8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGermania şi Italia, gata de atac

Germania şi Italia, gata de atac

Cea de-a doua semifinală a CE se anunţă extrem de disputată, ambele combatante practicând un fotbal ofensiv şi spectaculos până în această fază a competiţiei

Iubitorii fotbalului aşteaptă cu nerăbdare cea de-a doua semifinală de la CE din Polonia şi Ucraina, confruntarea dintre Germania şi Italia anunţându-se pe placul tuturor. Disputa, care va avea loc astăzi, de la ora 21.45 (TVR 1), la Varşovia, opune două dintre cele mai ofensive echipe de la Euro. Germania a marcat până acum nouă goluri, încasând patru, în timp ce Italia, care a uitat de catenaccio, are, de asemenea, un golaveraj pozitiv: 8-4.
„Nationalmannschaft“ nu a învins niciodată Italia într-un meci cu eliminare directă, însă acum se simte pregătită să înfrunte „Squadra Azzurra“ în semifinalele Euro 2012. „Ne-am antrenat foarte bine şi suntem bine pregătiţi. Italienii pot să vină!“, a declarat atacantul Miroslav Klose, care îi cunoaşte foarte bine pe viitorii adversari, din vara trecută el evoluând în Serie A, la Lazio Roma. Atacantul de 34 de ani promite Italiei un meci foarte diferit de cel pe care trupa lui Cesare Prandelli l-a câştigat la loviturile de departajare în faţa Angliei (4-2), în sferturile de finală: „Italienii au avut controlul balonului şi i-au presat pe englezi în terenul lor. Acest lucru nu se va întâmpla, cu siguranţă, la jocul cu noi. Le cunoaştem slăbiciunile şi vom avea o altă strategie“.
Germania păstrează o amintire dureroasă după ultima confruntare cu Italia, în faţa căreia s-a înclinat după prelungiri, pe teren propriu, în semifinalele CM din 2006 (0-2).
„Vizăm victoria finală la Euro“, a afirmat Mesut Ozil (24 de ani), care a recunoscut că se gândeşte la Balonul de Aur, distincţie oferită de France Football celui mai bun fotbalist. „Balonul de Aur este unul dintre marile mele obiective. Este o distincţie atât de prestigioasă! Este visul oricărui fotbalist. Sunt pe calea cea bună. Concurenţa e foarte puternică, dar am încă timp…“, a spus mijlocaşul lui Real Madrid, conform Agerpres.

Loew se teme de Pirlo

La rândul său, selecţionerul Germaniei, Joachim Loew, l-a lăudat pe coordonatorul Italiei, Andrea Pirlo (33 de ani), care trăieşte, după părerea sa, o „renaştere“ la acest turneu final. „Am putut constata, nu doar împotriva Angliei, ci şi în alte meciuri, că Pirlo trăieşte un fel de renaştere, ca să spun aşa. În 2010, se credea că este prea bătrân pentru a mai aduce ceva în plus selecţionatei italiene, însă este un jucător excelent, un strateg genial, care atinge multe mingi şi ştie să le distribuie periculos, acolo unde poate face cel mai mult rău adversarului. Voi discuta cazul Pirlo cu unii dintre jucători şi le voi da câteva instrucţiuni pentru a-l împiedica. Trebuie să facem totul pentru a încerca să-l deranjăm. Nu este vorba de un marcaj individual, ar fi o prostie, deoarece coboară uneori foarte jos. Însă, îi cunoaştem bine jocul“, a spus Joachim Loew, care ar putea începe meciul cu următorul unsprezece: Neuer – Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Reus, Ozil, Schurrle – Klose.

Italienii, încrezători

Mijlocaşul italian Andrea Pirlo a afirmat că echipa Germaniei „se teme“ de „Squadra Azzurra“. „Germania se teme de noi. Ştim că o putem învinge“, a spus Pirlo, punctând că Italia are aceeaşi dorinţă de victorie ca în 2006, când a devenit campioană mondială, în timp ce Germania vine după „patru – cinci ani în care a evoluat la cel mai înalt nivel“. Andrea Pirlo a debutat în Serie A în 1995, la doar 16 ani, sub comanda antrenorului Mircea Lucescu, la formaţia Brescia.
Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, a primit ieri-dimineaţă veşti bune din partea staff-ului medical, mijlocaşul Daniele De Rossi şi fundaşii Giorgio Chiellini şi Ignazio Abate au şanse mari să joace împotriva Germaniei. „Toţi trei înregistrează progrese şi vom face tot posibilul, până în ultimul minut, pentru ca ei să fie apţi de joc“, a declarat medicul echipei italiene, Enrico Castellacci.
De Rossi are probleme cu nervul sciatic de la piciorul stâng şi a fost înlocuit în minutul 80 al meciului cu Anglia, din sferturi de finală, câştigat de Squadra Azzurra după loviturile de departajare. Abate are o problemă musculară la piciorul stâng, iar Chiellini s-a accidentat la coapsa stângă. Eventuala absenţă a lui Abate contra Germaniei ar fi o problemă pentru italieni, deoarece alternativa sa pe acest post, Christian Maggio, este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Castelacci a precizat că „există o stare generală de oboseală în cadrul echipei“, explicabilă prin „stresul şi emoţia de la ultimele meciuri“, însă „vom face tot posibilul ca să ne recuperăm energia“.
Reprezentativa Italiei ar putea începe cu următoarea formulă de echipă: Buffon – Barzagli, Bonucci, Balzaretti – Marchisio, Pirlo, De Rossi, Nocerino – Montolivo, Balotelli, Cassano.
Prima semifinală a CE, Portugalia – Spania, s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS