vor dispărea şi aceste medalii..“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS