13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrea sărace să joace în Europa

Prea sărace să joace în Europa

Echipa feminină de fotbal Real Craiova nu mai participă în Liga Balcanică, unde ar fi trebuit să debuteze mâine, deoarece nu dispune de 7.000 de euro. Oficialii clubului crezuseră că UEFA asigură cheltuielile, dar nu a fost aşa…

Nici anul acesta nu vom vedea meciuri internaţionale în Craiova! Visul echipei feminine de fotbal Real Craiova, care ar fi trebuit să debuteze mâine într-o competiţie europeană, Liga Balcanică, a fost spulberat. Fotbalistele au fost anunţate de antrenorul Sorin Pătraşcu că nu îşi mai pot măsura forţele cu adversare din Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Albania şi Bosnia, deoarece nu au bani pentru cheltuielile aferente. Oltencele trăiau cu impresia că banii pentru deplasări vor veni de la UEFA, dar zilele trecute au aflat că nu este chiar aşa. Şi cum nu au în cont aproximativ 7.000 de euro, cât le-ar trebui, nu au avut altă variantă decât să decline invitaţia.
Cum s-a ajuns la această situaţie a explicat ieri antrenorul Sorin Pătraşcu. „Luna trecută, la o consfătuire la Nis au participat reprezentanţii mai multor cluburi de fotbal feminin din zona balcanică. Din partea Real Craiova a mers Bogdan Pâncu. S-au pus bazele unei competiţii şi chiar a fost acolo un reprezentant al UEFA, care a promis că forul european va achita costurile. Numai că acest lucru nu a fost scris niciunde, iar zilele trecute am aflat cu stupoare că trebuie să plătim noi. Celelalte cluburi participante îşi permit, că au fonduri, dar noi nu! Am făcut un calcul şi am avea nevoie de vreo 7.000 de euro să asigurăm calendarul competiţional. Iar noi nu avem nici un leu!
Mai exista varianta unei reciprocităţi cu adversarele, care ne-ar fi convenit iniţial, dar, dacă noi nu am reuşit să strângem nici un leu de la sponsori, oficialităţi şi chiar Federaţie, de unde să le asigurăm oaspetelor din străinătate masă şi casă?“, a spus Pătraşcu.

Doi mici, răsplata pentru victorie

Pentru a reliefa mai bine cum stă treaba la echipă, antrenorul a povestit cu ce au fost recompensate jucătoarele sale weekendul trecut, după ce au învins, în deplasare, cu 5-2 pe CSS Târgovişte. „Am avut bani să luăm doar câte doi mici pentru fiecare fată, iar sucul şi l-au luat din banii lor. Păi, cu doi mici ne prezentăm noi în Europa? Asta e… acum ne concentrăm pe campionatul intern, unde suntem neînvinse după primele patru etape“, a mai spus Pătraşcu.

Pălărie: Era o competiţie-pilot

Craioveanul Marian Pălărie, reprezentantul fotbalului feminin în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, a menţionat ieri că Liga Balcanică era o competiţie amicală, iar organizatorii se aşteptau să obţină finanţare de la UEFA pentru ediţiile următoare: „Era vorba de o ediţie-pilot a unui turneu neoficial, care avea ca scop popularizarea fotbalului feminin în zona balcanică. Cei din Serbia sperau ca pe acest proiect să obţină fonduri de la UEFA, dar nu aveau asigurat nici un buget de la forul european“.
Dacă aveau bani să joace în Europa, Real Craiova ar fi trebuit să dispute mâine primul meci, pe stadionul „Extensiv“ contra formaţiei ZFK Biljanini Izvori Orhid din Macedonia. Celelalte adversare ale oltencelor ar fi trebuit să fie Pobeda Prilep (Macedonia), Masinak Nis (Serbia), Tirana (Albania), SFK 2000 Sarajevo (Bosnia şi Herţegovina), Podgorica (Muntenegru) şi Sportika Blagoevgrad (Bulgaria).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS