5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu nu mai vine la naţională

Chivu nu mai vine la naţională

Fundaşul Cristian Chivu a reafirmat ieri, la Aeroportul „Henri Coandă“, înainte de a pleca în Italia, că nu are de gând să revină la echipa naţională, deşi îi este dor de prima reprezentativă şi şi-ar fi dorit să evolueze la un turneu final al Cupei Mondiale, informează Mediafax. „Dor îi e oricui care a apucat să trăiască emoţiile de a juca sub tricolor şi de a-şi reprezenta ţara. Eu nu am spus nici o secundă că mă voi întoarce. Eu am spus că mi-e dor, dar asta nu înseamnă că voi reveni, pentru că asta de obicei se interpretează. O spun acum: nu am de gând să mă întorc!“, a declarat Chivu, deşi în urmă cu câteva zile afirma, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, că „E un «NU» cu puncte, puncte! Niciodată nu spun niciodată“.
Întrebat apoi dacă i-ar plăcea să joace la Cupa Mondială, Chivu a răspuns:
„Mi-ar plăcea, mi-ar fi plăcut să joc la un Mondial, dar eu am luat o decizie şi, din păcate, nu am avut posibilitatea asta. Sper să aibă ceilalţi care sunt acum la naţională. Este un «nu» categoric, nu-mi poate schimba nimeni decizia. Am şi eu mândria mea, am fost jignit în prea multe rânduri. Am înghiţit cât am putut, dar când s-a umplut paharul, am luat decizia de a nu mai veni la naţională“.
Fundaşul echipei Inter Milano este dispus să discute cu selecţionerul Victor Piţurcă, dar nu crede că acesta îi va schimba opinia. „Eu sunt dispus să vorbesc cu domnul Piţurcă, să mergem la masă, să-i dau un sfat. Cine ştie ce-mi va spune, ce îi voi spune eu, dar răspunsul meu e în continuare nu“, a mai spus fotbalistul lui Inter Milano.
Întrebat dacă nu consideră că generatia tânără de la naţională ar avea nevoie de el, Chivu a evitat un răspuns direct, afirmând că tinerii fotbalişti au nevoie de rezultate, de seriozitate şi de spirit de sacrificiu. „Generaţia tânără are nevoie de rezultate, de seriozitate, de sacrificiu şi trebuie să încerce să aducă din nou lumea la stadion. Şi, bineînţeles, să se califice la Cupa Mondială şi la turneele finale viitoare“, a afirmat Chivu.
Acesta a dezvăluit că a avut o ofertă de a evolua la Galatasaray Istanbul, dar ea a căzut, şi că nu s-a pus problema unui transfer al său la Real Madrid: „Nu, nu era mai bine Real sau Galata, cu Real nu a fost nici o discuţie. Cade din start această ipoteză de a juca acolo. Cu Galata au fost nişte discuţii, dar au căzut“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS