11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞahtiorul lui Lucescu a câştigat Supercupa Ucrainei

Şahtiorul lui Lucescu a câştigat Supercupa Ucrainei

Mircea Lucescu şi elevii săi au mai pus un trofeu în vitrina grupării din Doneţk, după ce marţi seară au câştigat Supercupa Ucrainei

Antrenorul Mircea Lucescu continuă să scrie pagini de istorie în fotbalul din Ucraina, ajungând la 15 trofee cucerite de când a preluat-o pe Şahtior Doneţk. Răzvan Raţ şi compania au cucerit marţi seară Supercupa Ucrainei după ce au învins-o pe Metalurg Doneţk, finalista Cupei, cu scorul de 2-0, într-un meci desfăşurat pe stadionul „Avangard“ din Lugansk. Şahtior, campioana ţării, s-a impus prin golurile marcate de Luiz Adriano (‘5) şi Douglas Costa (‘35), în faţa a 21.050 spectatori.
Antrenorul lui Metalurg, Vladimir Piatenko, a folosit în meciul de marţi seară pe Bandura – Moroziuk, Cecer, Volovik, Golaido – Makridis, Lazic (‘66, Prima), Nelson, Dimitrov (‘81, Ivanko) – Soares (‘46, Danilo), Kazarian.
La rândul său, tehnicianul Mircea Lucescu a mizat pe următorul unsprezece: Piatov – Srna, Rakiţki, Kucer, Raţ – Stepanenko, Fernandinho, Douglas Costa (‘65, Ilsinho), Teixeira (‘77, Devic), Mhitarian – Luiz Adriano (‘65, Eduardo).
Trebuie menţionat că jocul a fost destul de tensionat, arbitrul Anatoli Abdul (Harkov) arătând şase cartonaşe galbene (Stepanenko ‘61, Rakiţki ‘63, Cecer ‘82, Devic ‘86, Volovik ‘69, ‘86) şi unul roşu (Volovik ‘86).
Cu acest prilej, Mircea Lucescu a reuşit tripla în Ucraina: campionat, cupă, Supercupă. Totodată este al 15-lea trofeu cucerit de Lucescu de când este la Şahtior, din 2004: Cupa UEFA în 2009, campionatul în 2005, 2006, 2008, 2010, 2011 şi 2012, Cupa Ucrainei în 2004, 2008, 2011 şi 2012, Supercupa Ucrainei 2005, 2008, 2010 şi 2012, pe lângă titlurile de antrenorul anului în această ţară – 2008, 2009, 2010, 2011.

„Il Luce“ a făcut crize de nervi

La finalul partidei, Mircea Lucescu nu a dorit să desemneze jucătorul meciului, ci a preferat să nominalizeze întreaga echipă pentru această onoare. „Sunt foarte mulţumit, felicit echipa pentru acest titlu. Cred că aceste victorii sunt rezultatul unei clare dominări asupra adversarilor. Dar totul va conta doar dacă avem evoluţii bune în Liga Campionilor. Am câştigat al 15-lea titlu cu Şahtior şi pot să spun că în ultimii ani echipa a crescut şi cu fiecare sezon s-a văzut că am devenit o maşină de câştigat titluri. Rolul nostru este să câştigăm trofee. Am schimbat jucători, dar am rămas puternici. Acum sunt mai interesat de Liga Campionilor decât de campionat, asta e prioritatea noastră“, a spus Lucescu,
La festivitatea de premiere a făcut o adevărată criză de nervi şi a fost nevoie de intervenţia lui Rinat Ahmetov pentru a fi calmat. „Il Luce“ a refuzat să participe la sărbătoare temându-se că va fi stropit cu şampanie de jucători, aşa cum s-a întâmplat după câştigarea campionatului, când mai avea puţin şi-i lua la bătaie.
„Nu l-am forţat să vină la ceremonie, dar se temea că va fi udat“, a explicat patronul Rinat Ahmetov, pentru presa ucraineană, citată de Onlinesport.
Pentru ca Lucescu să participe la sărbătoare, Ahmetov a vorbit cu jucătorii şi i-a convins să nu-l ude pe antrenor. Jucătorii au acceptat, dar l-au făcut fleaşcă pe Ahmetov.
În cele din urmă, Mircea Lucescu şi-a făcut apariţia pe gazon şi s-a răzbunat pe jucători, stropindu-i cu şampanie.
Alt motiv care a condus la nervozitatea lui Mircea Lucescu a fost faptul că suporterii lui Şahtior au reuşit să intre pe teren la finalul meciului. „Se întâmplă peste tot în lume, dar, totuşi, ar fi trebuit ca organizatorii să evite acest lucru. Când organizezi astfel de meciuri, trebuie să fii atent la ce pot face suporterii. Bine că nu s-a întâmplat nimic grav“, a afirmat Lucescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS