14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlina Peşu, în premieră la naţională

Alina Peşu, în premieră la naţională

Cea mai veche fotbalistă din lotul echipei Real Craiova a fost convocată, în premieră, la naţionala de senioare a României, pentru amicalul de mâine, cu Franţa. Selecţionerul Maria Delicoiu a mai chemat pentru această acţiune încă o jucătoare de la Real, Andreea Tomescu.

Locul trei ocupat de formaţia Real Craiova în acest sezon al Ligii I de fotbal feminin i-a determinat pe antrenorii lotului naţional de senioare, Maria Delicoiu şi Mirel Albon, să-şi îndrepte mai mult atenţia către echipa pregătită de Sorin Pătraşcu. După ce în primă fază convocase o singură jucătoare de la Craiova pentru un amical de lux cu Franţa, programat mâine la Orleans, zilele trecute, altă fotbalistă din Bănie a primit telegramă de convocare. Este vorba despre Alina Peşu, nimeni alta decât căpitanul şi în acelaşi timp golgheterul echipei, care se află la prima selecţie sub tricolor, deşi practică fotbalul de patru ani. „Sunt fericită pentru această convocare, dar cel mai mult mă bucură că nu am întrerupt în această perioadă, după încheierea campionatului, pregătirea fizică. Eu sunt şi arbitru de fotbal şi am nevoie de o bună condiţie fizică. Este prima dată când sunt chemată la lot, sper să fiu trimisă în teren de antrenori, să facem un joc bun şi să câştigăm, deşi va fi extrem de greu împotriva Franţei, o echipă calificată la Campionatul European din 2013 din Suedia“, a spus jucătoarea de 23 de ani.

Are 88 de goluri în 78 de meciuri

Alina se poate lăuda deja cu sute de meciuri arbitrate la judeţ, Liga a III-a şi juniori republicani. Sportiva născută la Segarcea a debutat în luna mai şi în arbitrajul internaţional, la un turneu internaţional de fotbal feminin, U17, desfăşurat în Republica Moldova.
Antrenorul Alinei de la echipa de club, Sorin Pătraşcu, a mărturisit că eleva sa merita din plin convocarea: „Acum patru ani, când am reluat povestea fotbalului feminin în Craiova, cu Alina Peşu am început. Este golgheterul echipei, cu 88 de goluri marcate în 78 de partide. Mereu a tras tare la antrenamente, s-a dăruit în teren, a tras echipa după ea şi convocarea vine ca o încununare a muncii sale de până acum. Iată că în ultima vreme tot mai multe fete de la Real au intrat în atenţia antrenorilor de la diferite loturi naţionale. Este vorba despre Moacă, Ristache, Iordăchiuş, Stanciu, Alina Peşu, Tomescu“. Delegaţia tricoloră va pleca astăzi spre Franţa, partida fiind programată mâine, de la ora locală 20.30.

Revin gemenele Buză

Antrenorul Realului, Sorin Pătraşcu, a anunţat că a reuşit să obţină acceptul a două jucătoare valoroase, gemenele Claudia şi Diana Buză. Cele două jucătoare, de 23 de ani, au mai evoluat sub comanda lui Pătraşcu, acum două sezoane, când echipa purta denumirea de Sporting Craiova şi a obţinut medalia de argint, iar sezonul trecut au jucat pentru echipa din oraşul lor natal, Timişoara, fiind adversarele echipei Real.
„Am discutat cu cele două fete şi au acceptat să revină la Craiova. Când au jucat la noi au avut evoluţii remarcabile, reuşind să marcheze împreună 38 de goluri, 24 – Claudia şi 14 – Diana. Sperăm că vor avea şi acum o evoluţie bună. Vrem să fim şi sezonul viitor o echipă care emite pretenţii la o medalie“, a spus antrenorul craiovean. Alte jucătoare aflate în vederile echipei Real sunt portarul Ani Gaiţă, atacantul Alexandra Hornea (ambele de la Olimpia Cluj) şi Georgiana Vasile (CSS Târgovişte). Hornea şi Vasile sunt la loturile naţionale de junioare, iar Ani Gaiţă a cochetat cu naţionala mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS