10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRobert Vulpe, de la Ostroveni spre fotbalul mare

Robert Vulpe, de la Ostroveni spre fotbalul mare

Fotbalistul craiovean Robert Vulpe (foto),  în vârstă de 20 de ani, a făcut în această vară un salt uriaş: a plecat de la o echipă din liga a patra doljeană, Recolta Ostroveni, la o formaţie din liga a doua din Israel, Hapoel Kfar Saba. Jucătorul care evoluează pe postul de fundaş central a îmbrăcat deja tricoul noii sale echipe în două partide din Cupa Toto. Sâmbătă, echipa sa debutează în campionat, pe teren propriu, cu Hapoel Bnei Lod, meciul fiind găzduit de un stadion cu o capacitate de 5.500 de locuri.
Drumul lui Robert Vulpe de la Recolta Ostroveni la echipa din Ţara Sfântă a decurs astfel: în luna iulie, jucătorul a mers în Israel, cu un DVD de prezentare, a susţinut câteva teste şi a participat la câteva amicale. Prin prestaţiile sale l-a convins pe antrenorul Asi Domb că merită să-l păstreze în lot şi a semnat un contract valabil pe un an, cu opţiune de prelungire pe încă două sezoane.
Pe tot parcursul sezonului trecut, pe lângă antrenamentele efectuate alături de colegii de la Ostroveni, sub comanda lui Ovidiu Florescu, Robert a efectuat pregătire suplimentară, cu Gigi Ciurea şi Mihai Matei, iar condiţia fizică a reprezentat un atu pentru el. „Fotbalul din Israel mi se pare diferit faţă de cel din România. Se aleargă mai mult, se joacă mai în viteză şi mai agresiv. Sper ca în sezonul viitor să fac saltul spre prima ligă, de ce nu, cu echipa la care evoluez acum“, a spus fundaşul de 20 de ani.
Pentru antrenorul Recoltei Ostroveni, plecarea lui Vulpe reprezintă o pierdere deoarece echipa a rămas deficitară în compartamentul defensiv. Cu toate acestea, Ovidiu Florescu nu poate să nu se bucure pentru fostul său elev: „Pentru echipă e o pierdere, firesc, însă e un pas imens înainte în cariera lui. Mă bucur pentru el, cum m-aş bucura pentru orice jucător pe care îl pregătesc care ajunge la un nivel superior“.
Fără Vulpe, Recolta Ostroveni nu a cunoscut gustul victoriei în primele două etape din noul sezon al Ligii a patra. În prima etapă, formaţia de la Dunăre a fost învinsă în deplasare, de Leamna, scor 5-1, iar în runda a doua a remizat pe teren propriu cu Viitorul Cârcea, 2-2. Sâmbătă, echipa din Ostroveni primeşte vizita celor de la CSJ Ştiinţa Craiova, echipă pe care au întâlnit-o la finalul lunii iulie, la Memorialul „Cristi Neamţu“, elevii lui Florescu impunându-se arunci cu scorul de 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS