14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVrem maximum cu Estonia şi Andorra

Vrem maximum cu Estonia şi Andorra

Optimismul primează în tabăra tricoloră înaintea meciurilor cu Estonia şi Andorra din preliminariile CM din Brazilia, obiectivul fiind obţinerea celor şase puncte

Naţionala României va întâlni în primele două meciuri din cadrul preliminariilor CM din 2014, Estonia, în deplasare, meciul fiind programat vineri, de la ora 21.00 (TVR 1), respectiv Andorra, pe „Arena Naţională“ din Bucureşti, pe 11 septembrie, de la ora 20.30 şi sunt destule emoţii.
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că îşi doreşte maximum de puncte, cerând ajutorul publicului. „Cel mai important joc este acesta, cu Estonia, o echipă extraordinar de dificilă care cu siguranţă ne va pune probleme. Estonienii sunt foarte periculoşi pe contraatac, luptă foarte bine, au un joc de uzură în care dacă nu găseşti trasee e foarte periculos şi e posibil să pierzi. Noi mergem cu gândul să câştigăm în Estonia şi cred că putem reuşi asta. Acesta este scopul nostru. Am mizat pe jucători care pot face faţă în aceste două partide. Trebuie să câştigăm fiecare meci pentru a spera la calificare. Se pare că avem un program mai uşor, dar nu e aşa pentru că trebuie să aducem puncte în aceste prime partide. Pe mine mă interesează să terminăm pe unul din primele două locuri. Să pleci cu şase puncte din start ar însemna să abordăm meciurile următoare mai liniştiţi şi apoi orice punct câştigat ar însemna foarte mult. Pe mine nu mă mulţumeşte un meci egal în Estonia“, a spus Piţi. „Avem nevoie de aportul suporterilor. Sper să fie alături de noi şi la bine, şi la rău. Fac un apel la ei să vină într-un număr cât mai mare chiar şi la meciul cu Andorra. Să aibă încredere că vom face tot ce ne stă în putinţă să ne calificăm“, a completat Victor Piţurcă.

Sandu: E foarte important să câştigăm

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că este îngrijorat după înfrângerea cu scorul de 3-4 din amicalul cu Slovenia şi afirmă că partida cu Estonia este una de „căpătâi“ pentru echipa naţională. „Pe mine m-a îngrijorat înfrângerea din amicalul cu Slovenia. M-a îngrijorat atitudinea din teren a jucătorilor şi uşurinţa cu care am primit patru goluri. Totuşi, Slovenia nu este Serbia, care ne-a dat cinci. Noi eram obişnuiţi să marcăm multe goluri cu astfel de echipe, ultima oară chiar am bătut Slovenia cu 2-0. Să sperăm că începem bine cu Estonia, unde va fi un meci foarte dificil. E foarte important să câştigăm în Estonia. Pentru că, dacă baţi acolo, îi iei din şansele de calificare unui adversar care a fost acum câteva luni la un play-off. Apoi vii acasă cu Andorra, te concentrezi un pic, şi apoi vedem ce se întâmplă mai departe. Dar Estonia este meciul care va fi de căpătâi pentru noi. Cei din Estonia sunt ambiţioşi, sunt periculoşi la fazele fixe“, a afirmat preşedintele federaţiei, dezvăluind că fiecare tricolor poate încasa o primă de aproximativ 150.000 de euro dacă România se va califica la CM 2014.
La rândul său, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, s-a arătat îngrijorat de faptul că trebuie schimbat din nou (a treia oară) gazonul pe „Arena Naţională“, dar speră ca la meciul cu Andorra totul să fie în regulă. „A zecea oară va fi mai bun gazonul… Nu este întreţinut cum trebuie, nu sunt meseriaşi cei care se ocupă de gazon. În Kuweit sau în Arabia Saudită de ce nu se arde gazonul? Nu se întreabă nimeni de ce e verde gazonul la 58 de grade acolo? Pentru că gazonul e făcut pentru temperatura aia. Aşa şi la noi, nu mai aduci gazon din Olanda. Pentru că în Olanda e total altă climă. Aduci gazon de la Valteri, unde este gazon cât vezi cu ochii. Dar nu luăm de aici că e ieftin, trebuie să luăm din altă parte. Dar, mă rog, nu e treaba mea“, a „tunat“ Dragomir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS