17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Haideţi pe ei!

„Injectaţi“ cu moral după victoria din Turcia, tricolorii sunt gata să ofere un nou rezultat mare, cu Olanda, şi să facă un pas important spre CM din Brazilia

Naţionala României a oferit o surpriză plăcută vineri seară, câştigând cu Turcia, şi se pregăteşte să dea un nou „tun“ cu Olanda, în partida care va avea loc astăzi, de la ora 21.00 (Antena 1), pe „Arena Naţională“ din Bucureşti, partida contând pentru etapa a patra din grupa D a preliminariilor CM din 2014.
De optimism nu suferă doar suporterii naţionalei, ci şi staff-ul tehnic al naţionalei, selecţionerul Victor Piţurcă punctând că „e normal să visezi să termini cu maximum de puncte“. „Olanda este în avantaj, pentru că a avut meci cu un adversar mai facil. A avut ocazia să odihnească şi câţiva jucători. Cred eu că la un meci de genul acesta concentrarea şi motivaţia sunt la cel mai înalt nivel. Sper să trecem peste orice obstacol fizic, sper să încheiem acest an cu un punctaj foarte bun în grupa noastră“, a spus Piţi, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.
Referitor la situaţia medicală din lot, Piţurcă a ţinut să liniştească fanii naţionalei, spunând că are tot lotul la dispoziţie: „Toţi jucătorii sunt apţi, iar cei care aveau mici probleme medicale sunt în regulă. E îmbucurător că îi am pe toţi la dispoziţie. Mutu nu este la capacitate fizică normală, altfel ar fi fost titular în Turcia. El se va pregăti şi mai bine acum. Este un jucător foarte util chiar dacă nu intră pe teren. Eu aş fi mulţumit şi cu un egal în faţa Olandei. Totul este să nu pierdem. Dar noi vrem victoria, pentru că în acest moment şansele la locul doi sunt reale, însă ne dorim să câştigăm grupa. E normal să visezi să termini cu maximum de puncte!“, a punctat Piţurcă. „Este o piatră de încercare pentru mulţi tineri din echipa noastră. Unii se întâlnesc pentru prima dată cu o echipă mare şi cu un public numeros. Sper ca din discuţiile pe care le-am avut cu ei să înţeleagă că tot un joc de fotbal este şi să se exprime aşa cum au făcut-o în ultimele meciuri. Nu eşti sigur de calificare decât când eşti matematic calificat de pe locul întâi, pentru că la baraj nu ai nici o siguranţă“, a completat selecţionerul.

Apel la suporteri

Cum rezultatele de până acum au fost bune, iar adversarul din această seară este de top, „Arena Naţională“ va fi cu siguranţă plină, iar Victor Piţurcă îşi doreşte ca atmosfera creată de fani să fie pozitivă pentru tricolori. „M-a surprins foarte plăcut publicul de la Istanbul, care a susţinut naţionala Turciei. Sper să fie un exemplu şi pentru noi. Cântau în minutul 95 şi şi-au aplaudat echipa şi la final. Mă aştept ca publicul să ne susţină până la ultimul fluier al arbitrului, indiferent de scor. Dacă vor fi susţinuţi, aceşti copii vor da şi mai mult pe teren“, a afirmat „strategul“ României.
Selecţionerul promite că România nu se va cantona în apărare împotriva Olandei, în ciuda reputaţiei excelente de care se bucură adversarul nostru de astăzi: „Tactica se poate schimba, mai ales datorită adversarului. Rapid, de exemplu, nu a putut să joace împotriva Stelei, în derbi. Şi echipa naţională încearcă să joace, să marcheze, dar trebuie să şi poţi să ataci. Degeaba bagi cinci jucători de atac dacă nu poţi să ajungi la poarta adversă. Din punctul meu de vedere, Stancu este unul dintre cei mai buni jucători din actuala generaţie a României. Galatasaray şi amicul meu Fatih Terim au greşit când au renunţat la el“, a încheiat Victor Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS