6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinenii, în pragul disperării

Severinenii, în pragul disperării

Jucătorii divizionarei A CS Turnu Severin s-au săturat de promisiunile conducerii şi ameninţă cu greve până îşi vor primi restanţele financiare

Nu este o noutate faptul că CS Turnu Severin se confruntă cu probleme financiare, mai ales după ce a trecut campania electorală pentru alegerile locale, dar situaţia nu mai e de mult roz, e albastră bine. Sătui să fie plimbaţi cu vorba că-şi vor primi drepturile financiare, primele de obiectiv şi cele de joc, jucătorii ameninţă cu greva şi, în paralel, îşi depun memorii la comisiile FRF, sperând să-şi recupereze banii şi să devină liberi de contract. „Gata, ajunge, ne-am săturat să fim minţiţi. De o lună şi jumătate ne tot aburesc că se rezolvă problemele financiare, dar ele, de fapt, se amplifică. Toţi suntem din alte localităţi şi avem probleme mereu până şi cu plata chiriilor, ne ameninţă proprietarii că ne dau afară. Ce să facem, să cerem acasă bani? Păi am venit la Severin ca să muncim, să jucăm fotbal şi să câştigăm un ban, pentru că avem familii de întreţinut… Majoritatea suntem decişi să nu mai ieşim la antrenamente. Dacă ieri (luni – n.r.) au ieşit câţiva la pregătire, astăzi (ieri – n.r.) nu cred că se va întâmpla la fel. Să vedem ce ne-or face. Sau ieşim, dar să facem o miuţă, ceva uşor, nu să ne alerge italianul de ne sar ochii, de parcă noi suntem proştii lor… Păi el e liniştit, că şi-o fi luat banii, dar noi suntem leşinaţi de foame şi cu gândul la problemele noastre. Numai de alergat nu mai avem chef. Am ajuns să mâncăm tocăniţă de cartofi cu murături, ca de Revelion! Asta când nu ne dau parizer cu pâine… Înainte de meciul de la Iaşi, ne-au dat un salam prost de am vomitat şi am avut diaree de n-am mai ştiut de noi. Păi aşa vrem rezultate? Acum ne-au zis că nu vom primi masă dacă nu ieşim la antrenamente… Să fie sănătoşi, oricum depunem memorii, că efectiv îşi bat joc de noi. Cei care s-au perindat pe aici de la primărie ne-au spus că se desfiinţează echipa dacă nu o cumpără Viorel Tudose. Ce tragere de inimă să mai avem noi să ne antrenăm? Nu se pune problema să nu intrăm pe teren la Ploieşti, cu Petrolul, dar nu putem continua aşa la nesfârşit. Trebuie să se întâmple ceva“, a spus unul dintre jucătorii Severinului, dorind să rămână sub anonimat din motive lesne de înţeles.

„Ei trebuie
să se respecte pe ei
şi să se antreneze“

Nici conducătorii clubului nu se simt în largul lor, şi ei aşteptând nerăbdători să se rezolve problemele. „Credeţi că nouă ne place situaţia asta? Şi noi vrem linişte la echipă, vrem totul la zi, dar trebuie să mai aşteptăm puţin până când va fi preluat clubul. Jucătorii ar trebui să înţeleagă acest lucru şi să se pregătească. Ei trebuie să se respecte în primul rând pe ei şi meseria pe care şi-au ales-o şi să se antreneze. Majoritatea au adoptat ideea de a nu se pregăti, dar nu e atitudinea corectă şi o să-şi dea seama de asta mai târziu. Cine se face de râs în primul rând dacă pierd categoric la Ploieşti? Ei, bineînţeles“, a declarat directorul sportiv al CS Turnu Severin, Marian Zaharia, pentru GdS.

Tudose: Sper să rezolvăm repede situaţia

Primăria Severin tratează de mai bine de o lună vânzarea clubului cu omul de afaceri buzoian Viorel Tudose, dar cele două părţi nu au ajuns încă la un numitor comun. Contactat telefonic, Viorel Tudose a afirmat ieri că ştie perfect situaţia de la echipă şi că îi pare foarte rău că nu au fost încă semnate actele, dar speră ca zilele următoare să devină patronul formaţiei CS Turnu Severin. „Ştiu perfect ce probleme sunt acolo, dar efectiv nu pot să mă implic, pentru că nu am nici o calitate în prezent. În această seară ar trebui să mă întâlnesc la Bucureşti cu cineva din partea Severinului şi să vedem ce vom face. Eu zic că este ultima rundă de negocieri, dar… Îmi doresc foarte mult să preiau echipa, asta să fie clar, însă nu depinde numai de mine“, a declarat Viorel Tudose, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS