24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuminiţa Achim debutează la Mondiale

Luminiţa Achim debutează la Mondiale

La Campionatul Mondial de atletism – juniori, aflat în plină desfăşurare la Barcelona (Spania), participă şi două atlete craiovene, Luminiţa Achim (1.500 metri) şi Roxana Ene (componentă a echipei de ştafetă 4×400 metri). Prima care va intra în focurile competiţiei este Luminiţa Achim. Semifondista pregătită de Adrian Tudor, antrenor care a însoţit-o în capitala Cataluniei, va lua startul în această dimineaţă (la ora 11.40) în seriile probei de 1.500 metri.
Colega sa de club, Roxana Ene, va concura mâine (la ora 19.10), alături de colegele din echipa de ştafetă, Bianca Razor, Adelina Pastor şi Maria Cărăşilă, tot în serii. Eugenia Ene, mama şi totodată antrenoarea Roxanei Ene, a rămas acasă, dar îi ţine pumnii fiicei sale: „Echipa de ştafetă are şanse mari să prindă finala. Sper ca fetele să se descurce bine, să treacă de serii şi să alerge duminică în finală“.
Un alt elev al Eugeniei Ene, Aurel Rotaru, va participa în weekend la Campionatul Balcanic de cadeţi, din Serbia, în proba de 2000 de metri obstacole, şi speră să se întoarcă acasă cu medalie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS