16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii lui Vali David au făcut ravagii în Slovacia

Juniorii lui Vali David au făcut ravagii în Slovacia

Grupa de copii născuţi în 2001 a CSJ Ştiinţa U Craiova a câştigat Cupa Fragoria din Slovacia, lăsând în urma lor 48 de competitoare, din 18 ţări

Încet-încet devine o obişnuinţă să consemnăm rezultatele remarcabile ale juniorilor craioveni, care au început să obţină victorii importante nu numai pe plan naţional, ci şi în afara graniţelor. Exemplul l-a dat grupa de copii născuţi în 2001 ai CSJ Ştiinţa U Craiova, elevii lui Valentin David şi Tomiţă Ilin câştigând la finele săptămânii trecute un turneu internaţional în Slovacia, fiind vorba despre Cupa Fragoria 2012, la startul căreia s-au aflat 49 de formaţii. Micuţii craioveni au reuşit să se evidenţieze şi, pe lângă spectacolul oferit, au cucerit şi trofeul pus în joc.
Repartizaţi în grupa C, alb-albaştrii au înregistrat patru victorii, 2-0 cu PSA Vion Vrable (Pacionel Emilian 2 goluri), 5-0 Bashkov (Pacionel 3, Andrei Diaconu, Cătălin Teleru), 1-0 cu Zalău (Andrei Militaru) şi 5-0 cu FC Rava Rusca (Pacionel 2, Sorin Radu 2, Cristian Popa), două egaluri, 1-1 cu FC Pirin (Popa) şi 1-1 Uzh Gorgor (Cătălin Ionescu), dar şi o înfrângere drastică în faţa echipei gazdă, FC Tatran Preşov, scor 0-4. CSJ Ştiinţa U Craiova a terminat pe locul patru, la egalitate de puncte cu primele trei clasate, Preşov, Pirin şi Gorgov, diferenţa fiind făcută de golaveraj, toate calificându-se în faza următoare. În sferturi, craiovenii au susţinut două partide, bifând succese frumoase în ambele, 3-2 cu Poshok Liviv (Pacionel, Popa, Teleru) şi 3-2 cu Electrica Timişoara (Pacionel 3). În semifinale au dat tot de echipa gazdă, FC Tatran Preşov, însă de data aceasta s-au revanşat, câştigând în faţa slovacilor cu 2-1, golul victoriei fiind semnat de Emilian Pacionel chiar în ultimele secunde, prima reuşită aparţinându-i lui Cristian Popa. „A fost nebunie, au invadat părinţii terenul şi cei de la Cluj, echipa a doua, că ei au venit cu două formaţii, care luaseră bătaie cu 7-0 de la gazde. Practic, meciul ăsta a fost finala“, a explicat Vali David. În ultimul act, lucrurile au stat mult mai bine pentru juniorii craioveni, care au umilit-o pe Universitatea Cluj (prima formaţie) cu 7-1, golurile fiind marcate de Pacionel 3, Făleanu, Cătălin Ionescu, Alex Diaconescu, Robert Tudor.
„Am primit diplome, medalii şi o cupă mare. Copiii au fost entuziasmaţi de trofeu. Bucuria a fost imensă“, a punctat tehnicianul craiovean.

Pacionel, „aspirator“ de trofee

Pe lângă premiile primite de întreaga echipă, CSJ Ştiinţa U Craiova se poate lăuda, încă o dată, cu Emilian Pacionel, care a fost desemnat jucătorul turneului slovac. A primit o statuetă şi o diplomă drept recompensă, acestea făcându-l să uite de faptul că nu a fost recunoscut şi golgheterul competiţiei. „A marcat 12 goluri, dar s-a întâmplat ceva regretabil. Noi am evoluat în patru echipamente diferite, pentru că se murdăreau şi trebuia spălate. Pacionel a jucat cu acelaşi număr în trei echipamente, în al patrulea a schimbat numărul şi, deşi era scris pe foaia de joc cu numărul bun, organizatorii au atribuit golurile altui copil de-al nostru. N-a fost chip să-i facem să înţeleagă că este acelaşi copil. În plus, nici nu era stipulat în regulament că nu ai voie să schimbi numărul de pe tricou, dar asta este. Titlul de golgheter l-a luat până la urmă un rus“, a explicat Vali David.
La rândul său, Emilian Pacionel nu a pus la suflet întâmplarea, declarând că este bucuros că şi-a ajutat echipa: „Nu m-am supărat că nu am fost desemnat golgheter, e bine că am reuşit să ajut echipa să câştigăm cupa. Am ieşit cel mai bun jucător al turneului şi vreau să le mulţumesc colegilor că m-au ajutat. Fără ei nu aş fi realizat asta. A fost un turneu foarte frumos, cu meciuri tari, iar noi am fost cei mai buni“.
Succesul lui Emilian Pacionel nu putea rămâne nerăsplătit de părinţi, Dumitru şi Elena oferindu-i fiului cel mic o bicicletă drept recompensă. „Luni dimineaţă, la prima oră, i-am luat-o. De atunci nu-l mai prinzi pe acasă. Aleargă prin Fărcaşele (satul unde sunt domiciliaţi – n.r.) de la un cap la altul. Vine acasă când îi e foame şi somn, în rest e plecat cu bicicleta. Eu mă bucur pentru el, pentru că îl văd fericit, în plus se menţine şi în formă“, a spus tatăl, Dumitru Pacionel.

Vali David, mulţumit
de copii

Antrenorul Vali David a afirmat că turneul din Slovacia a fost reuşit din toate punctele de vedere, dar totodată i-a lăsat şi un gust amar, comparând condiţiile de la Preşov, cu cele de acasă. „Turneul a fost extraordinar, au fost meciuri palpitante şi extrem de disputate. Ne-a prins bine, copiii au căpătat experienţă şi au punctat şi la capitolul moral. Sunt mulţumit de atitudinea lor, chiar dacă au pierdut fără drept de apel în grupe cu echipa gazdă. Nu ştiu ce a fost cu ei, i-au văzut pe ăia mai vlăjgani… Înainte de semifinală, i-am motivat, iar ei şi-au luat revanşa, a fost foarte frumoasă atmosfera de după meci. Îi felicit pentru tot ce au făcut. În schimb, sunt puţin trist, pentru că este o discrepanţă între condiţiile din Slovacia şi cele de acasă. E diferenţă ca de la cer la pâmânt. Ei au de toate, terenuri naturale, artificiale, beneficiază de masă, de duşuri, de tot ce este necesar pentru recuperare, în timp ce noi avem un singur teren de antrenament şi nici ăla ca lumea. De un duş cu apă caldă nici nu se pune problema sau de recuperare. Efectiv mă mir de unde mai apar copii talentaţi, care, iată, obţin rezultate remarcabile. Sper să se întâmple o minune şi să beneficiem şi noi măcar de jumătate din condiţiile care erau în Slovacia“, a punctat Vali David.
Elevii lui Vali David şi-au prezentat marţi după-amiază „captura“ din Slovacia, la cantonamentul din Lunca Jiului având parte şi o sesiune foto, încheiată cu aplauzele părinţilor. Iată componenţa lotului: Ştefan Boznea, Ştefan Rezeanu, Cătălin Ionescu, Radu Făleanu, Andrei Diaconu, Martin Sărdaru, Cristian Popa, Sorin Radu, Emilian Pacionel, Andrei Militaru, Antonio Cucit, Cătălin Teleru, Alex Diaconescu, Robert Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS