9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinenii, amical cu AS Roma

Severinenii, amical cu AS Roma

După cantonamentul ratat de la Herculane, CS Turnu Severin va avea parte de un stagiu adevărat în Slovenia, printre adversarele din amicale numărându-se şi celebra AS Roma.

Aşa cum anunţam în urmă cu o săptămână, în exclusivitate, CS Turnu Severin a schimbat destinaţia celui de-al doilea cantonament, renunţând la ideea de a merge în Austria, fiind preferat un stagiu în Slovenia. Toată tevatura s-a datorat unui singur fapt, mai exact disputarea unui amical cu AS Roma, nu cu Primavera sau echipa de rezerve, ci chiar cu prima „garnitură“ a tehnicianului Zdenek Zeman. Cartierul general al oltenilor va fi stabilit în staţiunea Kranjska Gora, perioada de şedere fiind 2-15 iulie, interval în care Marius Bălău şi compania vor disputa patru jocuri amicale după cum urmează: 4 iulie – NK Gorica (Slovenia), 7 iulie – NK Zagreb (Croaţia), 10 iulie – Simurq (Azerbaidjan), 14 iulie – AS Roma (Italia).
„Mă bucur că am reuşit să parafăm acest stagiu de pregătire, pentru că plana incertitudinea la început. Au existat şi câteva inconveniente, dar agenţia care a intermediat totul a reuşit să regleze lucrurile. Este un lucru extraordinar că jucăm cu AS Roma, nu întâlneşti o echipă atât de mare în fiecare zi. Sper ca băieţii să profite de ocazie şi să se ridice, pe cât posibil, la nivelul adversarilor“, a spus vicepreşedintele severinean Răzvan Lupu, pentru GdS.

Bondrea: Este un lucru fantastic pentru jucători

Antrenorul CS Turnu Severin, Marian Bondrea, s-a arătat încântat de faptul că elevii săi vor întâlni un adversar de calibru cum este AS Roma, dar spune că nu trebuie făcută o sărbătoare din asta. „Este un lucru fantastic pentru jucători să joace împotriva celor de la AS Roma. Este un prilej cu care nu te întâlneşti prea des şi de aceea mă aştept la multe lucruri pozitive din partea lor, pentru că au de unde învăţa. Cu siguranţă că va fi o motivaţie mare pentru băieţi, dar să nu uităm că este doar un joc amical, nu trebuie să facem sărbătoare din asta. Şi ceilalţi adversari sunt buni şi mă refer la NK Gorica şi NK Zagreb, pentru că pe echipa din Azerbaidjan nu o cunosc. Mă deranjează puţin că se joacă pe 14 cu AS Roma, iar la o săptămână începe campionatul şi ar putea interveni o oarecare oboseală. Fiind vorba despre AS Roma, nu putem comenta prea mult“, a spus Marian Bondrea, pentru GdS. „Pregătirea decurge bine, suntem în grafic. Acum urmează acest al doilea cantonament din Slovenia şi sper să îmbunătăţim relaţiile de joc. În privinţa lotului, nu avem noutăţi şi nici nu cred că va mai veni cineva. În nici un caz nu o să mai vină cineva în probe, pentru că nu mai avem timp de aşa ceva. Sunt mulţumit de randamentul celor care au venit, dar acum să vedem câţi vor semna, pentru că se poartă tratative cu ei. În principiu lotul ăsta ar fi“, a completat „Profesorul”.

Vancea: Vreau să-i dau gol lui Lobonţ, numai să joace

Vestea că vor juca împotriva Romei a făcut furori şi în rândul suporterilor. Atacantul Cosmin Vancea s-a declarat încântat de faptul că-i va întâlni pe Francesco Totti şi compania şi speră să-i dea gol lui Bogdan Lobonţ. „Roma e Roma, nu cred că are nevoie de prezentare. Cred că este al doilea amical ca importanţă după Dinamo – FC Barcelona. Am înţeles că jucăm cu echipa bună a Romei, nu cu Primavera sau cu rezervele şi sper să fie aşa. Vă daţi seama, vom juca împotriva lui Totti… Pentru noi înseamnă enorm şi sper să facem o figură frumoasă. Vreau să-i dau gol lui Lobonţ, numai să joace el titular, să nu fie preferat altcineva în poartă“, a declarat Vancea, pentru GdS. „Mai e mult până la meciul cu Roma. Până atunci tragem tare, avem trei antrenamente pe zi şi nu e uşor deloc. Asta e, suferim acum, ca să ne fie bine după, în campionat“, a completat Cosmin Vancea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS