10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamyk Craiova, în ascensiune

Dinamyk Craiova, în ascensiune

Grupa de copii născuţi în 2004 a câştigat faza judeţeană a Cupei „Gheorghe Ene“, devansând nume grele ale fotbalului juvenil din Oltenia

La doar un an de la înfiinţare, Dinamyk Craiova a reuşit să-şi treacă în palmares două trofee importante, ambele câştigate sezonul trecut de grupa de copii născuţi în 2003, fiind vorba despre Cupa Pirelli Inter Campus şi Junior Cup Braşov, şi cu siguranţă că va emite pretenţii şi în acest an competiţional. Cei care au „sclipit“ până acum au fost copiii născuţi în 2004, grupa pregătită de Filip Popescu reuşind să câştige recent faza judeţeană a Cupei „Gheorghe Ene“, o competiţie importantă aflată sub egida FRF. „Dinamicii“ au obţinut victorii pe linie, majoritatea fiind foarte clare, după cum urmează: 2-1 cu Şcoala de Fotbal „Valerică Găman“, 4-1 cu Şoimii Craiova, 5-1 cu FEFS Craiova, 5-1 cu CSJ Ştiinţa U Craiova şi 12-2 cu Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“. Clasamentul fazei judeţene a competiţiei a fost completat de Şcoala de Fotbal „Valerică Găman“ şi FEFS Craiova.
Lotul grupei de copii născuţi în 2004 al clubului Dinamyk Craiova este format din următorii: Emanuel Duca – Mihai Gogoşoiu, Mario Hrelea, Alex Popa, Cezar Scorleanu, Robert Ispăşoiu, Marius Ciurezu, Alex Truşcă, Mihnea Păun, Gabriel Chelu, Victor Ciobanu, Mihai Manea, Răzvan Belega.

„Nu mă surprinde acest rezultat, sunt foarte receptivi“

Antrenorul Filip Popescu s-a declarat mulţumit de izbânda micuţilor săi, pe care îi laudă pentru modul în care au luptat, mărturisind că sunt foarte receptivi. „Este un rezultat foarte bun pentru noi, ţinând cont că această echipă s-a format de doar şase luni. Au avut o ambiţie mare să câştige toate meciurile şi au demonstrat că sunt capabili de multe. Pot spune că sunt ascultători şi foarte receptivi la ceea ce le cer, prind repede şi încearcă tot timpul să-şi îmbunătăţească tehnica. Nu vreau să nominalizez pe nimeni în urma acestui turneu, pentru că ei s-au remarcat ca echipă şi asta mă bucură foarte mult şi mă determină să am aşteptări şi mai mari de la ei. Dar pentru asta e nevoie de multă muncă şi drumul e lung“, a spus Filip Popescu, pentru GdS. „Nu s-a stabilit deocamdată unde se va ţine faza zonală. Se ştie doar perioada: 6-8 decembrie. Acolo vom întâlni câştigătoarele judeţelor Arad, Timiş, Hunedoara, Mehedinţi şi Caraş Severin, iar obiectivul nostru este o clasare cât mai bună. De fapt, eu vreau să văd care este nivelul nostru comparativ cu celelalte competitoare“, a completat Filip Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS