10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Apa Craiova începe aventura în Liga a III-a

CS Apa Craiova începe aventura în Liga a III-a

Singura formaţie din Bănie rămasă în competiţiile FRF va debuta mâine în Liga a III-a, adversară fiindu-i una dintre cele mai bune echipe din seria a 4-a, Minerul Motru

Odată cu promovarea au început şi problemele pentru CS Apa Craiova, lipsa banilor făcând ca trupa antrenată de Victor Naicu să plece în „exil“ la Balş, găsind acolo, cel puţin la nivel declarativ, tot sprijinul din lume. Cum promisul şi scărpinatul nu costă, iar calculele făcute după repartizarea în seria a patra au fost mai mari decât îşi închipuiseră, diriguitorii oraşului Balş au renunţat la ideea de a mai „înfia“ gruparea craioveană. Nevoită să se întoarcă în Bănie, echipa a suferit numeroase modificări. În primul rând, mai mulţi jucători de bază au preferat să plece la alte grupări din judeţ şi să joace pe bani, în locul acestora venind alţi tineri de perspectivă. O schimbare totală a suferit şi staff-ul tehnic, în locul lui Victor Naicu şi Alin Staicu apărând Florin Şoavă şi Dragoş Bon, a căror principală problemă a fost şi este în continuare omogenitatea echipei. Cei doi tehnicieni au avut la dispoziţie aproximativ două săptămâni să „regleze“ jocul după bunul plac, iar elevii lor urmează să susţină primul test adevărat. CS Apa Craiova va juca mâine, de la ora 17.00, pe stadionul „Extensiv“, contra formaţiei Minerul Motru, una dintre pretendentele la promovare, meciul contând pentru prima etapă din Liga a III-a, eşalon care va debuta însă astăzi.

„Sper să debutăm
cu bine“

Aflat la prima prezenţă în postura de manager-jucător, Florin Şoavă a recunoscut că are emoţii, dar a punctat că este optimist în privinţa rezultatului final, cu toate că ştie valoarea adversarului. „Va fi un meci foarte greu pentru noi, pentru că suferim la capitolul omogenitate, jucăm de puţin timp în această formulă. Avem destui jucători tineri în lot, neexperimentaţi, şi acest lucru ar putea juca un rol important, însă eu cred în echipă şi îmi doresc să facem un joc bun. Să nu uităm că întâlnim un adversar de calibru, Minerul Motru, care este una dintre cele mai bune echipe din seria noastră şi care îşi doreşte promovarea. Sper să jucăm cu mult entuziasm şi să debutăm cu bine. Un rezultat pozitiv ar însemna enorm pentru noi, ne-ar aduce un mare plus la capitolul moral şi altfel am trata partidele viitoare“, a spus Şoavă, pentru GdS. „Şi pentru mine e un joc special, e primul ca antrenor şi e normal să îmi doresc să câştig. Prietenului meu Fane Nanu îi transmit baftă, dar după meciul cu noi“, a completat Florin Şoavă, care se confruntă şi cu ceva probleme de lot. „Din păcate, nu putem conta pe Badea, accidentat, şi pe căpitanul Răduţ, care va sta primele două etape întrucât a luat cartonaş roşu în meciul de la baraj. Nici eu nu voi juca, pentru că nu mi-a sosit cartea verde, dar cei care vor intra pe teren trebuie să se ridice la nivelul aşteptărilor şi să lupte pentru victorie“, a încheiat Florin Şoavă.

Liga a III-a, etapa 1

Seria a 3-a:  astăzi, ora 18.00: FC Caracal – CS Tunari, Progresul Cernica – Vişina Nouă, CS Afumaţi – Viitorul Domneşti, CS Ştefăneşti – ACS Berceni, Concordia II Chiajna – FC Voluntari, CS Baloteşti – Inter Clinceni. FCM Alexandria va sta.
Seria a 4-a: astăzi, ora 18.00: Jiul Rovinari – Minerul Mătăsari, FC Oltchim Vâlcea – AFCM Reşiţa, Flacăra Făget – Millenium Giarmata, Muncitorul Reşiţa – Pandurii II Târgu Jiu; mâine, ora 17.00: CS Apa Craiova – Minerul Motru, CS Vladimirescu – Autocatania Caransebeş. CS Vulturii 2009 – FC Timişoara II nu se dispută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS