12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPortugalia şi Spania luptă pentru supremaţie

Portugalia şi Spania luptă pentru supremaţie

În această seară se va afla prima finalistă de la Euro 2012, în prima semifinală a CE oponente fiind Portugalia şi Spania, două echipe echilibrate din punct de vedere valoric

Sita a tot cernut la Euro 2012, în competiţia din Polonia şi Ucraina rămânând fără doar şi poate cele mai bune patru echipe. Prima semifinală, programată astăzi, de la ora 21.45 (TVR 1), pe „Donbass Arena“ din Doneţk, va opune selecţionatele Portugaliei şi Spaniei sau, altfel spus, echipele cu jucătorii cei mai tehnici de la acest Campionat European. Evoluţiile de până acum ale celor două combatante sunt remarcabile, mai ales dacă privim din ce grupe au făcut parte şi au reuşit calificarea în sferturi. Lusitanii au jucat în aşa-zisa „grupă a morţii“, alături de Olanda, Germania şi Danemarca, clasându-se pe locul doi, cu şase puncte, fiind învinşi doar de nemţi. La rândul lor, ibericii, campionii mondiali şi europeni en titre, nu au avut prea multe emoţii în grupa C, deşi au început cu o remiză în faţa Italiei, scor 1-1, victoriile cu Irlanda, scor 4-0, şi Croaţia, scor 1-0, asigurându-le prima poziţie, cu 7 puncte. În sferturile de finală, Portugalia a trecut la limită de Cehia, Cristiano Ronaldo marcând unicul gol al meciului, în timp ce Spania i-a predat o lecţie de fotbal Franţei, câştigând cu 2-0, ambele meciuri fiind semnate de Xavi Alonso.

Lusitanii nu se tem
de „Furia roja“

Cântărind mai atent evoluţiile, putem spune că Spania a fost mai sigură pe ea, motiv pentru care pare uşor favorită, însă şi Portugalia este capabilă de multe, având jucători de clasă, cum ar fi Cristiano Ronaldo sau Nani. În plus, elevii lui Paulo Bento sunt decişi să-şi vândă scump pielea. „Va fi greu mai departe, dar suntem încrezători şi gata de luptă“, s-a rezumat să declare Cristiano Ronaldo după antrenamentul de luni seară.
Mult mai vorbăreţ a fost mijlocaşul Custodio, care speră ca anul acesta să fie al Portugaliei, dorind ca echipa sa să intre în posesia titlului continental. „Mă întrebaţi dacă acesta va fi anul Portugaliei? Sper că da. Nu am capacitatea de a ghici ceea ce se va întâmpla, însă ne vom lupta pe viaţă şi pe moarte pentru ca acesta să fie anul Portugaliei“, a spus jucătorul echipei Sporting Braga, conform Agerpres. „Spania este o echipă mare, care a câştigat ultimele două mari competiţii. Joacă mereu la victorie, însă şi noi la fel. Armele noastre nu reprezintă un secret, sunt aceleaşi pe care le-am utilizat în toate meciurile de până acum. Vom încerca să ne facem jocul nostru agresiv, bazat pe atac. Ne vom lupta pentru balon, atunci când este la adversar, şi vom încerca să-l recuperăm cât mai repede“, a completat internaţionalul portughez.
Paulo Bento ar putea începe partida cu următorul unsprezece: Rui Patricio – Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao – Raul Meireles, Miguel Veloso, Joao Moutinho – Nani, Hugo Almeida, Cristiano Ronaldo.

Spaniolii, atenţi
cu Ronaldo

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a precizat că nu se teme de „vecinii“ portughezi şi că nu crede că pericolul vine doar de la Cristiano Ronaldo, deşi recunoaşte că starul naţionalei lusitane „este un jucător unic“. „Portugalia are jucători foarte puternici şi doi fundaşi laterali care se pretează foarte bine jocului ofensiv. Nu au nevoie să construiască prea mult, deoarece, la un contraatac sau o minge mai lungă, îl au pe Cristiano Ronaldo. Este evident că Ronaldo este unic, nu mai e nimeni ca el. Mi-aş dori să-i facem un marcaj strâns, să nu-l lăsăm să joace, iar ceilalţi jucători să contribuie la faza defensivă şi să nu le oferim prea multe spaţii portughezilor, atunci când au mingea“, a spus Del Bosque. „Nu cred că îşi vor schimba maniera de joc. Vor evolua tot într-un 4-3-3, aşa cum au mai jucat deja. Este adevărat, însă, că cele patru echipe pe care le-am întâlnit până acum au făcut schimbări pentru a-şi întări defensiva, atunci când au jucat cu noi. Însă, eu sper că Portugalia nu va face nici o schimbare“, a completat Vicente Del Bosque, a cărui formulă de bază ar putea fi următoarea: Iker Casillas – Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Gerard Pique, Jordi Alba – Xavi, Sergio Busquets, Xabi Alonso – David Silva, Cesc Fabregas, Andres Iniesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS